I fibromyalgi er det tre hovedtyper av smerte: hyperalgesi, allodyni og parestesi.

Kronisk smerte  er bare ett av mange symptomer på   fibromyalgi og mest invalidiserende fordi  det  påvirker alle aspekter av min vida.Pago en høy pris for hver fysisk aktivitet som jeg gjør; Selv den minste oppgave kan føre til en kraftig økning i min symptoms.A fibromyalgi   ,   er det tre hovedtyper av smerte:    hyperalgesi, allodyni og parestesi.

Hyperalgesi oversetter bokstavelig talt til overdreven smerte:    “hyper” betyr “overflødig” og “algesi” betyr smerte. Det er det medisinske begrepet for intensivering av smerte i fibromyalgi. 

Allodynia er smerten du føler når du berører eller gni huden. For eksempel forårsaker lett trykk på klær eller en mild massasje smerte eller en lett bris som blåser på huden. 

Parestesier er en merkelig følelse nervøse ser ut som noe kryp, prikking, svie, kløe eller nummenhet, som et punkt slumrende i midten av foten eller en brennende følelse i ryggen.

1. Brenn i huden Noen ganger er huden min i brann, rå. Tenk deg å tilbringe timer under sola uten solkrem, og deretter kaste inn i havet og saltvann som brenner din skadede hud. Deretter kle deg for å gå ut om natten og klærne dine brenner din brente hud. Når du lider av fibromyalgi, kan bare klærne forårsake denne smerten, de trenger ikke sol.

2. Varm / brennende smerte Det er en smerte som jeg finner spesielt vanskelig å bære. Det er så ille at det gir meg puste. Smerten kommer i bølger og ledsages av kvalme.

3. Smerte i leddene. Min felles smerte er en kjedelig og bankende smerte. Dette påvirker hovedsakelig knærne mine, men det kan også påvirke andre områder.

4. Muskelsmerter Mine muskler har vondt meg hele tiden. Jo mindre aktivitet gjør dem til å vibrere og brenne. Jeg finner det umulig å føle seg komfortabel når musklene mine har vondt, det gjør meg så agitert.

5. Muskelpasmer  Jeg føler muskelkramper hver dag, de er nesten konstant. Det er som om du ikke kontrollerer kroppen din, som om en uventet kraft manipulerer deg. 
6. Skarp smerter Du føler at noen bruker deg som en voodoo dukke.

7. Mellom en kløe og en bankende smerte. Jeg er sikker på at det er et teknisk begrep for dette, men “et kryss mellom kløe og stakk” er den beste måten å beskrive den på. Dette skjer dypt i musklene, og det er umulig å klø på kløen min. Dette forårsaker også rystelser i delen av kroppen min påvirket.

8. Bruising ikke bare på huden, men også på innsiden, som ser knust og følsomt. Bryst- og ribbeburet er for det meste blåstet, noe som kan gjøre pusten pustende.

9. Følelse av ubehag i hele kroppen. Når jeg er overfølsom, føler jeg ubehag i hele kroppen. Den minste berøring eller bevegelse forårsaker en bankende smerte rundt kroppen min.

10. Stivhet Tenk deg at en sunn person går til treningsstudioet etter måneder med inaktivitet. Løft vekter og utfør en full body workout. Neste dag føler de seg frosset og har problemer med å bevege seg. En person med fibromyalgi våkner hver morgen med samme følelse. Det ser ut til at du har på deg en dress under huden, fire størrelser mindre.

11. Bestrålet smerte Jeg føler en smerte som har et sentralt punkt, men utstråler fra det punktet. Smerten kan starte i ryggen, men det beveger seg også langs bena, for eksempel.

12. Smerter forårsaket av berøring. Selv den minste kontakten med en elsket kan forårsake smerte. Jeg må ha to oversize klær størrelser, laget av myk, sømløs materiale. Jeg bruker flate og myke sko av større størrelse, og jeg må kutte håret mitt fordi huden min gjør vondt vondt. Berøring forårsaker mange typer smerter som jeg har beskrevet.

13. Migrene / hodepine Jeg tror ikke en dag går uten hodepine, det kan skyldes spenning. Migrene blir forverret av stress og hormoner. Når de slår, er jeg uføre. Jeg mister sikte og smerten er så intens … Den minste bevegelsen, kontakten eller støyen forårsaker en bankende smerte rundt hodet og ansiktet.

14. Kittskinn  Jeg har inntrykk av at tusenvis av insekter løper rundt huden min. Faktisk er det ganske skummelt.

15. Overfølsomhet. Noen dager er støyen uutholdelig. På et øyeblikk føler jeg smerte, kvalme, svimmelhet, skjelving og et overhengende panikkanfall. Men jeg gjør ikke bare støy, jeg er også overfølsom for lukt, lys og berøring. Ja, en sterk lukt av parfyme kan forårsake smerte.

16. Irritabel tarmsyndrom. Fibromyalgi er ofte ledsaget av andre forhold, for eksempel irritabel tarmsyndrom (IBS). I motsetning til hva som er antatt, oppstår smerten av IBS ikke bare i tarmene, men utstråler også til andre områder av kroppen, spesielt ryggen. Det er en skarp og brennende smerte. Gassen som er fanget i en allerede betent tarm er en av de mest smertefulle symptomene på IBS, det er overveldende. 

Smerte er ikke det eneste symptomet på fibromyalgi, men det er symptomet som har størst negativ innvirkning på mitt liv og helse. 

Leave a Reply