Var medveten om människor: ignorera inte dessa dödliga symptom på fibromyalgi

Du kan helt enkelt inte ignorera de osynliga symptomen på fibromyalgi.

Fibromyalgi är en mänsklig sjukdom som orsakar utbredd kronisk smärta och en större reaktion på tryck. Mer än 5 miljoner amerikaner påverkas och antalet ökar. Villkoren orsakar många obehagliga symptom och anses vara en “osynlig sjukdom” eftersom det inte orsakar externa problem. Symtomen på fibromyalgi kan emellertid få allvarliga konsekvenser om de lämnas obehandlade. Därför bör du vara uppmärksam på symptomen på fibromyalgi, som du kan se nedan:

1. Smärta och känslighet runt lederna.

Ett av de viktigaste symptomen på fibromyalgi är smärta och ömhet i kroppens leder, speciellt vid tryckpåverkan. Smärtan är dock osynlig och förvirras ofta med en annan sjukdom.

2. stickning

Fibromyalgi kan också orsaka stickningar i olika delar av kroppen genom att trycka på nerverna.

3. Kronisk trötthet

Kronisk trötthet är en av de vanligaste symtomen vid fibromyalgi. Läkare tror att det kan orsakas av en virusinfektion som kan orsaka en hormonell obalans, sömnstörningar och andra hälsoproblem. Om du är trött hela tiden och börjar känna slö och svag, inte ignorera det, eftersom det kan vara ett tecken på fibromyalgi.

4. utmattning

Trötthet är ett av de vanligaste symptomen på fibromyalgi. Patienter med fibromyalgi lider av sömnbrist, vilket resulterar i trötthet och trötthet.

5. Stämningsändringar

Symtomen på fibromyalgi kan få dig att känna dig mycket sjuk i ett ögonblick och glad i en annan.

6. Hormonella förändringar.

Hormonella förändringar Symtomen på fibromyalgi inkluderar extremt hög eller låg hormonproduktion på grund av sjukdomen. De brukar gå obemärkt, men de bör kontrolleras av en professionell så fort du märker dem.

7. Känsla okänslig

Fibromyalgi orsakar domningar på grund av kramper och styva muskler. Denna domningar kan irritera nerverna och orsaka förlust av känslighet. Många människor och till och med läkare förlorar eller ignorerar symptomen på fibromyalgi, men du borde veta att detta kan vara ett symptom på fibromyalgi.

8. Depression

Depression är ett annat symptom på fibromyalgi som kan orsaka ångest och huvudvärk. Det är ett av de viktigaste symptomen på sjukdomen och bör behandlas förr eller senare.

9. Smärtsamma ben

Patienterna rapporterade smärta i benen som ett av symptomen på fibromyalgi. Smärtan och känsligheten i benen orsakas av ett avbrott i blodtillförseln som orsakas av sjukdomen. Smärtan i benen kan göra att du somnar och det kommer säkert att påverka din rörlighet.

10. Störande mardrömmar

Även om de är vanliga för vissa människor, kan mardrömmar ofta uppstå som ett resultat av fibromyalgi. Du kan uppleva mycket levande och störande drömmar och du har definitivt problem med att sova. Villkoren kan också orsaka hypersomnia eller överdriven sömn, är symtomen på fibromyalgi.

11. oförmåga att uttrycka dig själv

Vissa patienter med fibromyalgi kan inte uttrycka sig genom de rätta orden och tenderar att glömma namn och ansikten. Symptomen på fibromyalgiproblem kan också uppstå om du följer stegen och förlorar adressen. Vissa patienter hade också en kortvarig minnesförlust.

12. Överkänslighet.

Fibromyalgi kan öka känsligheten för lukt, lätta och höga ljud. Du kan också lida av alkoholintolerans och känslighet för vissa livsmedel.

13. Svårt tillvägagångssätt

Symtom på fibromyalgi: Svårt angrepp Sjukdomen gör det mycket svårt att koncentrera, vilket kan orsaka suddig syn och blinda fläckar.

14. Angst

Rädsla är ofta associerad med fibromyalgi och bör inte ignoreras. Det brukar förbises och anses inte vara relaterat till fibromyalgi. Dock bör du konsultera en läkare för att ta reda på den sanna orsaken.

15. yrsel

Fibromyalgi kan orsaka yrsel och domningar, vilket kan påverka din rörlighet och orsaka att den faller.

16. förvirrad humör

Villkoren får honom att känna sig mer förvirrad än tidigare: han kan glömma vem han är och vad han gör.

17. avsky

Du kanske inte är medveten om detta, men obehag är ett vanligt symptom på fibromyalgi, speciellt när du åtföljs av en känsla av slöhet och lathet.

18. hur många

Kvinnor som lider av fibromyalgi kan ha kramper över hela kroppen. Även om de inte orsakas av tillståndet bör kramperna kontrolleras av en professionell.

19. svaghet

Fibromyalgi tenderar att försvaga människor över tid, förutom många andra problem.

20. Minneskort.

Om du har detta tillstånd kan du förlora ditt minne och glömma saker oftare än tidigare.

Kronisk huvudvärk 21

Fibromyalgi kan orsaka allvarliga huvudvärk och migrän.

22. IBS (irritabelt tarmsyndrom)

IBS är ett vanligt symptom på fibromyalgi och kan orsaka buksmärta, diarré, illamående och andra matsmältningsbesvär.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *