Leger av fibromyalgi advarer: ‘Tramadol dreper flere liv enn noe annet stoff’

Tramadol reseptbelagte smertestillende midler som hundretusenvis av mennesker tar hver dag, dreper flere mennesker enn noe annet stoff, inkludert heroin og kokain.

Relatert bilde

Det smertestillende gjør ikke skade hvis det tas riktig, men det blir veldig farlig når det blandes med andre stoffer eller alkohol. I fjor var det 33 dødsfall i Nord-Irland som bare var relatert til Tramadol. Blant de døde var en 16 år gammel jente og en 70 år gammel pensjonist. Opioidbasert medisinering brukes til å behandle moderat eller alvorlig smerte og bør bare tas på resept. I 2014 ble det klassifisert som en ulovlig klasse “C” opioid rusmiddel som ikke kan dispenseres uten resept.

Problemet er at mange mennesker allerede er avhengige av Tramadol og vender seg til det svarte markedet for å skaffe det fordi de ikke kan få flere resept for å ha avsluttet behandlingen eller fordi legen har foreskrevet annen medisinering.

“Å være et stoff så vanlig og som foreskrevet, tror ikke folk skjønner potensialet de har når de tar Tramadol uten medisinsk tilsyn risiko,” sier professor Jack Crane, state patolog for Nord-Irland.

Kran krever at Tramadol klassifiseringen oppdateres igjen slik at den oppdateres til klasse “A”.

Smertebehandling: toleranse og avhengighet

Noen medisiner som brukes til å behandle smerte, kan være vanedannende. Avhengighet er forskjellig fra fysisk avhengighet eller toleranse. I tilfelle fysisk avhengighet oppstår abstinenssymptomer når et stoff plutselig suspenderes. Toleranse oppstår når den første dosen av et stoff mister sin effektivitet over tid. Avhengighet er en psykologisk og atferdsrespons som noen mennesker utvikler ved bruk av narkotiske smertestillende legemidler.

Personer som tar opioid medisiner over en lang periode kan utvikle toleranse og fysisk avhengighet, selv om dette ikke betyr at de er avhengige. Generelt forekommer avhengighet bare i en liten prosentandel av mennesker når narkotika brukes med tilstrekkelig medisinsk tilsyn.

Opioide analgetika med virkninger som ligner på opium eller morfin, kan være svært vanedannende og virke ved å holde seg til reseptorene i hjernen, som blokkerer følelsen av smerte.

De skal ikke brukes i mer enn 3 eller 4 måneder, med mindre det er gjort under direkte tilsyn av legen din.

Noen navn på opiatiske stoffer:

  • Kodein.
  • fentanyl
  • Hydrocodone.
  • hydromorfon
  • Meperidina
  • Morfin.
  • oxicodona
  • Tramadol

Leave a Reply