Lady Gaga i hennes kamp mot fibromyalgi: “Kronisk smärta är inte ett skämt”

Av: Laura Hensley

Lady Gaga är trött på människor som tycker att den kroniska smärta hon upplever är inte riktig.

I oktober-utgåvan av Vogue talade den 32-årige popstjärnan om hennes kamp mot fibromyalgi, ett tillstånd som påverkar nervsystemet och orsakar smärta i hela kroppen.

“Jag är så arg på människor som inte tror att fibromyalgi är riktig,” sa sångaren. “För mig, och jag tror för många andra, det är verkligen en cyklon av ångest, depression, posttraumatisk stressstörning, trauma och panikstörning, vilket gör att nervsystemet blir överväldigt och som ett resultat har nervvärk “

“Människor måste vara mer medkännande. Kronisk smärta är inte ett skämt. Och varje dag vaknar han upp utan att veta hur du ska känna.

Gaga, född Stefani Germanotta, avslöjade att hon led av en försvagande sjukdom i september förra året, strax före utgivandet av hennes dokumentär Gaga: Five Foot Two.

Det finns många missförstånd om fibromyalgi, eftersom tills nyligen sjukdomen accepterades inte som en verklig sjukdom, säger Dr. Mary-Ann Fitzcharles, docent i medicin i divisionen av Rheumatology vid McGill University.

Många trodde att symtomen på fibromyalgi var “på huvudet” av människor som behandlar sjukdomen, eftersom de ofta ser hälsosamma ut.

“Nu är det ett helt erkänt tillstånd, utan tvekan,” sade Fitzcharles. “Vi går bort från tanken att alla patienter har en psykisk sjukdom.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *