Fibromyalgi er ikke livets ende

Det er aldrig godt at sige   “min sygdom er værre end din”   eller   “jeg føler mig værre end dig”  , fordi for hver enkelt sin sygdom er hans personlige kalvary.

 I tilfælde af dem, der lider af fibromyalgi, hvad enten de er   primære eller sekundære, milde, moderate eller svære  , kan symptomerne for hver person blive uacceptabel, for når det kommer til kronisk smerte, er   smerteskalaen subjektiv , da tærsklen for tolerance til smerte er særlig for hver person.

 Derfor kan en person med mild eller moderat fibromyalgi mærke, at de er ved at dø af smerte, lige så meget eller mere end en person med svær fibromyalgi. Det er vigtigt at have disse begreber klart, og selvom vi er sikre på, at nogle tilfælde kan være mere alvorlige end andre, må vi aldrig sammenligne vores ubehag og de ubehag, som andre har, fordi det kan hjælpe dig med at føle dig værre med begrundelse, men alligevel hjælper ikke med at føle sig bedre den anden person.

Primær fibromyalgi er en, der forekommer i sig selv, mens sekundær fibromyalgi er en, der ledsager en anden sygdom, sædvanligvis autoimmun eller kronisk smerte. Det ser ud til, at det andet tilfælde lyder værre, da der er ubehag og smerte fra 2 eller 3 forskellige tilstande, hvilket påfører mere stress på vores krop og vores psyke. Men igen er alt subjektivt.

 For eksempel kan en person med  mild til moderat primær fibromyalgi   med et stærkt stressende job, som skal arbejde mere end de sædvanlige 8 timer dagligt, føle sig så dårligt eller værre end en person med   svær sekundær fibromyalgi.  mere en form for artropati og / eller herniated diske, men det virker ikke eller har nogen der går i hende hjemme. 

De ser ham? Det er meget subjektivt og særligt for hver enkelt sag. Men uanset hvad der er tilfældet, selvom smerter er vanskelige at håndtere, er vi i det mindste sunde i andre områder af vores krop, og vi forlader ikke denne verden. 

Selv de af os, der lider af en vis grad af   kognitivt underskud  , forbliver os selv, vi kan tænke klart om de vigtige ting i livet, vi kan holde en samtale med andre mennesker og bevare vores identitet som mennesker, intakte. Vi er i   her   og   nu  . 

Vores sind vandrer ikke uden kontrol. Jeg nævner alt dette, for jeg har for nylig set filmen   Still Alice  , som drejer sig om en 50-årig kvinde, der begynder at lide ved   tidlig opstart af Alzheimers  , som fik mig til at reflektere over livskvaliteten af en person med Alzheimers mod livskvalitet. livet hos en person med kroniske smertsygdomme og / eller central følsomhed, og selv om jeg er klar over, at mine meninger kan forstyrre nogle mennesker, vil jeg gerne udtrykke dem alligevel.

Bare for at forstå, at jeg ved, hvad jeg taler om, bortset fra en moderat-svær fibromyalgi, har jeg psoriasisartritis, 2 hernierede skiver mellem lændehvirvelsøjlen og sakrale hvirvler, som frembringer neuropatisk smerte i begge ben og en permanent korrigering af min nakke, blandt andet. 

Selv om det er rigtigt, er jeg pensioneret på grund af handicap, og jeg har ikke det stressniveau, jeg havde, da jeg arbejdede. Jeg er også understreget af de forskellige problemer, der dagligt ledsager vores liv, bortset fra at jeg ikke har meget Hjælp hjemme. Men da jeg så denne film, kunne jeg ikke hjælpe med at tænke på, at jeg foretrak at være som jeg, for at få   Alzheimers tidlige start  . 

Jeg var meget imponeret over at se, hvordan den person, hun var så lyst og intelligent, helt forsvandt, da hun tabte kontrol over sig selv, indtil hun endog selv tabte kontrol over sine egne tanker. Det er forfærdeligt at tro, at noget som dette kunne ske for nogen, og jeg følte mig så   velsignet  , for hvad mine dage er, nogle mere elendige end andre, mit sind er stadig min, og jeg holder det   uhyggeligt   og  uændret ; og selvom jeg må lide forfærdelige smerter og tilbringe mine dage i sengen, kan jeg tale om det, jeg vil have, spørge efter hvad jeg har brug for, sig hvad jeg føler eller bede om hjælp, ting vi tager for givet, men det er uden for rækkevidden af ​​en person med en sådan sygdom.

Derfor må vi aldrig sige “min sygdom er værre end din”, fordi selvom fibromyalgi er forfærdeligt og kan blive uarbejdsdygtig, vil der altid være værre ting. Og derfor hedder min blog ”  Fibromyalgi er ikke slutningen af ​​livet  “.

Leave a Reply

Scroll to Top