To baner gjenkjenne fibromyalgi som en primær årsak til å skaffe den absolutte permanent uførhet

Fibromyalgi  er vanligvis ikke den primære årsaken  for å gi en varig uførhet for arbeidstakere som lider. En av de mest brukte i denne type rettssaker argumenter er at “det er ikke nok parametere å måle smerte, av den grunn, til å gjenkjenne det i retten er ofte ledsaget av lidelser i psykisk helse , ” sier Mª José Iglesias Toro, arbeidsadvokat.

Sykehuset San Juan de Dios del Aljarafe lukker 2013 med ni donasjoner og 95 000 akuttpasienter

© eldiario.es San Juan de Dios del Aljarafe sykehus lukker 2013 med ni donasjoner og 95 000 beredskapspasienter

Nå, High Court of Canarias samlet i en uttalelse to punkter om denne sykdommen som er uvanlig i oppløsninger på funksjonshemming: bemerker at fibromyalgi er den første årsaken til å gi absolutt permanent uførhet en arbeidstaker og også retten Han aksepterer rapporter som bekrefter kronisk smerte han lider av. “Noe uvanlig i denne type forsøk, siden en av argumentene mest brukte av Sosial sikkerhet er at smerte er subjektiv og ikke er grunnlag for å bevise at funksjonshemming eksisterer, forklarer Iglesias a eldiario.es.

For en domstol å regjere i favør av absolutt permanent uførhet-en som ikke tillater det berørte laboral- utføre noen funksjon må gi “svært preget lesjoner ledsaget av en kronisk depresjon og langvarig”, sier advokaten. Dette er tilfelle av Ana (fiktivt navn), servitør i en restaurant. Etter en prosess med midlertidig uførhet som følge av diagnosen fibromyalgi, begynte han prosessen for å få varig uførhet. Utenriksdepartementet (EVI) nektet forespørselen.

Arbeidstaker saksøkte Nasjonalt institutt for trygdeplikt (INSS) i en domstol i første instans, og retten delte delvis til sin fordel, og ga henne totalt permanent uførhet og en pensjon på 55% av hennes reguleringsgrunnlag. Ana appellerte imidlertid setningen og spurte Kanariske øyas TSJ om å inkludere i prosessen eksperttester som diagnostiserer det, i tillegg til fibromyalgi, kronisk utmattelsessyndrom, angst og svimmelhet.

Eksperter understreke at en av prøvene for å måle sykdommen er smerte, og den tar i betraktning 18 som er fordelt symmetrisk rundt kroppen. Noen er funnet i den nedre delen av skallen, som går gjennom cervicals, scapulae, ribber og knær. Bekreftelsen av elleve smertepunkter innebærer diagnosen sykdommen og det må være minst 14 poeng identifisert for å oppnå permanent funksjonshemning.

Begrensninger i arbeidslivet

I Ana er de 18 smertepunktene bekreftet. TSJ innrømmer ekspertbeviset som akkrediterer diagnosen. Dommen gjenspeiler at for å avgjøre en absolutt permanent uførhet måtte vurdere begrensninger som finnes i arbeidsstyrken i stedet lider lesjoner. Selv EVI selv, som først avslått forespørselen ugyldig etablerte at de berørte led svimmelhet, kvalme og depresjon.

“Det vil være absolutt ugyldighet forutsatt at det er en påviselig forhold invalid for noe arbeid å ha ordinær godtgjørelse på arbeidsplassen,” bemerker oppløsningen. Denne manglende evne til ikke lov til å spille noen jobbfunksjon ute av stand til å sikre minimum “ytelse, effektivitet og profesjonalitet”, i motsetning til permanent total uførhet, som deaktiverer ikke arbeideren for utøvelse av andre yrkesgrupper og er den vanligste i denne type rettssaker.

Høyesteretts dom erklære den absolutte permanent uførhet av arbeideren. Den hevder at de symptomene som beskrives er tilstrekkelig til å “grensen som brukes for utvikling under akseptable forhold for enhver jobb eller yrke” og setninger Social Security til å betale 100% av lønnen med forbedringer og justeringer tilsvarende fra Februar 2017, dato hvor den rettslige prosessen ble igangsatt. 

Mario saken (fiktivt navn) er lik. Han var selvstendig næringsdrivende og viet seg til transport av flyttinger. Han ble diagnostisert med fibromyalgi med akkreditering av de 18 smertepunktene, i tillegg til kronisk utmattelsessyndrom og søvnforstyrrelse.

Arbeidsgiveren ba om behandling av den permanente funksjonshemmedefilen, men EVI gav ikke den for “ikke å presentere anatomiske eller funksjonelle reduksjoner som reduserer eller kansellerer arbeidskapasiteten”. Alt dette til tross for at to rapporter fra to sykehus i Madrid og Barcelona akkreditert de patologiene som forhindret Mario i å utføre sitt arbeid normalt.

Mario saksøkte også sosial sikkerhet. I hans tilfelle, tingretten gitt den absolutte varig uførhet og til klagen ved ss.ss har TSJ Madrid tilbake til regelen i favør av den ansatte, konkluderte med at “de fysiske begrensningene uskadelig ham for hans yrke “. I tillegg vil institusjonen måtte betale 100% av grunnlønn.

Justice vektlagt i prosessen at det er rettspraksis som vurderer fibromyalgi som ugyldig oppfølger i det hele tatt eller total grad, derfor, i dette tilfellet, er vurderingen av dommeren i første instans tatt hensyn til i Høyesterett, ettersom dette type patologier analyseres vanligvis individuelt.

Leave a Reply