40 værste symptomer på fibromyalgi og hvordan man behandler dem

Mere end 5 millioner mennesker ramt af fibromyalgi i USA fortsætter også med at stige. Der er mange ubehagelige tegn på fibromyalgi. Det anerkendes som en usynlig sygdom, fordi folk ikke kan se, hvor de er skadede. Fibromyalgi er generelt en meget alvorlig situation for ofrene og for deres tegn at blive identificeret. For at støtte og diskutere, deltage i gruppen    “Living with fibromyalgia and chronic diseases”

Tag dig tid og læs alle disse 40 symptomer og deres coping metoder.

1. bækken smerter

Kronisk bækkenpine er almindelig hos personer med fibromyalgi. Det er vigtigt at huske, at smerten ved FMS og ME / CFS ikke altid er på samme sted hele tiden.

Forvaltning:    Tag analgetika som opiater, NSAID’er og SSRI-antidepressiva.

Vanskeligheden af ​​den anden nat

Patienter med fibromyalgi kan have svært ved at køre om natten, hvilket bliver værre med billygter.

Håndtering:    Brug solbriller og undgå at køre om natten.

3. tendens, let at græde

Fibromyalgi gør ofte følelsesmæssige reaktioner stærkere end før og vanskeligere at kontrollere. Dine følelser er mere følsomme end nogensinde. De græder lettere og har mindre følelsesmæssige begrænsninger.

Forvaltning:    Undgå eller minimere stressede situationer kan reducere følelser. Forlad huset og bede andre om at hjælpe dig og dele dine følelser.

4. Hårtab

Hos patienter med CFS og fibromyalgi, som med enhver kronisk sygdom, er en meget almindelig årsag til usædvanligt hårtab en sygdom kaldet telogen effluvium.

Behandling:    konventionel behandling omfatter dybvævsmassage, varme, ultralyd og motion.

5. uregelmæssigt hjerteslag

Uregelmæssige hjerteslag ses hos personer med fibromyalgi, især hos kvinder fra 50 til 59 år.

Ledelse:    Prøv massagebehandling, der har vist sig at være effektiv i faldende puls og reducere stress.

6. equimosis

Mange patienter med fibromyalgi rapporterer, at deres hud faktisk beskadiger huden. Denne følsomme hud, kaldet    allodyni   , kan forårsage mange problemer, lige fra rødme og hævelse til blå mærker og ardannelse.

Behandling:    I tilfælde af blå mærker eller hudblødninger, bedes din læge give cremer eller salver for at bekæmpe anfald og forhindre blå mærker.

7. sved

Ligesom smerte og følsomhed er symptomer på svedtendens og hetetokter normalt mere almindelige og mere alvorlige hos kvinder, der konkurrerer med overgangsalderen på grund af den mest ubehagelige og ubehagelige tilstand på stedet.

Ledelse:    Blide pulvere på dit ansigt eller andre svedige områder kan hjælpe med at absorbere sved, selv før du ved, at det er der. Du kan også anvende den efter tørring af hudens sved, så det ikke længere skinner.

8. Urinfrekvens og urinvejsinfektioner

Urin og bækken klager er almindelige symptomer på fibromyalgi, især hos kvinder med tilstanden. Blæreinkontinens, hyppig vandladning og smertefuldt samleje er blot nogle eksempler på urinvejsforstyrrelser og bækken symptomer, der kan føre til fibromyalgi.

Forvaltning:    Hvis du lider af stressinkontinens, kan du muligvis begrænse din hydrering. Pelvic floor øvelser, også kaldet kegler, anbefales til kvinder med stress, haster eller blandet inkontinens.

9. vægtforøgelse

Den invaliderende smerte og træthed, som du føler med fibromyalgi, kan få dig til at føle sig inaktiv og overvægtig.

Forvaltning:    Undgå at spise animalske fedtstoffer som rødt kød. I stedet skal du spise magert kød som kylling, kalkun og skinless fisk, som også er fremragende kilder til protein.

10. Migræne

Migræne kan udløses af en række faktorer, herunder genetiske og miljømæssige faktorer. Niveauet af serotonin falder under et migræneanfald.

Håndtering:    Nogle fødevarer kan udløse en migræne. Koffein, alkohol (især rødvin og øl), raffineret ost, chokolade, aspartam og MSG, samt springning af måltider eller fasting udløses af en migræne.

11. Manglende evne til at udtrykke sig

Du kan også ikke sige de rigtige ord i nogle ekstreme tilfælde af fibromyalgi eller huske gode navne eller gode ansigter. Du kan også gøre en stor indsats for at spore og miste spor af toget, og du vil blive forvirret. Derudover har du også kortvarig amnesi. Mindetab i en kort tid består i at glemme små ting, ting der virkelig er af stor betydning.

12. Overfølsomhed: Større følsomhed over for lugt osv.

Fibromyalgi er også en vigtig kilde til overfølsomhed over for lys, lugt og høje lyde. De er designet til at være meget årvågen når det kommer til parfume og får dig til at føle sig usædvanligt følsom over for noget. Din tålmodighed med alkohol og din følsomhed overfor mad og andre kan være ret lav.

13. Vanskeligheder koncentrere sig.

Hvis du har fibromyalgi, skal du have en masse problemer med at koncentrere dig. Der kan være uforklarlige hallucinationer og synsblindepunkter. Du kunne ikke vide, hvordan du fokuserer, ingen og positionen kunne stige.

14. Angst

Angst er et normalt problem forbundet med fibromyalgi, og du bør ikke ignorere det. Frygt er et fælles tegn i vor tid, men det er ligesom andre et usynligt symptom på fibromyalgi. Derfor skal du sørge for, at hver gang du er bange, skyldes det sygdom.

Administration:    Det er vigtigt at tage sig af dig selv og fokusere på dine egne behov. Spis ordentligt, hvile, undgå overdrivelser og planlægge dine aktiviteter på det tidspunkt, du føler dig bedre. Hvis nogen konstant understreger dig, og du ikke kan ændre forholdet, begrænser du den tid, du bruger med dem, eller afslutter forholdet helt.

15. svimmelhed

Fibromyalgi kan forårsage svimmelhed og følelsesløshed. Du kan begynde at stoppe og falde mv. Dette er normalt forbundet med fibromyalgi og et tegn på, at du aldrig bør ignorere.

Forvaltning:    drik rigeligt med vand, spis små og hyppige måltider og hvil meget. Skift positionen langsomt ved at hæve eller stoppe. Lav ikke pludselige bevægelser i hovedet. Gør dit hjem sikkert, fjern rod og sikre tæpper for at forhindre fald. Brug en gummimåtte på badeværelset og brusebadet. Brug andre sikkerhedsforanstaltninger, brug en stok eller gåhjælp, hvis det er nødvendigt, og brug rampen, når du klatrer trapper.

16. forvirret mental tilstand

Fibromyalgi kan blive kaotisk hele tiden, du kan muligvis ikke sige, hvad du gør, og hvad du ikke gør, og det er derfor, du skal huske. Fibromyalgi kan også forårsage tab, og det kan føre til en forholdsvis forvirrende tilstand, hvor du måske ikke engang kan forstå hvorfor, men vi ved, at dette kan skyldes fibromyalgi.

17. klodset

Du skal vide, at fibromyalgi kan også forstyrre ham, og som normalt kan føle doven og sløv. Dette er et signal, som du ikke bør ignorere.

18. Kramper

Kvinder tror generelt de har kramper eller anden grund, men faktisk på grund af kramper forårsaget af fibromyalgi, der gør din krop føler intens smerte og bringe sit liv i almindelighed. . Så det er noget, du aldrig bør forsømme. Kramper kan skade dine ben eller gøre hele din krop lidt anderledes. Uanset årsagen er anfald virkelig alvorlige og et usynligt tegn på fibromyalgi.

Ledelse:    Undersøgelsen viste, at patienter med fibromyalgi oplevede en forbedring efter kun to uger med konstant brug efter to uger med at anvende en opløsning kaldet “Fibro Flex” på deres hud.

19. svaghed

Svaghed er normalt forbundet med fibromyalgi, og du bør ikke forsøge at ignorere dette specifikke symptom, da det kan føre til mange andre komplikationer. Du kan begynde at opleve et par ekstra timer, men husk at det er tegn på fibromyalgi. Mange medicin kan forårsage muskel svaghed og muskelskader som en bivirkning eller allergisk reaktion.

Ledelse:    Tag Adderall for energi.

20. Tab af hukommelse.

Hukommelsestab er normalt forbundet med fibromyalgi. Du kan begynde at føle, som om du ikke husker det, og du bør vide, at det skyldes fibromyalgi.

Ledelse:     Undgå at gå på kompromis, mens du sover, ikke tænk på kosttilskud, øg fysisk aktivitet eller motion, og hold din hjerne aktiv og stimuleret.

21. kronisk hovedpine

Kronisk hovedpine er også et almindeligt tegn på fibromyalgi. Det er forårsaget af svære hovedpine og udtrykkes af migræne. Som med kronisk hovedpine er uddannelse om fibromyalgi og smertebehandling nyttig til at kontrollere symptomer og begrænse deres indvirkning på det daglige liv.

Management: Det er    interessant at bemærke, at flere terapier for hovedpine er også effektive til at reducere symptomer på fibromyalgi, fx antidepressiva (som har analgetiske virkninger), tizanidin (en muskelafslappende analgetiske virkninger). ), smertelindring af psyken (fx stress), copingstrategier og aerobic øvelser.

22.    irritabelt tarmsyndrom

Også kaldet IBS, er det normalt forbundet med fibromyalgi. IBS forårsager kvalme, mavesmerter, diarré og mange andre tegn. IBS er en almindelig gastrointestinal lidelse, der forårsager fordøjelsesbesvær, mavesmerter og diarré og forstoppelse alternativ. Fibromyalgi er en lidelse i nervesystemet, der forårsager udbredt smerte i hele kroppen.

Behandling:    Farmakologiske behandlinger for fibromyalgi og IBS omfatter tricykliske antidepressiva, såsom amitriptylin.

23. dårlig drøm

Mangel på søvn er igen et almindeligt symptom på fibromyalgi og mangel på søvn kan udløse mange andre komplikationer såsom stress, angst, træthed osv

Ledelse:    Vedligehold regelmæssige søvnmønstre. Prøv at gå i seng på samme tid og stå op på samme tid hver dag, herunder weekender og helligdage.

24. Øget følsomhed overfor smerte.

Hvis du har fibromyalgi, kan du føle ekstrem følsomhed overfor smerte. Smerten er ikke så meget, men det er ekstremt og gør personen mindre modstandsdygtig. Ca. en tredjedel af patienter med fibromyalgi udvikler en lille fibrononeuropati forårsaget af kronisk smerte.

Ledelse:    Dr. Teitelbaum siger, at medicin kaldet NMDA receptor antagonister, Memantine (Namenda) er en hjælp

25. høj træthed

Det er en fornemmelse, at du måske overvejer noget andet, men fibromyalgi kan forårsage alvorlige og enorme intensiteter af træthed, som du uundgåeligt vil forsømme.

Ledelse:    I daglige aktiviteter er det godt at etablere en planlagt rutine. Pas på, når du gør for meget, så du ikke spilder din ekstra energi. At lære at være moderat er en færdighed, der hjælper dig med at udføre dine opgaver på trods af ubehag og træthed.

26. Blinde pletter

Visuelle blinde pletter kan også forekomme som følge af fibromyalgi. Fibromyalgi kan også gøre dine øjne for lyse, så pas på og vær opmærksom på disse tegn.

Ledelse:    Ernæringsmæssige mangler, såvel som nogle af de medicin, vi tager, kan gøre vores øjne værre. Nervesystemet bliver værre hos patienter med FM, så nerverne i vores øjne kan blive værre og forårsage problemer. Det er en god idé at kontrollere dine øjne hvert år.

27. føler sig kvalme 

Fibromyalgi ledsages af kvalme. Du kan føle dig svimmel og ude af stand til at stoppe. Disse er symptomer på kvalme og undertiden også fibromyalgi.

Håndtering: Produkter    som sukker, koffein, mejeriprodukter, forarbejdede fødevarer, konserveringsmidler og gluten kan forværre symptomerne. Hvis du oplever kvalme, svimmelhed og opkastning, undgå dem så ofte som muligt. Bliv hydreret og gemme cookies med hånden. En form for ingefær, såsom ingefær eller ingefær, kan hjælpe med at berolige maven og reducere kvalme. Undgå citrusfrugter, frugtsaft og sure fødevarer.

28. Geografisk sprog

Nogle gange er det meget betændt (så meget, at jeg har furer på den side, hvor den trykker på mine tænder). Det vil være svært at manipulere det for at tale tydeligt. Nogle gange føler han sig træt efter et måltid eller en lang samtale. Mange har sår på tungen, når de sommetider brænder mad eller får kræft, men det er målet.

Behandling:    Over-the-counter smertestillende midler, såsom paracetamol og NSAID’er, såsom ibuprofen, kan bruges til at lindre smerte og ubehag. Mundskyllevand, der indeholder lokalbedøvelse, kan bruges til at lindre smerte. Zinktilskud hjælper også med at lindre symptomerne på det geografiske sprog. Skyllene og salverne af kortikosteroider hjælper med at lindre smerter, rødme og hævelse.

28. øre smerte

Fibromyalgi er ofte forbundet med symptomer relateret til øret, såsom hævelse, ørepine og tinnitus.

Forvaltning:    Brug en varm vandpude på halsen rundt om øret og brug en smertestillende over-the-counter.

29. Vanskeligheder i bredden

Åndedrætsbesvær og åndedrætsbesvær er relativt almindelige hos personer med fibromyalgi.

Håndtering:    Åndedrætsøvelser, afslapningsteknikker og jordteknikker er nyttige.

30. Tab af libido.

Nogle af de lægemidler, der anvendes til behandling af fibromyalgi, såsom duloxetin og milnacipran (Savella) samt SSRI-antidepressiva, såsom paroxetin og sertralin, kan medføre et fald i libido.

Forvaltning:    Fugtig varme, herunder blødning i et varmt bad, kan hjælpe med at lindre smerten forbundet med fibromyalgi og give dig mulighed for fuldt ud at nyde sex.

31. Smerter omkring følsomme punkter

Et af de mest almindelige tegn på sygdommen er, at ømme pletter normalt bevæger sig rundt i leddene i kroppen. Tenderness er kendt som smertefulde punkter, og så snart der udøves pres på disse punkter, forårsager det meget smerte. Smerten er lige omkring hudens overflade. Områderne omkring nakke, balder og ryg er de mest berørte. Men smerte er ofte usynlig og ikke præcist identificeret.

Ledelse:    Blandt de anbefalede behandlinger er akupunktur (på grund af dets smertestillende effekt) en effektiv mulighed for at reducere smertefølsomheden og forbedre livskvaliteten. Over-the-counter smertestillende midler, såsom acetaminophen, kan anbefales. Medikamenter som milnacipran og duloxetin virker ved at modificere hjernekemi for at kontrollere smerteniveauet. Et lægemiddel, pregabalin, blokerer de nerveceller, der er involveret i transmissionen af ​​smerte.

32. prikkende fornemmelse

Tingling er et andet meget almindeligt problem med fibromyalgi. Tingling er et usynligt symptom og forårsager en kløefornemmelse. Det virker i forskellige dele af kroppen, og det er meget almindeligt at føle en prikkende fornemmelse.

Ledelse:    nogle patienter med fibrose har fundet paræstesi relief gennem massage, vitamintilskud, såsom B12, serotonin og magnesium og lige akupunktur. Og lad os ikke glemme den varme og kolde terapi. Varmen slapper af musklerne, fordi det øger blodgennemstrømningen. Og kold reducerer blodgennemstrømningen og reducerer dermed mulig inflammation.

33. kronisk træthed

De fleste mennesker med fibromyalgi lider af kronisk træthed. Læger mener, at dette kan skyldes en viral infektion og søvnforstyrrelser, hormonelle uretfærdigheder og mange andre lignende situationer. Kronisk træthed er den følelse, du føler, når du er virkelig udmattet. Du føler dig overvældet, sløv og svag og føler dig ikke i stand til at gøre det.

Ledelse:    I daglige aktiviteter er det godt at etablere en planlagt rutine. Pas på, når du gør for meget, så du ikke spilder din ekstra energi. At lære at være moderat er en færdighed, der hjælper dig med at udføre dine opgaver på trods af ubehag og træthed.

34. Træthed – Udmattet hele tiden.

Personer med fibromyalgi har søvnproblemer, der får dem til at sove godt. Træthed producerer en stigning i træthed og en generel følelse af depression. Andre indikationer omfatter massiv træthed, langsom blodcirkulation i kroppen og manglende evne til at føle søvn eller smerte.

Ledelse:    I daglige aktiviteter er det godt at etablere en planlagt rutine. Pas på, når du gør for meget, så du ikke spilder din ekstra energi. At lære at være moderat er en færdighed, der hjælper dig med at udføre dine opgaver på trods af ubehag og træthed.

35. stemningen svinger

Du kan også føle, at dit sind bliver uregelmæssigt, hvis du har fibromyalgi. Det kan ende på en meget hensynsløs måde og ramte de mennesker, du elsker eller bliver en vred person. Der er dog visse forskrifter, som ikke kan forbedre humøret og reducere en persons irritabilitet og forårsage smerte.

Forvaltning:    Sørg for at du har nok magnesium i din kost, fordi der er en sammenhæng mellem humør og niveau i kroppen.

36. hormonelle variationer

De mærkelige hormonelle variationer er noget, der ikke kan siges, når det kommer til fibromyalgi, men det er netop, hvad der sker. Hormonale variationer består af en meget lav eller meget høj produktion af nogle hormoner, og dette kan ignoreres af de fleste mennesker, men det er et af de sædvanlige usynlige tegn på fibromyalgi.

37. Du begynder at føle følelsesløshed.

Ufølsomhed er også et almindeligt problem hos patienter med fibromyalgi. Smerten er udbredt, og de fleste lider af døvhed. Den traumatiserede adfærd er der, fordi du føler muskelspasmer og stivhed. Døvhed forstyrrer nerverne og forårsager et fuldstændigt tab af fornemmelse; Nogle tab af fibromyalgi anvendes.

Forvaltning:  Vedvarende døvhed og prikken kan betyde et alvorligt underliggende medicinsk problem. Jo hurtigere diagnosen er lavet, jo hurtigere kan behandlingen begynde. Og tidlig behandling fører ofte til positive resultater. Din læge vil sandsynligvis teste dig efter at have spurgt om dine andre symptomer, lidelser og familiehistorie. Under visse forhold, såsom tarsaltunnelsyndrom eller traumer, kan isdannelsen i det berørte område reducere både følelsesløshed og smerte. Forlad ikke en ispakke i mere end 20 minutter ad gangen. For folk, der har for meget pres på deres nerver, kan ortoser hjælpe med at lindre dette pres og den deraf følgende smerte og følelsesløshed. Support sko kan også hjælpe.

38. depression

Vi har alle hørt af depression, men det er noget, der kommer af fibromyalgi og kunne udelukke, at sorg er normalt udelukket af flertallet. En person kan føle sig meget deprimeret på grund af det faktum, der er dækket med morgenstivhed, hovedpine og angst blandt mange andre. Dette er en af ​​de vigtigste dele af fibromyalgi og bør observeres med ekstrem forsigtighed. Det er også et symptom, der bør ikke gå ubemærket hen.

Administration:    Det er vigtigt at tage sig af dig selv og fokusere på dine egne behov. Spis ordentligt, hvile, undgå overdrivelser og planlægge dine aktiviteter på det tidspunkt, du føler dig bedre. Hvis nogen konstant understreger dig, og du ikke kan ændre forholdet, begrænser du den tid, du bruger med dem, eller afslutter forholdet helt.

39. Bone og når de gør ondt.

Skadede ben er ikke almindelige, men personer med fibromyalgi betragtes som skadede knogler. Følsomhed, smerter i knogler og lignende skyldes en stærk afbrydelse af blodcirkulationen og fibromyalgi er en af ​​dem. Folk, der lider af det, har svært ved at sove og kan ikke udøve. Achy Bones er en indikation på, at folk føler hver dag, men det er muligt, at en person ikke er klar over, at det skyldes fibromyalgi, og det er noget, der bør verificeres.

Forvaltning:    Folk bør undgå koffein og andre stimulanter om natten og sove i et mørkt og stille rum med komfortable senge. Du bør ikke spise eller se fjernsyn i sengen. Læger kan ordinere lave doser af tricykliske antidepressiva. Aspirin eller andre ikke-steroide antiinflammatoriske lægemidler (NSAID’er) har generelt begrænset anvendelse. Analgetika som tramadol eller paracetamol kan hjælpe. Opioider, der dannes over tid og kan blive mindre effektive, undgås bedst ved behandling af kroniske sygdomme som fibromyalgi.

40. Forstyrrende mærkelige mareridt

Du har ikke antaget, at du har mareridt om fibromyalgi, men det er det faktum, at fibromyalgi er årsagen til mange mareridt. Du kan sandsynligvis lave levende og plagefulde drømme og ligeledes lide af svære søvnforstyrrelser med hensyn til fibromyalgi. Det er derfor, at du skal være opmærksom på dette symptom. Det kan også forårsage en hypersomnia, som sover for meget.

Håndtering    er almindeligt accepteret, at en kost bestående af vitaminer, mineraler og aminosyrer, de byggestenene i proteiner, der hjælper musklerne, nerver og hjerne til at lindre symptomer på fibromyalgi, såsom smerte og træthed, kronisk søvnløshed og mareridt og dårlige eller akutte drømme

Leave a Reply

Scroll to Top