10 problemer som bare personer med fibromyalgi vil forstå

Når du ikke lever med fibromyalgi, er det vanskelig å forstå virkningen det har på en persons liv. Firos-krigerne fra hele verden vet veldig godt hva det er å leve med denne allomfattende lidelsen. Med mindre du har gått gjennom det selv, forstår du sannsynligvis ikke det, men hvis du gjør det, vet du at disse problemene har stor innvirkning på måten vi lever på fibro-krigerne. Dette er 10 problemer som bare personer med fibromyalgi forstår.

1. Kroniske smerter som ser ut til å stamme fra overalt. Når legen spør: “Hvor går det vondt?”, Du vet ikke hvor du skal begynne. Det gjør vondt alt. Hvilken smerte er verre? Hvem vet? Vi skulle ønske vi kunne få det til å stoppe.

2. Utmattelse uten merkbar motiv. Hvorfor er jeg så trøtt? Jeg våknet nettopp! Den kroniske tretthet som følger med fibromyalgi gjør det til og med vanskelig å komme seg ut av sengen noen ganger.

3. Forklar at du ikke er lat for folk som ikke forstår det. Nei, jeg er ikke lat. Kroppen min gjør vondt og jeg er sliten. Tror du ikke jeg ville stå opp og gjøre XYZ hvis jeg kunne? Alt kan virke uoverkommelig når du har fibromyalgi.

4. Paradoksen av trening og dens fordeler i møte med trøtthet. Legen sier at trening vil hjelpe med fibromyalgi, men fibro gjør det vanskelig for meg selv å flytte til tider. Hvordan kommer jeg til et sted hvor jeg kan trene komfortabelt uten smerte? Tester for å se om de jobber kan forårsake mer smerte, noe som gjør at det ser ut til at øvelsen er djevelen.

5. Har du bare slått meg? Oh. Nei. Du slår bare på skulderen min. Berøringsfølsomhet er et vanlig symptom på fibromyalgi, og noen ganger virker det letteste føles som et angrep. Du vil sette et tegn på ryggen din som sier “vær så snill, ikke rør meg”, men det virker støtende. Hvor er skjorten min som advarer folk om at når de berører meg, føles det som om de slår meg?

6. Kan du avvise det, vær så snill? Folk med fibromyalgi kan ha intense sanser, siden lytting er en av dem. Hva som synes å være et normalt volum for deg lyder som en megafon.

7. Jeg er ikke en heldig stiv. Mine ledd og muskler føler seg stive nesten hele tiden og fra det øyeblikket jeg våkner opp, og bevegelsen forbedrer ikke den. Faktisk, på slutten av dagen, vil jeg gå tilbake til sengs for å lindre noe av min elendighet.

8. Benkramper! Kramper i føttene! Oh, muskelspasmer! Du blir lei av spasmer etter en stund, virkelig. Ingen andre synes å ha så mange benkramper som jeg, og som mange bananer.

9. Vanskelighetsfokusering er irriterende. Fibrørvakten som griper kroppen min gjør det vanskelig å konsentrere seg og kan påvirke min kortsiktige minne. Beklager, jeg ba deg om å gjenta det du nettopp sa, men noen ganger ser jeg ikke ut til å konsentrere seg om ordene. Sticky notater og lister tar over livet mitt for å håndtere dette. Planleggerne har blitt min beste venn, jeg må bare huske å se dem hver dag.

10. Kronisk depresjon. Det er vanskelig å ikke være deprimert når du er trøtt og i smerte hele tiden. Jeg beklager, jeg er alltid så deprimerende. Jeg har bare vanskelig å takle denne lidelsen og alt som følger med det.

Hvis du har fibromyalgi, er jeg sikker på at du kan forholde deg. Hvis ikke, håper jeg at lesing dette gir deg en ide om hvordan det er å leve i vår verden. Hvis du kjenner noen med fibromyalgi, gi ham en klem i dag, bare vær snill.

Leave a Reply