Til slutt vet jeg hvorfor jeg har problemer med å snakke med fibromyalgi

Jeg blir ofte overrasket over det store antallet uforklarlige symptomer som vises sammen med fibromyalgi, og generelt finner jeg aldri ut hva som forårsaker dem.Generelt kaster vi dem bare inn i “fibro-kuben”, som ikke har noen bunn, og vi kaster bort dem uten å vite det. Så det er veldig kult når du virkelig får svar!

En av disse “symptomene”, som mange med fibromyalgi vet, er vanskeligheten med å snakke. Jeg pleide å snakke offentlig. Jeg ga taler på universiteter og ga presentasjoner relatert til arbeid og forretningspresentasjoner til ledere. I årevis var snakk med og for folk vendepunktet i karrieren min, og da ble jeg “syk”. Smerte er bare en av de mange grunnene til at jeg sluttet å jobbe, men en annen drivkraft var manglende evne til å snakke. I dag, noen ganger har jeg problemer med å lage setninger, å formulere tankene mine i ord, og verste av alt, jeg kan aldri garantere hva som virkelig kommer ut av munnen min, uansett hva jeg hadde tenkt.

Da muligheten oppsto, nevnte jeg det til min nevrolog, som er nevrologens hovedperson på sykehuset i San Vicente, og svaret var ganske enkelt: smerte er det første som hjernen behandler. Så, for folk som lider smerte hele tiden, er alt annet sekundært til det, inkludert tale. Deretter, når hjernen hele tiden oversvømmes med smertesignaler, er det for opptatt å behandle dem for å fokusere på andre signaler.

Ganske utrolig hvor enkelt det er, ikke sant? Det hjelper ikke med å forbedre ting, men det hjelper sikkert å vite og forstå hvorfor det skjer.

Å møte nye mennesker for første gang eller være i et sosialt miljø genererer nå angst og forlegenhet, som jeg er sikker på at du gjør for alle som er berørt på denne måten. Det kan føles som en direkte refleksjon på nivået av intelligens eller kompetanse. Så, jeg håndterer det på flere måter.

1. Esperanza.

Jeg håper det ikke vises!

2. Smertebehandling.

I alle situasjoner med nye mennesker prøver jeg å holde smerte nivåene godt kontrollert.

3. Vær åpen på forhånd.

Hvis han er noen som er viktig, som når han møtte min sønns kjæreste nylig, reiste han faktisk alt og forklarte det på forhånd. Som var bra, fordi det faktisk kom opp mens vi var ute å spise. Etter å ha gitt en forklaring på forhånd, følte jeg aldri behovet for å forklare eller skamme meg. I stedet ler vi om det. Som bringer meg til min siste anbefaling: RESSURSER FOR DEN NATIONALE SAMARBEIDET AV FIBROMIALGIA

  • Bli involvert i fibromyalgi
  • Om fibromyalgi
  • Lev med fibromyalgi: hva er neste?

4. Ride.

Det er ikke alltid lett å ha en sans for humor eller avvise de utfordringene som oppstår selv i de enkleste tingene, for eksempel å snakke. Men prøver å ikke ta alt så alvorlig hjelper. Mine barn nøl aldri med å sprette når bedragene faller fra munnen min.

Fremfor alt, vær snill mot deg selv og ha sympati. Det er en vitenskapelig forklaring. Utfordringene i tale er ekte og gjenspeiler ikke inkompetanse eller mangel på intelligens. Vi har alle sine utfordringer, og ingen er perfekte. Så, hvis og når det oppstår, forklarer jeg bare. Nå kan du også.

Leave a Reply