Kan du dø av fibromyalgi?

“Kan du dø av fibromyalgi? Er dette et spørsmål som mange fibro-pasienter trolig ville ha spurt når de først ble diagnostisert. Og fibromyalgi er en kronisk, smertefull tilstand som kan få deg til å føle at du noen ganger kan dø. Men faktisk kan du dø av fibromyalgi?

Kan du dø av fibromyalgi?

Fibromyalgi er ikke i seg selv livstruende. Dette kan være vanskelig å tro gitt den måten han følte seg dårlig på. Men sannheten er at symptomene på fibromyalgi, som muskelsmerter og tretthet, ikke kommer til å drepe.

Den virkelige faren for fibromyalgi er det faktum at så ofte er forbundet med pasienter med alvorlig depresjon. Smerten og konstant trøtthet, følelsen av at du ikke får støtte fra familie eller leger kan føle at livet ikke er verdt å leve.

Dette er en av grunnene til at selvmordsraten hos pasienter med fibromyalgi er høyere enn i gjennomsnittlig populasjon. Og mens ingen dør av fibromyalgi direkte, har mange mennesker med fibromyalgi tatt sine egne liv.

Så kan du dø av fibromyalgi? På en måte, ja.

Håndtering av Fibromyalgi Depresjon

Det viktigste å huske når det gjelder depresjon er at selvmord ikke er et godt valg. Personer som lider av depresjon eller kroniske smerter ofte føles som et selvmord vil avslutte sin smerte, men realiteten er at selvmord ikke blir kvitt smertene, du er bare gitt til folk som bryr seg om deg.

Og sannheten er at selv om fibromyalgi ikke er en herdbar tilstand, er det måter å bedre klare sin smerte. Og nye behandlinger og terapier oppfinnes hver dag. Det er ganske mulig at en dag finner en behandling som fungerer for fibromyalgi. Men bare hvis du fortsatt er i live.

Husk at det er viktig å finne noen til å snakke om sine følelser. Og det er mange fagfolk som kan tilby effektiv hjelp til kronisk depresjon.

Men hvis noen du elsker, har fibromyalgi, vær på utkikk etter tegn som danner selvmordstanker. Å snakke om selvmord er det mest åpenbare tegn. Men hvis de begynner å nå ut til andre som ikke har snakket med det lenge (for å si farvel) eller gjøre ordninger for deres død, eller hvis de starter hensynsløs oppførsel som alkohol eller narkotika, så er det en sjanse for at du er selvmordsmessig.

I så fall må du snakke med dem om deres følelser. Og få hjelp hvis de trenger det. Noen som er selvmordsmessige vil ikke sannsynlig søke hjelp på egen hånd. Mange mennesker med alvorlig depresjon føler at det ikke er noe poeng.

Husk at fibromyalgi er en håndterlig sykdom. Og den virkelige fare er at en person med fibromyalgi tar sitt eget liv. Så vær årvåken og proaktiv om å håndtere depresjon som andre symptomer på fibromyalgi.

Leave a Reply