Fibromyalgi er endelig anerkjent som en offisiell diagnose! Vennligst del denne informasjonen

Fibromyalgi er endelig anerkjent som en offisiell diagnose! Vennligst del denne informasjonen

Fibromyalgi har endelig sin egen offisielle diagnosekode for ICD-10-CM-koder som har blitt formelt godkjent i USA

ICD-10-CM, akronym for den internasjonale klassifiseringen av sykdommer, 10. revisjon, klinisk modifikasjon, er en liste over diagnostiske koder for Medicare Services Centers og Medicaid og National Center for Health Statistics for medisinsk informasjon om US ICD-10 -CM er basert på ICD-10, statistisk klassifisering av sykdommer publisert av Verdens helseorganisasjon.

ICD-koder er mye brukt i helsevesenet, inkludert leger, forsikringsselskaper og myndigheter. De er vant til å identifisere sykdommer og tilstander som er diagnostisert og rangert.

Bruk innen 1. oktober ved diagnostisering av pasient med fibromyalgi, leger var generell kode 729.1 – myalgi og myosit, ikke spesifisert. Enhver type muskel smerte eller betennelse kan inngå i koden. Men FM er anerkjent som en egen enhet med egen kode M79.7 – fibromyalgi.

Hvorfor er det viktig?

Det er mange potensielle fordeler med en ICD-10-CM kode for fibromyalgi, men fire kommer særlig til å tenke på.

Det faktum at fibromyalgi har sin egen diagnosekode, gjør det nesten umulig for leger som insisterer på at det ikke er ekte. Verdens helseorganisasjon og den amerikanske regjeringen ga sin offisielle godkjennelse. 
ICD-10-CM koder brukes av forsikringsselskaper, Medicare og Medicaid refusjon beslutning. Så langt enkelte forsikringsselskaper nekter å dekke behandlinger for fibromyalgi, som de insisterer på at det ikke er en reell sykdom. De kan ikke si det samme.
Til tross for den ulempen hevder at de ikke bare bestemmes av en diagnose som har anerkjent fibromyalgi som et legitimt diagnose er en av grunnene til, er det noen ganger brukes som et grunnlag for sperring og fører til uførhet er litt lettere å eliminere seier.
En annen diagnostisk kode vil forbedre kohærensen av fibromyalgiforskning. Ginevra Liptaň, MD, påpekte i sin siste artikkel i National Pain Report: “Den nye koden vil også tillate ytterligere analyse av behandlingen av fibromyalgi-resultater; Detaljene av mange av disse observasjonsstudiene blir samlet ved å følge diagnosekodene. Uten sin egen diagnostiske kode hindres fibromyalgiundersøkelser av gouache data, inkludert pasienter som egentlig er fibro, men en annen sykdom som forårsaker muskelsmerter. ” 
Høydepunktet på en lang reise

Reisen til fibromyalgi legitimitet var lang og hardkjempet. Etter å ha blitt glemt i mange år begynte den amerikanske regjeringen å realisere en etter en at fibromyalgi er ekte. FDA banet vei i 2007 da det første stoffet ble godkjent for behandling av FM. I 2012 utstedte sosialbyrået en beslutning som anerkjenner fibromyalgi som en legitim hindring. Nå i 2015 har Medicare og Medicaid Service Centers og National Center for Health Statistics en FM-offisiell diagnosekode.

Dette fullfører trioen av legitimitet og er et verdig fest i mars!

Utgiver Karen Lee Richards ProHealth. Som en fibromyalgi pasient hun grunnla non-profit organisasjon, nå kjent som National Association for fibromyalgi (NFA), og de lenge fungert som visepresident i åtte år. Han var også redaktør av fibromyalgi klar, den første full-farge, glanset magasin dedikert til FM og andre usynlige sykdommer. Etter å ha forlatt NFA, Karen fungerte som en guide for fibromyalgi og kronisk utmattelsessyndrom. The New York Times Company, og deretter som guide Network Helse Helse kroniske smerter.

Leave a Reply