Hva å gjøre i møte med et utbrudd av fibromyalgi

Fibromyalgiutbrudd er en av de tingene som kommer opp for å minne deg på at bare når du trodde du skulle lære å håndtere fibromyalgi, kan det alltid bli verre uten grunn.

Den plutselige intense smerten og trettheten kan umiddelbart avbryte en plan du hadde for den dagen, eller til og med uken. Og de gjør det vanskeligere å håndtere fibromyalgi.

Men hva er et fibromyalgiutbrudd? Og hva kan du gjøre med det?

HVA ER Fibromyalgi blusse opp? 
Kort sagt, et utbrudd av fibromyalgi er en plutselig økning i nivået av deres fibromyalgi symptomer. Dette utbrudd kan være i form av et særlig alvorlig smerte eller økt tretthet. I hovedsak et utbrudd av fibromyalgi er bare en periode der grunnleggende nivå av smerte, tretthet og psykiske tåke som normalt sitter med fibromyalgi er mye verre enn vanligvis.

Så hvis du plutselig føler deg mer sliten enn vanlig, føler du intens smerte i noen del av kroppen din, eller føler at du ikke konsentrere seg om noe, har du sannsynligvis et utbrudd av fibromyalgi.

Selv om ingen er sikker på hva som skjer under et utbrudd av fibromyalgi forverring disse symptomene, er det definitivt en rekke ting som ser ut til å utløse dem.

HVA FORFØRER FIBROMYALGIEN I FLARE OPP? 
Det er mange forskjellige ting som kan forårsake et utbrudd av fibromyalgi. Klima er for eksempel en vanlig utløser. Plutselige endringer i lufttrykk gjør fibromyalgi plutselig verre for mange mennesker.

Kosthold kan også spille en viktig rolle. Noen mennesker med fibromyalgi kan ikke spise visse matvarer uten å forårsake et utbrudd av fibromyalgi, noe som gjør identifisere og unngå de matvarer er en konstant bekymring.

En annen utløser er mangel på søvn. Forskere ved Mayo Clinic har identifisert at mangel på søvn er en viktig faktor som bidrar til symptomene på fibromyalgi. Selvfølgelig vet vi alle at fibromyalgi gjør det ganske vanskelig å hvile godt om natten, men et par netter som spinner og spinner mer enn normalt kan definitivt utløse et utbrudd.

For mye trening kan også utløse utbrudd. Nå er trening utmerket for å hjelpe med å kontrollere fibromyalgi, men sørg for at du ikke legger for mye innsats i det, da overdreven anstrengelse forårsaker breakouts.

Men den vanligste utløseren er langt sannsynligvis stress. Legene har lenge kjent at stresset er dårlig for kroppen din på mange måter. Det kan forårsake vektøkning og forkorte levetiden. Og stress er også den tryggeste måten å utløse fibromyalgiutbrudd hos mange mennesker.

Hva kan du gjøre om det? 
Det er noen ting du kan gjøre som kan bidra til å gjøre fibromyalgiutbruddene enklere å behandle.

Først og mest åpenbart bør du unngå typer ting som utløser utbrudd i utgangspunktet. Pass på at du holder en vanlig søvnplan som mulig. Ekstra søvn vil bidra til å forhindre utbrudd. For det andre, unngå stress så mye som mulig. Det er åpenbart at livet er stressende, spesielt når du har fibromyalgi, men alt du kan gjøre for å hjelpe deg å bli mindre stresset, vil i stor grad hjelpe deg med å unngå utbrudd. Meditasjon, yoga eller pusteøvelser kan hjelpe deg å føle deg mer fokusert og mindre stresset.

Men hvis du ikke kan unngå et utbrudd, er det også ting du kan gjøre for å lindre smerten du føler.

MEDIKASJON
Start med medisinen din. Hvis legene dine foreskrev noe for å hjelpe deg med å håndtere utbruddene, ta dem regelmessig. Ikke hopp over doser, selv om du føler at du blir bedre. En bluss kan plutselig bli verre etter at du har begynt å føle deg bedre. Det er også nyttig å ta medisiner hvis du føler at et utbrudd av fibromyalgi finner sted. Det er bedre å være trygg enn beklager

Etablering av grenser
Det er også en god ide å være proaktiv i å administrere ditt daglige liv når det gjelder utbrudd av fibromyalgi. La folkene rundt deg vite at du har en dårlig tid. Ikke påta noe ansvar på jobben eller hjemme. Og ikke gjør noe eller takle mennesker som kan få deg til å føle deg stresset. Stress vil bare gjøre symptomene dine verre.

Sett personlige grenser med de som er avhengige av deg. La dem få vite at du trenger dem for å la dem hvile.

Fang i drømmen
Og hvis du kan, ta sjansen til å gjenopprette drømmen. Å hvile litt vil virkelig hjelpe fibromyalgiutbruddene å løse raskere og være mindre alvorlige. Mens det ikke er lett å sove for et utbrudd, kan du kanskje få medisiner for å hjelpe deg med å sove med en lege. Men selv om du ikke kan, kan du hvile deg, det er den beste måten å klare et utbrudd på.

Administrer din diett
Pass på at du spiser et sunt kosthold. Du kan bli fristet under et plutselig angrep for å komme i seng og spise lett å lage junk food. Mens det er helt forståelig, vil det ikke hjelpe symptomene dine. Opprettholde et sunt kosthold med rikelig næringsstoffer og vitaminer vil hjelpe deg med å løse utbruddene dine og forhindre dem i fremtiden.

Disse tipsene kan hjelpe deg med å håndtere utbrudd. Men hvis du har utbrudd regelmessig, er det best å snakke med legen din. En lege som spesialiserer seg på fibromyalgi, vil vite hva som er de mest effektive behandlingene, og kan til og med gi deg noen tips om hvordan du skal håndtere ditt daglige liv for å unngå utbrudd. Du finner en liste over leger som spesialiserer seg i ditt område ved National Fibromyalgia Research Foundation.

Selv om du allerede har en lege, kan det være nyttig å finne en som behandler fibromyalgipatienter med jevne mellomrom. De vil være mer oppmerksomme på de beste behandlinger og forskning.

Men gi oss beskjed, hvordan håndterer du fibromyalgiutbrudd? Er det ting som utløser utbrudd som du bør unngå? Gi oss beskjed i kommentarene ..

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *