Fibromyalgi, en langsom død: en sykdom som kan vare opptil 10 år for å bli diagnostisert

Fibromyalgi er ikke sett, det lider. Fibromyalgi er usynlig, men millioner som lider av det, er det ikke.

Fordi fibromyalgi har blitt et helseproblem.

Selv om institusjoner fortsetter å se andre steder, er fibromyalgi en realitet som fortsetter å vokse, uavhengig av sosial klasse, kulturelt nivå, alder eller kardinal punkt. Det kan starte i barndommen og bli verre gjennom årene, med utseendet av nye symptomer.

Langt fra å være psykisk, har som mange hevdet, den nyeste forskningen tyder på at verden er en nevro-immun sykdom, og derfor forpliktet alle kroppens systemer og kan dukke opp i mer enn tretti ulike symptomer. De mest invalidiserende er smerte og kronisk tretthet.

“Fibromyalgi er en kronisk og svekkende sykdom av ukjent årsak og uten effektiv behandling.”

For mange år, unngikk han denne definisjonen, og foretrakk den løgner, sint, nevrotiske, deprimert pasient, bedrager, victimista … til det punktet at de fleste av selskapet mener at Fibromyalgi er synonymt med cuentista og alle fora er tilskrevet en måte nedsettende og misfornøyelsesfulle talt av disse pasientene.

De involverte er utsatt for en “populær rettssak” med en dom: “livstids fengsel”, fordømt for å være fengslet i sine hjem, ikke forberede seg, ikke å le … fordi de gjør om det, hvis de gjør det. “Det vil ikke være så ille som alt er løst”, “Se hvordan han ler, han vil ikke gjøre mye …”

I tillegg til å være syk, spør samfunnet også spørsmål om deres rett til å leve og være lykkelig. Personer med fysiske problemer som er vellykkede på sportslig eller personlig nivå, er eksempler på å følge og inspirere beundring, og ingen tviler på funksjonshemming. Denne beundring og empati er tydelig i alle sykdommer, bortsett fra fibromyalgi.

Pasienten med fibromyalgi som til tross for sykdommen blir lykkelig og vellykket til tross for store vanskeligheter, blir ikke verdsatt for sin styrke og ønske om å utmerke seg, heller ikke er han et eksempel på livet, det er bare en Årsaken til at diagnosen skal diskuteres. og sammen med ham, profesjonaliteten til legen som ga ham dette.

Det faktum at den harde virkeligheten til denne alvorlige sykdommen har blitt avvist så lenge, har forårsaket uopprettelig fysisk og psykisk skade for mange berørte mennesker.

behandling

Med hensyn til helse har polypharmacy blitt misbrukt og narkomaner blitt opprettet, og det faktum at deres miljø og samfunn er “ingenting” har ført til familieoppdeling, trusler og avskedigelser. og ugunstige setninger. Manglende evne til å jobbe.

Når pasienten, for all denne ekstra skaden, er nedsenket i depresjon, blir personen som fortsatt er besatt av å fornekte beviset, bekreftet av det faktum at “deres problem er psykologisk”.

For mange år siden kunne vi rettferdiggjøre denne “utilstrekkelige behandlingen” på grunn av uvitenhet om opprinnelsen til patologien, men etter 30 år virker den ikke lenger. Selv om vi fortsatt ikke kjenner opprinnelsen, men det er fortsatt ingen målbar markør, er det på tide å ta ansvar og se etter det.

Fordi fibromyalgi har utviklet seg fra et helseproblem til et sosialt problem. Det påvirker 5,4% av befolkningen, 92,7% er en kvinne som er utsatt for sosial utstødelse.

“Fibromyalgi er en kronisk og svekkende tilstand av ukjent årsak og uten effektiv behandling.” Dette er en enkel og lettforståelig setning, det er på tide å akseptere det, ta ansvar og handle tilsvarende, for eksempel å investere i forskning og ressurser. For riktig behandling av sykdommen.

Fibromyalgi er ikke bare en smerte, som noen sier, som om det ikke var mye. Det påvirker hele kroppen, slik at pasienten går fra spesialitet til medisinsk spesialitet i mange år, til endelig en diagnose er gjort som ikke hjelper mye, siden den foreskrevne medisinen ikke gjør smerten forsvinner.

Resultatet er en ekstraordinær byrde på helsesystemet og tap av pasienttid, noe som tilfører symptomene bivirkningene av polyfarmak og frustrasjon. Frustrasjon deles også av leger som vil hjelpe pasienten, men føler seg maktløs på grunn av mangel på tid i konsultasjonene og ressursene til å delta på tverrfaglig måte som de fortjener.

Løsningen er å ha den politiske viljen til å investere i forskning og opplæring av sakkyndige leger for å lede disse enhetene. Denne form for omsorg ville være billigere for systemet og ville forbedre pasientens livskvalitet og dermed familiens og fagmiljøet. Kanskje en av grunnene til at du ikke studerer, fordi “fibromyalgi ikke dør …”

Med fibromyalgi, lever du ikke, du overlever.

Leave a Reply

Scroll to Top