Fibromyalgi och mörk choklad: dessa fakta kan överraska dig.

Jag vet inte om dig, men om någon berättade för mig att choklad skulle hjälpa mina fibromyalgi symptom, har jag redan allt. Detta har nyligen uppmärksammats, så jag måste naturligtvis göra lite forskning. Det visar sig att en svart choklad av god kvalitet kan hjälpa till. Men innan vi springar för att få lite, låt oss se några fakta.

Visste du att mörk choklad hjälper till att förbättra blodtryck och blodflöde? Eftersom förbättrar blodflödet till hjärnan kan förbättra minnet och mental klarhet. Den innehåller kraftfulla antioxidanter som hjälper till med de negativa effekterna av fria radikaler. Den svarta choklad har också visat sig ha höga halter av vissa av de mineraler som vi behöver FM, såsom magnesium, kalium, mangan och selen.

Bitter choklad har mindre socker och hälsosammare fetter. Den innehåller kakao istället för kakao. Skillnaden mellan de två är att kakao är minimalt bearbetad choklad, medan kakao värms upp och kemiskt bearbetad choklad. Jag är säker på att du kan gissa vilken är friskare. Polyfenoler i mörk choklad kan faktiskt bidra till en hälsosammare tarm. Det kan förbättra inflammation i tarmarna och minska matbehovet.

Eftersom mörk choklad är mer bitter än mjölkchoklad, kommer du definitivt inte att äta för mycket. Vanligtvis kommer en uns mer eller mindre göra tricket. Det är en sak som kan bidra till att förbättra FM: s hälsa. Sockret och mejeriet i mjölkchoklad kan faktiskt förvärra våra symtom och skapa mer inflammation.

Mörk choklad är definitivt en förvärvad smak, men det är värt det. Du kan börja med 60% och arbeta tills du når 90% mörk choklad. Jag tycker om torkade frukter eller nötter i mina svarta chokladstänger. Precis som vad vi försöker förändra i vår fibromyalgiresa, kommer barnsteg ta oss dit. Förändringar som är initialt drastiska försvinner vanligtvis inte.

Om du vill ha en lista med vissa typer av hälsosam mörk choklad och en annan inte så frisk, se Healthy Eater. En av mina favoriter är den svarta chokladbaren Utrotningshotade arter med blåbär och mandel. Du kan till och med försöka lägga till lite kakao till din smoothie.

Vad är dina tankar? Är du förvånad? Har du provat mörk choklad? Om så har du en favorit?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *