Läkare av fibromyalgi varnar: “Tramadol dödar fler liv än något annat läkemedel”

Tramadol receptbelagda smärtstillande medel som hundratusentals människor tar varje dag dödar fler människor än något annat läkemedel, inklusive heroin och kokain.

Relaterad bild

Smärtstillande medel orsakar inte skada om det tas rätt, men det blir mycket farligt när det blandas med andra droger eller alkohol. Förra året fanns 33 dödsfall i Nordirland som endast var relaterade till Tramadol. Bland de döda var en 16-årig tjej och en 70-årig pensionär. Opioidbaserad medicinering används för att behandla måttlig eller svår smärta och ska endast tas på recept. År 2014 klassificerades det som ett olagligt klass “C” opioidläkemedel som inte kan ges utan recept.

Problemet är att många människor redan är beroende av Tramadol och vänder sig till den svarta marknaden för att få det eftersom de inte kan få fler recept för att ha avslutat behandlingen eller eftersom deras läkare har ordinerat en annan medicinering.

“Att vara en medicin som är så vanligt använd och så föreskriven, tror jag inte att människor inser den potentiella risken de har när de tar Tramadol utan medicinsk övervakning”, förklarar professor Jack Crane, en patolog från staten Northern Ireland.

Kran kräver att Tramadol klassificeringen uppdateras igen så att den uppdateras till klass “A”.

Smärthantering: tolerans och missbruk

Vissa läkemedel som används för att behandla smärta kan vara beroendeframkallande. Addiction skiljer sig från fysiskt beroende eller tolerans. I händelse av fysiskt beroende uppträder abstinenssymptom när ett ämne plötsligt avbrytas. Tolerans uppstår när den initiala dosen av ett ämne förlorar sin effektivitet över tiden. Addiction är ett psykologiskt och beteendemässigt svar som vissa människor utvecklar med hjälp av narkotiska smärtstillande medel.

Människor som tar opioida läkemedel under en lång tid kan utveckla tolerans och fysiskt beroende, men det betyder inte att de är beroende. I allmänhet sker missbruk endast i en liten andel människor när narkotika används med adekvat medicinsk övervakning.

Opioida analgetika med effekter som liknar opium eller morfin, kan vara mycket beroendeframkallande och arbeta genom att följa receptorerna i hjärnan, vilket blockerar känslan av smärta.

De ska inte användas i mer än 3 eller 4 månader, såvida inte det är gjort under direkt överinseende av din läkare.

Några namn på opiatdroger:

  • Kodein.
  • fentanyl
  • Hydrocodone.
  • hydromorfon
  • Meperidina
  • Morfin.
  • oxicodona
  • Tramadol

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *