Hos pasienter med fibromyalgi er den interne termostaten brutt, noe som gjør pasientene mer følsomme for været

Klima og fibromyalgi: Hvordan justere den interne termostaten?

Det er vanlig for personer med fibromyalgi å fortelle at en bestemt type klima eller endringer i temperaturen forverrer sine symptomer. Mange klager på å være kald hele tiden, eller varme hele tiden, eller alternativt.

Og det er sant, flere studier bekrefter det: Dette symptomet kalles temperaturfølsomhet.

Hos pasienter med fibromyalgi, sier ekspertene, intern termostat er brutt en “deregulering” som gjør pasientene mer følsomme for visse condiciones.Es si om det er varmt, er det sannsynlig at personen føler seg enda mer ekstrem. Kroppen din vil lide en overdreven måte, med mer svette, tørste, mer intolerancia.Eso kan generere smerten avtar, men forskningen viser en tretthet aumente.Algunas manglende evne i kroppen til å tilpasse seg endringer i temperatur, med en lav terskel for smertetoleranse forbundet stimuli varme og frío.Es mennesker som lider av fibromyalgi har forskjellig innvirkning av ytre stimuli: mange har ekstrem fysisk følsomhet for enkelte situasjoner. Og været er ikke noe unntak. Smerte, Utmattelse og andre typiske symptomer er svært forbundet med været. Det varierer alt etter om det er kaldt eller varmt, og også i henhold til fuktighet. Om vinteren blir tvert imot hovedpersonen. Personer med fibromyalgi kan føle veldig kaldt, og tar lengre tid å få calor.A tur utløser dolor.La kald fuktighet, i mellomtiden, kan du også øke leddsmerter, med fokus på den generelle tilstanden i pasient. Det er viktig å justere klærne og oppvarming for å forhindre disse bildene, og også ta dem i betraktning når du planlegger ferier, og føler deg god blir nøkkelen til personen og hans familie. Kulden er neppe en god alliert.

Anbefalinger for varme dager:

Bruk kald mat og drikke Bruk en paraply til å gi nyanse 
Bruk et visir i stedet for en lue 
Bruk løst og lett klær, laget av et pustende materiale 
Unngå varme bad eller dusjer 
Ta kaldt vann skyll før du går ut og før du går og legger deg 
Slå på bilen og klimaanlegget en stund før du reiser, nok til å kjøle bilen 
Hvis du bruker en vifte eller air condition, må du unngå å blåse direkte mot deg. Folk som er følsomme overfor kulde, føler seg frosset i beinet, og har det vanskelig å varme opp

Anbefalinger for kaldt dager

Det er viktig å huske på at i mennesker med fibromyalgi, er kroppen ikke i stand til å tilpasse seg riktig, slik at føttene blir kalde, og selv om de har tykke sokker, kan det ikke bidra til å varme føttene. Derfor har miljøet større innvirkning på kroppen.

Noen ideer for å forhindre at dette skjer er:

Å holde føttene dekket under kaldt vær 
Klær varm (men å forklare for mye, kan utløse symptomene på varmefølsomhet) 
Drikke varme drikker 
Spise varme matvarer som suppe og havregryn 
Oppvarme bilen før du drar hjem 
Holde miljøet varmt og behagelig 
Ha ting som tepper og oppvarmingssko for hånd

Takk for at du leser!

Leave a Reply