Sovende fibromyalgi og prikkende

Personer med fibromyalgi kan føle følelsesløshed eller prikkende i ben og fødder, som også kan være til stede i deres hænder eller arme. Denne følelsesløshed og prikken kaldes    paræstesier   , og omkring 1 ud af 4 personer med fibromyalgi påvirkes af dette symptom.

Ingen ved præcis, hvad der får folk med fibromyalgi til at opleve paræstesi. To mulige teorier omfatter stivhed og muskelspasmer, der får musklerne til at presse på nerver.

Disse spasmer er kendt som en tilstand af    spasme induceret af kulde, hvor blodkarrene i ekstremiteterne, såsom fødder og hænder, spænder og smalter   . Konsekvensen er, at blod ikke strømmer til dem og forårsager følelsesløshed.

Døsighed og prikken kan forsvinde og ses igen uden forklaring.

Andre årsager til følelsesløshed og prikkende

Der er en række grunde til, at folk kan føle følelsesløshed i fødder og ben, fibromyalgi er blot én. Andre sygdomme er multipel sklerose, diabetes, tarsaltunnelsyndrom, perifer arteriel sygdom og stort tryk på nerverne.

Multipel sklerose

Multipel sklerose (MS) er en autoimmun lidelse, som påvirker centralnervesystemet. Det skyldes beskadigelse af myelinkappen. MS er en kronisk tilstand, der udvikler sig over tid. Mange mennesker vil have remissioner og tilbagefald i symptomerne.

Andre almindelige symptomer på multipel sklerose omfatter:

muskelspasmer  
tab af balance  
svimmelhed  
træthed

Sove og prikken er et fælles tegn på MS. Det er normalt et af de første symptomer, der fører folk til deres læger. Disse fornemmelser kan være milde eller alvorlige nok til at forårsage problemer i fødderne eller på gåture. I MS har tilfælde af følelsesløshed og prikkende tendens tendens til at gå i remission uden behandling.

Diabetiske neuropatier

Diabetiske neuropatier er en gruppe af nervesygdomme forårsaget af nerveskade af diabetes. Disse neuropatier kan påvirke enhver del af kroppen, herunder ben og fødder. Ca. 60-70 procent af personer med diabetes oplever en eller anden form for neuropati.

Sove eller snurre i fødderne er det første symptom for mange med nerveskader i diabetes. Dette kaldes    perifer neuropati   . Nummenhed og tilhørende symptomer bliver normalt værre om natten.

Andre almindelige symptomer på denne perifere neuropati af diabetes omfatter:

akut smerte eller kramper i de berørte områder  
ekstrem følsomhed for at berøre  
tab af balance

Over tid kan bobler og sår udvikle sig på foden, når skader går ubemærket på grund af følelsesløshed. Disse kan føre til infektioner og kan sammen med ringe omsætning føre til amputationer. Mange af disse amputationer er forebyggelige, hvis infektioner opdages tidligt.

Tarsus tunnel syndrom

Tarsal tunnel syndrom er en kompression af den bakre tibialnerven, som ligger langs indersiden af ​​hælen. Dette kan producere symptomer, der strækker sig fra anklen til foden, herunder prikking og følelsesløshed i nogen del af foden. Det er fodversionen af ​​karpaltunnelen.

Andre almindelige symptomer på denne lidelse omfatter:

Smerter, herunder pludselig smerte, som  
føles som en elektrisk  
stødforbrænding

Symptomerne er normalt følt i ankel og nederste del af foden. Disse fornemmelser kan være sporadiske eller forekomme pludselig. Det er vigtigt at søge behandling. Tarsal tunnel syndrom kan forårsage permanent skade på nerven, hvis den ikke behandles tidligt.

Perifer arteriel sygdom

Perifer arteriel sygdom (PAD) er en tilstand, hvor plaque opbygges i arterierne. Over tid kan denne plakke hærde, indsnævre arterierne og begrænse tilførslen af ​​blod og ilt til dele af kroppen.

Perifer arteriel sygdom kan påvirke benene, så der er følelsesløshed i ben og fødder. Det kan også øge risikoen for infektion i disse områder. Hvis den perifere arterielle sygdom er alvorlig, kan det resultere i gangren og amputation i benene.

Som perifer arteriel sygdom øger risikoen for hjertesygdomme, hjerteanfald og slagtilfælde, bør du straks kontakte din læge, hvis du har et af følgende symptomer:

smerter i benene, når man går eller klatrer trapper, der er  
koldt i benene eller nedre  
fodsår i benene, benene eller benene, der ikke helbreder  
forandrer farve på benene af  
hårtab, langsommere hårvækst i benene eller fødderne  
Tab eller langsom vækst af tåneglene

Raynauds fænomen

Det er en tilstand, hvor kolde temperaturer eller stærke følelser forårsager vaskulære spasmer. De blokerer blodstrømmen til fingre og tæer, ører og næse. 
årsager

Raynauds fænomen kaldes “primær”, når det ikke er forbundet med en anden lidelse. I de fleste tilfælde starter den hos kvinder under 30 år. Sekundær Raynauds fænomen er forbundet med andre tilstande og forekommer generelt hos mennesker over 30 år.

De almindelige årsager til det sekundære Raynauds fænomen er:

Sygdomme i arterierne (aterosklerose og som Buerger ‘s sygdom). 
Lægemidler, der forårsager forsnævring af arterierne (såsom amfetaminer, visse betablokkere, visse cancerlægemidler, visse lægemidler, der anvendes mod migræne). 
Arthritis og autoimmune sygdomme (såsom scleroderma, Sjogren syndrom, rheumatoid arthritis og systemisk lupus erythematosus). 
Brug eller gentagen skade (fx skrive, spille klaver eller overforbrug af håndværktøj). 
Rygning  
Brænde forkølelsen. 
Øvre thorax åbnings syndrom

Lindre følelsesløshed og prikkende

hvile

Hvis skaderne forårsager følelsesløshed eller smerte, kan vedligeholdelse af en hvile hjælpe din krop med at helbrede sig uden at forårsage yderligere skader.

is

For visse forhold, såsom tarsaltunnelsyndrom, kan påføring af is til det berørte område reducere følelsesløshed og smerte. Forlad ikke isen i mere end tyve minutter.

hede

For nogle mennesker kan en varmepose i soveområdet øge blodforsyningen og også slappe af musklerne. Du kan også tage et varmt bad eller brusebad.

Puder / modeller

For folk der oplever meget pres på nerverne, kan indlægssålene hjælpe med at lindre det pres og enhver smerte og følelsesløshed. Brug behagelige sko med et to centimeter spring til at fordele fodens vægt.

kontrollere

Sørg for at inspicere dine fødder for at opdage sår og bobler. Dette er vigtigt, uanset årsagen. Dormition kan forhindre skader, hvilket kan føre til infektioner, som kan spredes til andre områder af kroppen.

massage

Massering af fødderne øger blodcirkulationen, ud over at hjælpe med at stimulere nerver og muskler, hvilket kan forbedre deres funktion.

Fodbade

Neddypningen af ​​fødderne i Epsom salte kan hjælpe med at lindre symptomerne. De har magnesium, som kan øge blodcirkulationen. Det antages, at    magnesium   kan hjælpe med at behandle følelsesløshed og prikkende og potentielt forhindre disse tilbagevendende fornemmelser.

Leave a Reply

Scroll to Top