Plutselig og uventet død hos pasienter med kronisk smerte og fibromyalgi

En plutselig og uventet død kan oppstå hos en pasient med alvorlig kronisk smerte, og den terminale hendelsen kan ikke være relatert til medisinsk behandling. Heldigvis er plutselig død ikke så hyppig hos pasienter med smerte som de siste årene, trolig på grunn av bedre tilgang til minst én behandling. Men plutselig død oppstår, og fagfolk trenger å vite hvordan man identifiserer en “risikabel” pasient.

Plutselig plutselig død på grunn av alvorlig smerte blir lite verdsatt, da mange observatører fremdeles ser alvorlig smerte som en ufarlig plage snarere enn en potensiell fysiologisk ulykke. I mange tilfeller, umiddelbart før døden, informerer pasienten familien at de føler seg sykere enn vanlig og søker lettelse fra sengen eller sofaen. Dessverre vekker noen av disse pasientene ikke opp. Andre pasienter dør uten varsel under søvn eller blir funnet sammen på gulvet. Den aggressive toksikologien til moderne medisin og etter-mortem rettsmedisinske prosedyrer har bidratt til en dårlig forståelse av trusselen om smertedød. I noen tilfeller

Denne artikkelen er ment for å trekke oppmerksomhet på det faktum at den enkle oppdagelsen av legemidler som er i stand til å misbruke obduksjon, ikke nødvendigvis betyr at stoffene har forårsaket død. Faktisk kan medisiner ha utsatt døden. Noen leger har blitt falskt anklaget for å forårsake dødsfall på grunn av overdreven rusmiddelbehandling når faktisk utilstrekkelig behandling av smerte kan ha forårsaket død. Videre vurderes blodoppioidnivåer målt ved obduksjon av en pasient som døde utilsiktet overdose, plutselig feilaktig fordi patologen ikke vet at pasienter med kronisk smerte på en stabil dose opioider kan være fullt funksjonelle med serumnivåer av deres foreskrevne opiater, 1

Klikk her for å besøke butikken og finn mye mer …

Her rapporteres mekanismer for plutselig og uventet død hos pasienter med smerte og noen beskyttende tiltak som fagpersoner må ta for å unngå å bli falskt anklaget for å forårsake plutselig og uventet død. Fremfor alt, her er noen kliniske forslag for å identifisere pasienten med kronisk smerte som har høy risiko for plutselig og uventet død, slik at mer aggressiv smertebehandling kan behandles.

En kort historie Anecdotal
Som en University of Kansas senior medisinsk student i begynnelsen av 1960-tallet ble jeg bedt om å ta en landlig preceptor med en lege fra innlandet. Da vi gikk rundt i sykehjemmet en dag, hørte jeg en bondekone si at “smerten drepte moren min i går kveld.” Siden da har jeg gjentatte ganger hørt at smerte har drept en elsket. Folklore nevner ofte at folk dør “fra” så vel som “inne” smerte. Det er imidlertid noen skriftlige detaljer om disse hendelsene.

I de første årene av smertepraksis, som begynte i 1975, hadde jeg flere pasienter plutselig og uventet døde. Dette skjer sjelden med meg i dag, som jeg har lært å “vente på det uventede” og å identifisere hvilke pasienter som er i høy risiko for plutselig død. I de senere år har jeg analysert flere tilfeller av rettssaker og oppgivelse av plutselig og uventet død hos pasienter med kronisk smerte. I noen av disse tilfellene har legene blitt anklaget for overdreven eller feil overdrivelse og for å ha forårsaket en plutselig og uventet død, selv om pasienten har tatt stabiliserte doser av opioider og andre stoffer i lange perioder. Videre viste obduksjon ingen tegn på lungeødem (et signal som definerer overdosering og respiratorisk depresjon). I tilfeller der legen er blitt falskt anklaget,

Scenario og årsaker
Uventede dødsfall hos pasienter med kronisk smerte oppstår vanligvis hjemme. Noen ganger er døden i et sykehus eller detox sentrum. Historien til disse pasientene er ganske typisk. Mange er for syke til å forlate sine hjem og tilbringe mye tid i sengen eller på sofaen. Døden oppstår vanligvis under søvn eller når pasienten kommer opp til toalettet. I noen tilfeller rapporterer familien at pasienten har brukt en ekstraordinær tid på badet like før sammenbruddet og døden. Plutselig og uventet død kan imidlertid skje hvor som helst og når som helst, som pasienter med smerte som døde plutselig og plutselig fant på jobb eller i bil.

Koronar spasmer og / eller hjertearytmi som fører til hjertestans eller asystol er den tilsynelatende dødsårsaken i de fleste tilfeller, da ingen konsekvent makroskopisk patologi ble funnet ved obduksjon. 2-5   Øyeblikkelig hjertestans ser ut til å være ansvarlig for plutselig sammenbrudd eller død under søvnen. Kanskje forstoppelse og forsøk på å passere i avføringen kan være faktorer for hjertespenning, siden noen pasienter med smerte dør under avføring. Akutt sepsis på grunn av adrenal insuffisiens og immunosuppresjon kan være ansvarlig for noen plutselige dødsfall.

Bilde av plutselig og uventet død hos pasienter med kronisk smerte

To mekanismer med hjertedød
Sterk smerte er et fryktelig stress. 6.7   behandling av akutt smerte, akutt eller kronisk, og som forårsaker hypothalamus-hypofyse-binyre-akse produserer glukokortikoider (kortisol, pregnenolon), og katekolaminer (adrenalin og noradrenalin) i et forsøk på å inneholde det biologisk stress. 8.9   katekolaminer har en direkte og kraftig effekt på å stimulere det kardiovaskulære systemet og forårsake alvorlig takykardi og hypertensjon. 10 Ofte kan puls priser nå mer enn 100 slag per minutt og nå mer enn 130 slag per minutt. Blodtrykket kan nå mer enn 200 mmHg systolisk og diastolisk blodtrykk mer enn 120 mmHg. I adrenal katekolaminfrigivelse smerte av eksaserbasjoner føre til hyperaktivitet av det sympatiske autonome nervesystemet og som gir ytterligere stimulering av katekolamin-fremkalt takykardi og hypertensjon. De fysiske tegn på autonom og sympatisk hyperaktivitet, samt takykardi og hypertensjon, kan omfatte mydriasis (elev dilatasjon), svetting, vasokonstriksjon, kulde, hyperrefleksi, feber, kvalme, diaré og oppkast.

Leave a Reply