Når en ven fortalte mig, at min fibromyalgi er “alt i tankerne”

I går talte jeg til en ven og hendes mand om fibromyalgi og smerten jeg havde været i, mens jeg var syg. Manden vendte sig og fortalte mig, at lægevirksomheden tester en ny procedure for fibromyalgi. Naturligvis spurgte jeg hvad det var, og det gjorde mig svimmel! Tilsyneladende er det nok at kaste nogen i et bad med isvand nok til at genstarte forbindelserne i hjernen, således at fibrosymptomer reduceres og elimineres.

Så fortsatte han med at fortælle mig, hvad fibromyalgi er “alt i dit hoved”. Det er en psykologisk tilstand. Smerter rager smerte: jo mere du tænker på din smerte, jo mere det gør ondt. Det er udløst af depression og angst. “

Nå, du kan forestille dig min frustration! Jeg var så sur på ham, at jeg fortalte ham, hvad jeg vidste om fibro (som jeg har det!) Og jeg sagde, at  det ikke er  en psykologisk tilstand. Der er flere årsager, der blandt andet omfatter smerte af fejl og nervøse receptorer. Jeg ved, at det ikke er “alt i mit hoved”. Jeg havde en meget høj smertetærskel, og det tog mig meget at slå mig ned for 10 år siden. Nu, på en dårlig dag, kunne du sikkert skyde mig ned med en pen. Jeg har haft depression i 22 år, fibro til syv og angst for fire. Fibromyalgi forårsagede min angst. Jeg var så energisk og fit, og pludselig følte jeg smerte, jeg kunne ikke forklare det, jeg kunne ikke forlade, jeg tabte venner. Det skete for mig. Jeg troede altid, at fibro var en opfundet sygdom; Det forekom ikke sandsynligt, før jeg blev diagnosticeret. Så var det fornuftigt.

Det er ikke første gang, at nogen spørgsmålstegn ved min fibromyalgi. En ven sendte mig en besked sidste sommer og spurgte mig om jeg havde en tatovering på min fod. Tilfældigt spørgsmål, men jeg returnerede beskeden og sagde nej, hvorfor? Svaret var utroligt. Hun fortalte mig, at fire mennesker, jeg vidste, hvem der havde fibromyalgi også havde en tatovering på hendes fod. Virkelig? Er du virkelig sjov? En tatovering på din fod kunne være årsagen til fibromyalgi? Som om! Jeg lo så hårdt, jeg kunne ikke tro, hvad jeg hørte!

Jeg ved, at fibromyalgi er en kompleks sygdom, og det er nødvendigt at undersøge meget mere om årsagerne, men at fortælle nogen, at deres sygdom ikke er ægte, er i deres hoved eller skyldes en tatovering, der får denne person til at stille spørgsmålstegn ved sig selv . . Enhver med kronisk smerte tilstand ved, hvor længe det kan tage for at acceptere, at der er noget galt med dig, der vil påvirke dig for resten af ​​dit liv. For nogen andre sætter tvivl i hovedet, især en ven, gør det simpelthen tingene sværere at acceptere.

Jeg må sige, at jeg er meget heldig, at jeg stadig har en håndfuld venner, som jeg ser eller taler regelmæssigt om, at de var der, før de fortalte mig, at jeg havde flere sundhedsmæssige forhold. Alle de andre jeg tabte ved at forlade dem i sidste øjeblik, ikke at kunne forlade eller fordi de troede, at jeg foregik. Jeg er blevet kaldt en “fordel trick”, “doven” og en “bedrageri”. Jeg har arbejdet siden jeg var 13 år gammel (jeg er 40 år gammel) og desværre måtte jeg træde tilbage fra universitetet og arbejde på grund af min søns helbred. da jeg var 33 år gammel Jeg har forsøgt arbejde siden da, og jeg har endda begyndt at arbejde hjemmefra, men jo mere jeg forsøgte at gøre det godt, jo større antal ofre, som min krop lider.

Jeg hader at være hjemme. Jeg ville give noget at komme tilbage til arbejde. At blande med voksne og have voksen samtaler. Men i øjeblikket kan jeg ikke. Problemer med skiverne i min hals betyder, at mine arme og mine hænder er meget berørt. Jeg kan ikke løfte, jeg kan ikke bære, jeg kan holde en lille kop kaffe, endsige noget andet. Jeg havde endda opgive min makeup business, fordi jeg ikke kan holde en makeup børste nok til at sætte det på!

Det eneste jeg ved, er, at jeg gør mit bedste for at tilbringe hver dag, hvad jeg elsker, skriver (godt, skrivning, da det er lidt lettere). Men selv det tager tid. Nogle dage er lettere end andre, afhængigt af om min hjerne fungerer ved fuld kapacitet eller hvis den er pakket i tåge. Har du forsøgt at skrive, når du ikke kan finde ordene? Det er ikke nemt!

Jeg ved også, at jeg ikke er alene i det jeg går igennem, og det er sandsynligt, at mange af jer føler det samme som mig. Jeg ved kun, at folk i dit liv betyder noget, og at de, der ikke er, gør det ikke.

Leave a Reply

Scroll to Top