Hur fibromyalgi smärtor associeras med ryggmärgsdysfunktion. Nya fynd

Smärtan i samband med fibromyalgi skiljer sig från alla andra smärtor som en person har upplevt. De som upplever denna smärta, känner inte bara att de har smärta i sina muskler och leder, men de har problem med att få smärta så snart någon berör dem.

Det är inte ovanligt att en person i dessa tryckpunkter berörs på kroppen och fysiskt recoil från smärtan som detta orsakar.

Den enda frågan som många fibromyalgipatienter har är vad orsakar denna smärta för hela kroppen? Många människor teoretisera de har extrema artritfläckar.

Andra människor har en teori om att denna sjukdom ofta är värre med vissa aktiviteter och vissa dieter, vilket just har bevisats.

Nya studier visar dock att smärtan som patienter med fibromyalgi har kan kopplas till ryggmärgen.

Resultaten av studien

En ny studie är vad som har ifrågasatt idén om att ryggmärgen kan vara ansvarig för smärtan i samband med fibromyalgi.

Forskningen har titeln “Extended Cutaneous Silent Period in Sibromyaglia, som föreslår central sensibilisering som patogenes”. Studien publicerades ursprungligen i   PLoS One  .

Studien anges nedan:

  • Studien omfattade 24 patienter diagnostiserade med fibromyalgi definierad av 1990-klassificeringssystemet för amerikanska College of Rheumatology
  • Ytterligare 24 patienter inkluderades i studien som var hälsosamma som de som fick patienter med fibromyalgi
  • Det fanns ett antal punkter där de två kategorierna av människor jämfördes, inklusive de känsliga punkterna i kroppen, tillsammans med spinalreflexen från området mellan handleden och tummen.
  • Patienter med fibromyalgi fick frågeformulär samt smärtan de hade att göra med

Tanken med studien var att behandla smärtan hos någon typ av patient, personer med fibromyalgi, som analyserar utan denna sjukdom. Forskarna kallar detta den kutana tysta perioden eller CSP, vilket är den ryggradsspegel som ses.

Mer smärta för fibromyalgi patienter

För fibromyalgi patienter, fann forskarna initialt att det fanns en korrelation mellan smärta och centrala nervsystemet hos personer med denna sjukdom.

Kortfattat fann studien att CSP-varaktigheten hos fibromyalgi patienter var mycket längre än patienter som inte diagnostiserades med fibromyalgi.

För forskare har detta gjort att de kan konstatera att det kan finnas en ryggradssyndrom hos patienter med fibromyalgi som leder till smärtan de känner.

Så vad betyder detta för personer med fibromyalgi? Det betyder att hela orsaken till fibromyalgi kan vara neuropatisk i naturen.

Detta förändrar mentaliteten som sågs år sedan, där många trodde att fibromyalgi är en störning i lederna, och många tror att detta är ett problem som bara relateras till kroppens muskler och muskler. Så vad kan dessa förändringar betyda för behandling av fibromyalgi?

Behandlingen av fibromyalgi med dessa resultat

Med dessa resultat i handen kan det innebära att behandlingsalternativen kommer att förändras dramatiskt för personer som lider av fibromyalgi! Det här är goda nyheter för dem som lider av denna sjukdom. Vilka förändringar kunde ses?

Med denna sjukdom som är mer neurologisk, skulle det innebära en förändring av vilka receptbelagda läkemedel som ges till patienterna.

Många läkare spekulerade redan på att denna sjukdom var neurologisk, och gav i sin tur antidepressiva medel och antiepileptika för att hjälpa till med smärtan och andra sjukdomar i samband med fibromyalgi.

Men med resultaten av den här senaste undersökningen kan detta innebära att läkare kommer att se på att ge patienter:

  • Natriumkanalblockerare
  • Calciumantagonisten
  • Serotonin noradrenalin reuptake hämmar (SNRI)
  • NMDA-receptorantagonister
  • Zenuwgroeifaktor-inhibitorer (NGF)

Dessa mediciner kan gå långt för att hjälpa till med den smärta som personen känner, tillsammans med andra problem som ångest eller nervösa problem i samband med denna sjukdom.

Andra behandlingsalternativ

Det finns flera andra behandlingsalternativ som fibromyalgi patienter använder för att hantera smärtan som kroppen går igenom.

Eftersom detta är en neurologisk störning i stor utsträckning nu anses den vara en del av behandlingarna för att hantera denna smärta i denna metod.

Andra metoder anfaller dock fortfarande smärtan i musklerna och hjälper kroppen att få styrka och kanske sänka intensiteten i smärtan som känns.

Några idéer för personer som behandlar fibromyalgi:

1-hypnotisk behandling   används alltmer för dem med fibromyalgi. Det är inte avsett att helt lindra smärtan. Men först och främst finner folk att denna hypnos hjälper till att klara smärtan för att få det till en nivå som enkelt kommer att klara!

2- Pilates är en övning   som kan hjälpa till att stärka musklerna och förbättra personlighets flexibilitet. I sin tur finner personen att smärtan ofta minskade intensiteten med användningen av denna övning.

3- Överväg massage som ett bra alternativ för att hantera smärtan.  Medan tryckpunkterna i kroppen kan göra massage lite smärtsam.

Det finns många patienter som finner att detta kan hjälpa dem att må bättre eftersom det ökar blodflödet till olika delar av kroppen som har smärta på grund av denna sjukdom. Nyckeln är att hitta en massage terapeut som är utbildad i att hantera fibromyalgi patienter.

4- Ta varma bad för att njuta av dessa muskler och hjälpa till att lindra smärtan som ses. Även om detta bara är en tillfällig lösning på smärtan som känns, är det en som har höga framgångar. Många fibromyalgi patienter njuter av att bada med strålar i dem för en extra massageförmån för deras smärta.

5- Lär dig hur du kan rensa dig.  Många fibromyalgi-patienter finner att en mental aktivitet kan hjälpa till att göra detta och det kan visa sig vara ganska framgångsrikt.

Med de senaste studierna som visar hur fibromyalgi kan förknippas med ryggradss funktionella störningar kan antalet stora alternativ till behandlingspatienter öppnas.

Dock måste studier fortfarande göras för att bevisa dessa punkter och för att säkerställa att detta är fallet för alla patienter som lider av denna sjukdom.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *