Liv med fibromyalgi Smerte i brystet. Gjør noen av disse scenariene kjent?

Fibromyalgi smerte i brystet kan være en av de mest skremmende symptomene på fibromyalgi fordi det kan føles som om du har et hjerteinfarkt og forårsaker stor bekymring. Denne typen smerte kan stoppe deg i sporene dine. Det kan få deg til å lure på “er dette livstruende?”


Fordi fibromyalgi er komplisert, er det viktig å vite de forskjellige måtene som brystområdet kan påvirkes av smerte eller symptomer. Det er noen andre årsaker og forhold som kan oppstå i brystområdet av fibro kroppen som du vil være oppmerksom på. 
Mange mennesker tenker på mindre kramper eller muskelsmerter når de tenker på fibromyalgi, men pasientene vet at smerten går langt utover den mindreårige. Mens muskler, ledbånd og sener i hele kroppen kan forårsake smerte og flere systemer ofte påvirkes, er det brystsmerter som forårsaker mest alarm.


En tur til beredskapsrommet kan forårsake enda mer forvirring da leger kontrollerer hjerteforholdene for frykt. Det er imidlertid viktig å utelukke enhver tilstand knyttet til hjertet, spesielt hvis det er et nytt symptom for deg.


Mulige scenarier som forårsaker fibromyalgi


Brystsmerter:


Til slutt kommer du sannsynligvis til å nå noen få forskjellige scenarier når du lever med fibromyalgi. Nærmere bestemt fire av disse mulige scenariene som jeg skal spille her i dag.


1. ¿Coscocondritis?


Dette er en tilstand som kan føre til mindre ubehag i ribbeina til alvorlig smerte i brystet. Det er ofte begrenset til venstre side av brystet, men det kan forekomme på høyre side eller over brystet. Årsaken er betennelse i brusk som forbinder benet på brystet og ribbenene. Derfor klager pasienter ofte på smerter og ubehag i ribbeina, så vel som i midten av brystet.


Costochondritis produserer ofte akutt smerte som kan føles som et hjerteinfarkt eller symptomer på andre alvorlige hjertesykdommer. Dette er grunnen til at det første utseendet ofte sender lider til beredskapsrommet eller til legenes kontor i panikk. Les lenken her i dette avsnittet hvis du ennå ikke har gitt hvor jeg gir andre advarsler om disse symptomene.


Den gode nyheten er at tilstanden ikke er relatert til hjertesvikt og på ingen måte innebærer et problem med hjertesystemet. Det kan i noen tilfeller føre til en mer alvorlig diagnose, men for mange pasienter med fibromyalgi reduseres den til en annen form for smerte som ikke lett blir forklart eller lettet.

Mens omtrent 10% av befolkningen antas å lide av kostokondrit, vil mer enn 50% av pasientene med fibromyalgi oppleve denne typen brystsmerter på et eller annet tidspunkt i deres liv. Det er vanligere blant kvinner under 40 år, men det kan påvirke alle pasienter med fibromyalgi på ethvert tidspunkt i livet.
Noen mennesker kan oppleve brystsmerter som er konsistente med fibromyalgi i lange perioder, mens andre rapporterer korte episoder av ubehag i brystet som kommer og går tilfeldig. Det er bare et annet symptom på fibromyalgi som varierer fra person til person. Smerten er ofte så alvorlig at det gjør det daglige livet ekstremt vanskelig hvis ikke umulig, så det er viktig at du jobber med en medisinsk faglig for å utvikle en behandlingsplan.
I noen tilfeller er kostokondritisk kirurgi gjort for å fjerne brusk som forårsaker smertestillende smerte i brystet. Dette er ikke alltid en løsning for pasienter med fibromyalgi, men det er noe å snakke med legen din om om din brystsmerter i fibromyalgi er alvorlig og varer lang tid uten lindring i sikte.


2. Aktiveringspunkter?


Når vi lever med fibromyalgi, har vi vanligvis 11-18 myke områder i sårbare områder som nakke, rygg og ekstremiteter. Imidlertid har de også en tendens til å ha enda flere triggerpunkter, og disse kan oppstå hvor som helst på kroppen, selv rundt overkroppen og brystområdet. Dette kan være en grunn til brystsmerter fibromyalgi.


Du kan kanskje huske hvor ofte jeg sier at hvis vi plotter ut våre utløserpunkter, vil det se ut som et krigsområde! Det er ikke så kutt og tørt fordi utløserpunkter kan forekomme i muskellaget og rundt bindevevet i kroppen. Så hvordan kan vi potensielt “aktivere” triggerpunkter rundt brystområdet? Løft noe som er for tungt, som bøyer seg til bakken, som sover i dårlig posisjon, eller at det bare har noe som lurer mot oss, som et barn eller kjæledyr. Ja, dette kan potensielt aktivere TRP, og det er det som forårsaker strålende og brennende smerte som vi ofte opplever. (Les mer her om aktiveringspunkter.)


3. Hva med FBD eller fibrocystisk brystsykdom?


Selv om det ikke er begrenset til de med fibromyalgi, har det en tendens til å være mer vanlig blant de med fibromyalgi, endrede hormoner eller de som har en tendens til østrogen dominans. Kvinner som klager over alvorlige symptomer på PMS som ofte varer i uker eller oftere, er de som vil være mest utsatt for FBD. Symptomer inkluderer svært følsomt brystvev, brenner og til og med utstråler smerte rundt brystet og i armen godt, og noen ganger en økning i bryststørrelse. 
Problemet med FBD er at det kan hindre kvinner i å gjøre normale ting hver dag på grunn av ekstrem ømhet rundt brystområdet. Du kan begrense bevegelse eller trening. Det kan hende du finner ut at du trenger mer støtte for å begrense den bevegelsen om mulig.

4. Grunt pust?


Du kan ofte høre meg si at personer med kronisk sykdom som fibromyalgi pleier å være grunne åndedrettsvernere. Eller, som jeg liker å si “Ikke vær Hal Hal!” Du ser, når du har smerte i noen del av kroppen, er det ikke uvanlig å kvele pusten din, og mange ganger vet du ikke hva du gjør. Så hva skjer er at brystområdet er et av områdene som “tar blås” så å si, sammen med skuldrene. Så du kan finne deg selv med pusten din kvalt, skuldrene dine knust og hva jeg kaller det “stress smerte” rundt brystkreftens muskler.


Du kan finne deg selv svette mer og ikke klarer å få et dypt pust. Det er et tegn på at kroppen din samler for mye stress. Den beste tiden til å “øve” dyp pusting er når du er avslappet til å gå mer naturlig til deg i en mer stressende situasjon eller bare når det kommer til de daglige symptomene på fibromyalgi.


Relaterte artikler: 
Naturlige rettsmidler for fibromyalgi 
Overgangsalder og fibromyalgi 
Symptomene på fibromyalgi er ekte!


Før du reiser, kan mitt sitemap gi deg et “øye av Gud” -visning av dette nettstedet presentert i “disposisjon format”. Den viser titlene til hovedseksjonene, samt delsider på en lett forståelig måte, og hver oppføring er en lenke til den respektive siden. Klikk på denne linken, på nettstedskartet og les en side før du går.

Leave a Reply