Fibromyalgi, nye indikationer af dets neurologiske baser er kendt.

Hej alle, overskriften kan måske lyde lidt sammenflettet, men det er et vindue for adgang til nye lys på kendskabet til fibromyalgiens oprindelse eller i hvert fald på den mulige udløsning af dens symptomer.

Takket være en fælles indsats mellem det polytekniske universitet i Valencia (UPV), universiteterne i Granada, De Baleariske Øer og Valencia, University Hospital La Fe, Valencia og Fibromyalgi Association af berørte personer (AVAFI); Det er kommet til at tænde en undersøgelse, som, jeg vil sætte det i enkle ord, bestemt ikke for dig, men for mig, er i stand til at identificere ændringer lidt af vores hjerner som fibromyalgi patienter sammenlignet med de raske patienter.

Hvad handler undersøgelsen om? , Så det kan blive indsamlet fra kilderne blev to sammenligningsgrupper taget på den ene side 15 patienter med fibro og de øvrige 15 raske patienter, alderen 33 til 67 år, fordi af graden af sygdomsforekomst i denne aldersgruppe (mænd var ikke medtaget). Vi analyserede grupperne i hvile at analysere adfærden af blodstrømmen i arterierne i deres hjerner og observere eventuelle forskelle vinder identificeret abnormitet eller værdiforringelse og knytte dette eller ikke til tilstedeværelsen af smertepatienter.

Hvad fandt de? Derefter analysere disse cerebrale arterier (ansvarlig for vanding blodet i de forskellige områder af hjernen i forbindelse med smerte) *, fandt, at patienter med fibromyalgi havde større kompleksitet i signal blod strømningshastighed og en anden fordeling strømspektraldensiteten Disse forskelle er bemærkelsesværdige i forhold til hjernen hos raske patienter. Derudover er korrelationer af disse parametre blevet observeret med niveauerne af klinisk smerte, angst og depression målt ved spørgeskemaer.

“Forfatterne forklarer, at” denne type resultater er interessante for at forstå hjernefunktionen hos patienter med fibromyalgi, såvel som dets mulige forhold til de psykologiske og følelsesmæssige symptomer, som disse patienter normalt viser. Desuden er det særligt relevant, når man foreslår effektive psykologiske interventionsstrategier “. 

“Et bedre kendskab til hjernebasis af smerte kan hjælpe i fremtiden med at designe behandlinger, der gør det muligt for patienterne bedre at klare kroniske smerter,” forskerne påpeger. *

Men  hvad mere kan det betyde for patienterne? .


Ikke overdrevet at sige, at er et vindue, der afslører nye lys, mange af os mistænkt (så være et lille skilt) eller vores læger har foreslået til os, at der kan være uregelmæssigheder i den måde, vores hjerne bearbejder smerte, en måde at finde sammenligner, for eksempel, føler vi smerte ofte ved et enkelt tryk på en stof eller når nogen overstrømmende vi lukker i en omfavnelse, føler forskellige niveauer af smerte, men det er smertefuldt efter alt , som overdreven reaktion på vores krop til en enkel handling og øje den overdrivelse, som jeg henviser til, er den ene, som vores hjerne producerer og ikke vores sind … gå det er ikke det samme!  og hvis vi sammenligner det med raske mennesker, sker det ikke, og friktionen og krammen nyder selv.

Midt i angst eller i konstant stressende følelser som bekymringer, frygt, misbrug, nedlæggelse, depression (sidstnævnte er meget vigtigt) osv. vores hjerne optræder tilsyneladende ikke disse situationer tilstrækkeligt og tilpasser sig ikke med den hastighed, som vores krop kræver, eller som i en slags forvirring udsender den de forkerte signaler, der ikke gør det let for os at udvikle og vende disse fornemmelser rundt.

Hjernen er ansvarlig for behandlingen af svar, du skal give din krop til elektriske signaler til at opfatte, føle eller harmes stimuli, men ikke ignorere den psykologiske komponent (her taler jeg om, hvad der skaber vores sind), vores følelser og følelser mod modgang eller enkle dagligdags udfordringer, det er en anden form for respons, der kan indebære både fysisk og psykisk udmattelse, og som  “alt har at gøre med” ( en sætning tilskrevet Anaxagoras), så vi kan ikke udtrykke, hvad vi svært at sige, at andre smerter er meget dyb og synes at være opholder sig i hjertet også påvirker vores hjerne.

Det er da baseret på denne nylige undersøgelse at modtage både den medicinske behandling, der er nødvendig for at genoprette vores fysiske krop, en psykologisk behandling for at lære at styre eller bedre styre vores følelser,  men husk, det er ikke en fejl , det vil sige ikke er at vi skal se psykologen fordi vi er kvinder og vi overdriver alt (som mange læger udlede i konsultationerne),  nej, ingen af ​​det, det er fordi det ville være ideelt at have psykologisk akkompagnement, da vores hjerner har svært ved at udstede med normalitet de signaler, der skal opstå fra vores følelser og oversætter dem til smerteniveauer; Det er som ved at lave en test af reflekser, lægen fik os til at hæve en hånd, da vi slog med hammeren på knæet, og vi har ingen kontrol.

Det er også nødvendigt, ifølge hvad vi kan udlede af denne undersøgelse, at  besøget hos neurologen bliver en nødvendighed , vil han med sikkerhed kunne bestemme, hvordan vores hjerne skal drives, enten med  farmakologisk terapi  eller  kognitiv adfærdsterapi  eller andre terapier at det er praktisk og under hans tilsyn at bestemme udviklingen af ​​sygdommen.

Med en  omfattende behandling  hos patienter med fibromyalgi, vil forvaltningen af ​​kroniske smerter (forårsager så mange arbejde og forværre livskvaliteten) er en mulighed i den ikke for fjerne fremtid, og jeg krydser mine fingre og guld, så Aristoteles sagde også:  “Hele er mere end summen af ​​dets dele.”

Mange tak for læsning og et blidt knus.

Leave a Reply

Scroll to Top