Costochondritis: Som brystsmerter og fibromyalgi er relatert

Alle som lider av fibromyalgi kjenner de forskjellige typene symptomer og smerte forbundet med det. De vet også hvor mye av smerten som er forbundet med fibromyalgi, i brystet. Den ene er costochondritis.

Mange mennesker som har fibromyalgi har også kostokondrit, men det de ikke vet er at fibromyalgi og kostokondritis krever separat behandling. I tillegg kan noen av årsakene til smerte i kostokondrit kanskje være den samme kilden til smerte i fibromyalgi.

Hvis fibromyalgi ikke blir behandlet, vil det dessverre bare bli verre. Men det er også veldig viktig at du behandler din kostokondrit også.

Er alle kostokondritter forårsaket av brystsmerter?

Nei, det er absolutt ikke. Mange mennesker som faktisk har tenkt at smerten skjer på grunn av hjerteproblemer. For noen mennesker er smerten av kostokondritis så intens at de tror de kan lide av et hjerteinfarkt.

Hva er dette?

Costochondritis er en betennelse som bygger opp i brusk i ribber og bihuler. Noen mennesker føler det samme nivået av smerte som å ha et hjerteinfarkt, mens andre føler seg ikke mer smerte enn om det var et enkelt ubehag.

Hva er årsakene til kostokondritis?

På samme måte som i fibromyalgi, er de virkelige årsakene til kostokondritis fortsatt ikke kjent med presisjon. Heldigvis, med nye fremskritt og vitenskapelig og medisinsk teknologi studier, kan vi raskt finne svaret. For nå mener leger og medisinske fagfolk at kostokondrit kan skyldes traumer i brystområdet eller en virusinfeksjon av noe slag, spesielt i luftveiene.

En annen teori er at fibromyalgi kan forårsake kostokondrit, og faktisk føler pasienter med fibromyalgi og kostokondritier mer smerte i brystregionen enn mennesker med kostokondrit. Men igjen, det er en minoritet av mennesker som har kostokondrit, men har heller ikke fibromyalgi, så det er sannsynligvis ikke den primære årsaken.

vi har ingen offisielle tall, men leger og fagfolk synes å nå samme enighet om at mer enn tre av fem pasienter med fibromyalgi har også osteochondritis eller symptomer som ligner symptomene. Samtidig forårsaker ikke fibromyalgi betennelse, noe som er dette smertene i brystet.

Imidlertid kan fibromyalgi trykkpunkter og betennelse spiller en rolle sammen, som også kan forklare hvorfor pasienter med Fibromyalgi har osteochondritis også har brystsmerter større enn de som ikke gjør det. En annen interessant forskjell er at kostokondrit kan helbrede om noen dager.

Hvis du har symptomer på kostokondrit, men ikke helbrede i minst en uke eller to, er det en mulighet for at du har fibromyalgi.

Vanlige symptomer på kostokondritis

Det vanligste symptomet er smerte i brystveggen og / eller i ribbenene. Denne smerten vil føles mye verre jo mer du beveger deg, siden betennelse i brusk kun vil forverres. Andre vanlige symptomer inkluderer smerte i brystets nerver og hevelse av sårområder.

Den offisielt costochondritis er vanligvis diagnostisert når trykket er brukt til smertefulle områder av ribbeina og brystet og vondt verre, er det svært sannsynlig at costochondritis er årsaken til smertene. Leger og medisinske fagpersoner har også flere andre tester som kan utføres, da hjerte- eller hjerteproblemer også kan være en årsak til smerten.

Kostokondritisbehandling er på samme måte som å behandle andre former for betennelse: Påfør is til sårområdet og ta medisiner godkjent for å behandle problemet.

Selvfølgelig er det veldig smertefullt å leve med begge typer smerter, og livet ditt kan bli sterkt påvirket av å ha bare en tilstand, for ikke å nevne begge. Men den gode nyheten for deg er at kostokondrit er mye lettere å behandle og behandle enn fibromyalgi

Leave a Reply

Scroll to Top