Hvorfor sovner hendene dine? 8 tegn på at kroppen sender deg om helsen din

Har du noen gang følt følelsen av å ha mistet litt følsomhet i hender, armer og ben, vanligvis ledsaget av en liten prikken? Vi trenger ikke å bli skadet dersom et kroppsområde plutselig sovner. Mesteparten av tiden skjer det når vi trykker på en sensitiv nerve for en stund. 
Tiden det tar for den nerve å fungere igjen er det vi oppfatter som tinning. Faktisk, sannsynligvis mer enn en morgen vil vi ha skjedd med en av de to armene for å ha sovet på den uten å innse det, men etter oppvåkning forsvinner følelsesløpet uten ytterligere konsekvenser.

Ofte denne typen følelsen forsvinner når du begynner å flytte eller endre posisjon, men dette er ikke den eneste årsaken til nummenhet i beina, som om det skjer ofte i dine hender , så du må være på vakt. Det er en ganske vanlig lidelse som påvirker inntil 3% av befolkningen generelt.

Årsaker til følelsesløshet i hendene

1. cervical Osteochondrose

Når du har en forstyrrelse av nakkesøylen , noe som fører til nerver og blodstrøm avbrudd, kan forårsake nummenhet i hendene, slik som hodepine og koordineringsproblemer.

Du må overvåke stillingen, hver cervical vertebra er relatert til et bestemt område av hånd og arm.

2. Karpaltunnelsyndrom

Det er vanlig hos personer som har aktiviteter knyttet til et monotont arbeid med sine hender, som programmerere, forfattere, servitører, skreddere, musikere.

På grunn av de konstante repeterende bevegelsene på fingrene, går leddbåndene gjennom tunnelens smale kanal, som har tendens til å bli betent. Når nerven er fanget av årsaken som er i den smale tunnelen av håndleddet, som den må passere, opptrer alle disse typiske symptomene: smerte, nummenhet, prikken og / eller svakhet.

Det er nødvendig å gå til en nevrolog for å diagnostisere denne sykdommen og fastslå nøyaktig på hvilket stadium av sykdommen som utvikler seg. Den korrekte diagnosen forhindrer utseende av vanskeligheter som atrofi av fingrene i fingrene.

3. Venøs trombose i lemmen

Venøs tombose i lemmen kan føre til nummenhet. Klumpen skiller blodstrømmen, slik at oksygen og næringsstoffer ikke når deres mål. I tillegg kan det føre til mer alvorlige vansker som gangrene.

4. Brachial plexus neuralgi

Dette er en langvarig betennelse i det omkringliggende vevet, noe som kan forårsake stor smerte, etterfulgt av nummenhet i hendene. 

5. Anemi og diabetes

Disse er vanligvis ledsaget av sirkulasjonsproblemer i ekstremiteter.

6. Stroker eller slag

er den farligste årsaken til nummenhet i hendene. Hvis du oppdager en følelsesløp i hendene, ledsaget av forstyrrelse i underekstremiteter, forvirring, hodepine, tale- og synsforstyrrelser, gå straks til legen.

7. Multiple sklerose

På grunn av ødeleggelsen av ryggmargens hjerne- og nervemembraner blir passeringen av nerveimpulser avbrutt, noe som reduserer følsomheten og følelsen av følelsesløshet. Man må være oppmerksom på denne degenerative nevrologiske sykdommen, og hjelpe legen. 

8. Mangler av vitamin B12

Mangler av dette vitaminet eller et annet er også en vanlig årsak til dette symptomet. Så å være klar over hva kroppen vår trenger er viktig å vite hvordan du kan hjelpe i dette tilfellet.

Viktig: Det bør avklares at Bioguide ikke gir medisinsk råd eller foreskriver bruk av teknikker som en form for behandling for fysiske eller mentale problemer uten råd fra en lege, enten direkte eller indirekte. Ved søknad om dette formål noen informasjon om dette nettstedet, tar Bioguide ikke ansvaret for disse handlingene. Hensikten med nettstedet er bare å tilby informasjon av generell karakter for å hjelpe til med å søke utvikling og personlig vekst.

Leave a Reply