Typer av smerter i fibromyalgi, hvilken (e) lider du?

Hei alle, igjen jeg er her, for de leserne som er midt i en krise sendte en suavecito med min kjærlighet og støtte, og for de som allerede overvant sin krise fibro klem, gratulere dem, og jeg er glad for å ha vunnet en kjempe mer.

I dag vil jeg snakke om smerten, igjen Moni  : \ ; ja, men med en teknisk tilnærming på den ene siden, men nødvendig å kjenne, og for det andre ved hjelp av gratis forklaringer for å fordøye denne informasjonen (all medisinsk terminologi kan bli svimmel), jeg håper vil være nyttig.

Først definerer smerten, ifølge ordlisten smerter er et begrep som kommer fra latin og det indikerer en irriterende, plagsom og vanligvis ubehagelig i kropp eller ånd. Det kan derfor være en sensorisk og objektiv opplevelse (fysisk smerte) eller emosjonell og subjektiv (psykisk smerte). En medisinsk definisjon av smerte er en følelse utløst av nervesystemet. Smerten kan være akutt eller kjedelig. Det kan være intermittent eller konstant.

Mye litteratur har blitt skrevet om typer smerter, men i dag skiller vi ut to av dem som i sin tur grupperer andre smerteundertyper (jeg vil referere til noe senere), den ene er  spontan smerte  og to er  smerten provosert ; den første er den som pasienten opplever uten å bruke noen stimulans eller utføre en hvilken som helst type manøvre, den andre er smerten som oppstår som respons på stimuli påført et bestemt område eller etter å ha utført en bestemt utforskende manøvre. (se IASP, internasjonal forening for studier av smerte i akronym på engelsk). 
Som jeg sa, er det mange undertyper av smerte, men jeg vil bare fokusere på de som, til nå, er relatert til fibromyalgi.

Typer av smerte i fibromyalgi.

 1. Hyperalgesi: unormale økning i smerte følsomhet, det vil si, er en normalt smertefull stimulans enda mer smertefull. For eksempel du treffer armen lett, men du føler deg som om slaget hadde vært for sterk for hva som faktisk fue.Alodinia: Den unormale smerteopplevelse, blir altså generelt smertefri stimulans svært smertefullt; for eksempel når du skal ta spenningen med tensiometer og øst som det legger press på armen du føler smerter i crescendo, under normale forhold denne bør ikke gi deg noen smerter eller ubehag, men fibromiálgica selv.Parestesi smerte eller dysestesi: Den vanligste parestesi er den kriblende følelse du føler når komprimere en nerve, nummenhet et område på kroppen, smertefulle parestesier eller dysestesi er unormal ubehagelig følelse (smerte), uavhengig av om spontan eller provosert. For eksempel denne typen smerte er følte når vi “sove” en arm som et resultat av å bo lenge liggende på den og endre posisjoner merke som en hær av maur å stige med over armen, men føler dette kriblende med smerte som om de hadde brann på benene på disse myrene.

  Pungitive eller stikkende: Som navnet antyder, refererer til følelsen som produserer smerte, som om den oppsto ved frekvensen av noen skarpe gjenstander som punkterer en del av kroppen vår; Det er vanligvis av variabel intensitet og ikke varig over tid. Smerten av kolon i tilfelle irritabel kolon, er et eksempel på denne typen smerte.

  Pulsatile: smertefulle banke, er mer vanlig i tilfeller av migrene (også til stede i mange pasienter med fibromyalgi) denne type smerte, føles hodet en rytmisk smerte pulsering av arteriene, det er som ditt hjerte vil bo i hodet og alvorlig smerte svare på hver beat som gir, i tilfelle av migrene kan invalidiserende.

  Glødet: smerte av kort varighet, men høy intensitet, det føles som om en stråle er kastet på deg, denne type smerte jeg har følt i begynnelsen av min migrene, føler jeg meg som en stråle travers hodet mitt, forteller dette meg at dette er av en migrene og ikke av en enkel hodepine, så løsner den pulsatile smerten beskrevet ovenfor.

  Urente: den som oppfattes som stikkende, brennende, brennende eller brennende følelse. Dette avgir en type ubehagelig brennende følelse som kan bli uutholdelig, smerten som produseres av cystitis er et eksempel.

  Colic: Denne smerten er mer anerkjent av kvinner, preges av magesmerter som varierer i intensitet over tid, fra veldig intens, undertrykkende (kramper eller vri) til nesten å forsvinne, for å øke intensiteten igjen. De kan være menstrual eller abdominal.

  Undertrykkende eller tyngende: Fornemmelse av trykk eller vekt. I fibromyalgi denne typen smerte er mer irriterende enn intens, og oppstår som oftest i brystet eller skuldrene, når brystet denne følelsen er som noen til å sitte på toppen av klippe deg brystet eller hindrer pusten din når det er på skuldrene føler du knuse en vekt på dem og på grunn av dette kan de gi deg noen spasmer.

  Fuzzy: En diffus smerte er en smerte vanskelig å finne fordi den ikke er klar og strekker seg til forskjellige deler av kroppen. Denne typen smerte er ofte et tegn på fibromyalgi. Fibromyalgi er vanskelig å diagnostisere fordi pasienten ikke alltid beskriver smerten han føler. I tillegg viser blodprøver og andre tester vanligvis ikke noen unormalitet.

  Døv: Den som uten å være veldig intens, er lumsk eller kontinuerlig, og det er generelt vanskelig å beskrive eller lokalisere. I fibromyalgi er den konstante og permanente smertefølelsen vi må leve med daglig, denne smerten som en vane blir «landskap», det vil si at vi alltid tar det med oss ​​og prøver å gjøre livet til tross for dets tilstedeværelse.

  Listen er uendelig, men jeg tror at disse grovt definerer hvilke smerter som pasientene lider med Fibro, hvis du vet navnet på andre typer smerter, vennligst del det, så vi kan alle få nytte av beskrivelsene deres og fullføre bildet av typer smerter.

Leave a Reply