Fibromyalgi: sykdommen av uforståelse mot kvinner

Tjuefem år har gått, men vi er fortsatt de samme. Verdens helseorganisasjon har anerkjent fibromyalgi som en klinisk enhet som ble innlemmet i den internasjonale klassifikasjon av sykdommer, men i dag, pasienter, fordi fremfor alt, er kvinner, unngå å bli forstått av sine omgivelser, ofte ved deres lege og mesteparten av dagen på jobben.

Endringen eller avbrudd av strukturen eller funksjonen til en del av kroppen med karakteristiske symptomer og tegn og hvis etiologi, og prognose kan være kjent eller ikke, gir konklusjonen av en diagnose av fibromyalgi som nødvendigvis forutsetter kvinners liv i det minste to tiår Kombinasjonen av flere genetiske, epigenetiske faktorer som forandrer smerteendringer, stress og alle symptomene det presenterer, fører til en forverring av personen følelsesmessig på grunn av sin mangel på troverdighet når den presenteres fra dag til dag.

Fibromyalgi har en smertefull tilstand uten et kjent organisk etiologi kjennetegnet ved omfattende muskelskjelettsmerter, øket følsomhet for smerte, stivhet, tretthet, kronisk tretthet, søvnforstyrrelser, irritabel tarmsyndrom, depresjon, og spenningshodepine blant andre. Denne sykdommen er påført 75% for kvinner og bare 25% menn, er mellom 2 og 3% av befolkningen, noe som tyder på at det er minst én million i Spania to hundre tusen mennesker som lider .

Fra internmedisin til psykiatri føler pasienten vanligvis at hun ikke forstås av det medisinske samfunnet som gjør henne til å gjøre forskjellige tester, og alle eller nesten alle av dem ikke presenterer kliniske symptomer. Dette antar at siden symptomene er vanlige for mange definerte patologier, er det ikke mulig å nå en endelig diagnose og gå til fordøyelseskanal, hjerte, lunge og så videre. Noen leger som ikke er reumatologer anser ikke sykdommen som en enhet som skal behandles siden alle resultater er normale.

Angst og usikkerhet bortsett fra hjelpeløsheten fra den delen av personen som lider av det og ikke trodde, fører mange pasienter til å slippe ut og kaste i håndkleet for et depressivt bilde. Endringer i livsstil, mangel på motivasjon til å fortsette, mangel på styrke lagt til kronisk smerte gjør overvinne dette bildet svært komplisert. Denne revmatisme av kroppens myke deler som ble henvist til århundrer siden av smerte og stivhet i musklene var alltid forbundet med melankoli eller tristhet.

I denne forbindelse, det bør bemerkes flere triggere som kan forårsake sykdom og derfor disse  skarpe smerter.  Ingen makt eller ikke vet hvordan å håndtere vanskelige situasjoner og leve en traumatisk situasjon som separasjon, tap av en kjær, blir arbeidsledige etc., kan utløse en del av sykdommen, selv om det er saker som har debuterte etter å lære at pasienten er reumatoid artritt, lupus erythematosus eller ankyloserende spondylitt.

Når sykdommen har vist seg like vurderes neurobiologiske forstyrrelser som rammer pasienter og hjerne biokjemiske endringer som er blitt funnet ved forsøk. Med ordene,  “alt vondt”  pasienter anklager ubehag, ubehag, svie, stivhet, generelle smerter, prikking, konstant tretthet, hodepine, uregelmessig menstruasjon, irritabel tarm syndrom, brystsmerter, stivhet om morgenen, kognitiv svekkelse, nedsatt hukommelse, prikkende, kramper, irritabel blære, blant andre symptomer.

Uttrykket av sykdommen av pasienter varierer avhengig av alder og personlige forhold og påvirkninger ikke bare hva som skjer, men hvordan er verdsette og misforståelser eller ikke, føler han rundt ham. Disse smerter ofte resultere i feilaktig tolkede data som antyder depresjon, hysteri eller hypochondria, er ikke alltid forstått av miljøet og opprettholdt smerte over måneder kan utløse mentale bilder av kompleks tilnærming som fører til arbeidsuførhet ubønnhørlig absolutte hvis ikke riktig matet tilbake, administrerende smerte og følelsesmessig balanse for å hjelpe takle er oppnådd.

Hvis du er en kvinne og føler mye smerte på en gang, uspesifikk smerte, kronisk tretthet og har mellom 35 og 65 år, kan du se en revmatolog å verd alle sammen og kast hvis du har fibromyalgi eller en revmatologisk sykdom. Å vite hva som skjer er det viktigste i denne tilstanden det tar å bli diagnostisert om lag tre lange år. Sykdommen av uforståelse, uten tvil, at mange kvinner lider og ingen tror. Det vil være en  kronisk sykdom  , men er nødt til å lære å leve med det med lovende behandlinger som for tiden blir testet.

Leave a Reply