Cannabis for fibromyalgi kan være mer effektiv enn noe på markedet

Fibromyalgi er en forstyrrende lidelse som rammer millioner av amerikanere hvert år. Faktisk har mellom 3 og 6 millioner blitt rammet, og de fleste er kvinner. Det er en mystisk tilstand, og det var en tid da det var forbundet med “hysteriske kvinner”, selv om det i dag blir tatt mer alvorlig og mange botemidler søkt, eller i det minste behandlinger.

Hva er fibromyalgi?

Fibromyalgi er en tilstand preget av intens muskel smerte og følsomme områder i kroppen. De berørte kan oppleve depresjon, hodepine, søvnløshet, fordøyelsesproblemer og tretthet sammen med mange andre symptomer, som ubøyelig muskel smerte og følsomhet. For de som lider, kan det være vanskelig å utføre daglige oppgaver og aktiviteter, og noen kan til og med ha problemer med å komme seg ut av sengen. Ingen vet hva som forårsaker denne lidelsen, og det er ingen offisiell kur, men det finnes noen typer medisiner foreskrevet for å behandle symptomene. Disse medisinene er sterke med alvorlige bivirkninger, og ifølge nyere studier finner de fleste at de ikke er effektive i å behandle smerte.

Sammenligninger med behandlinger som for øyeblikket er på markedet

National Pain Foundation og National Pain Report opprettet en online undersøkelse for å avgjøre om cannabis for fibromyalgi var en levedyktig form for behandling. Mer enn 1300 deltakere ble undersøkt for å få en ide om effekten av behandlinger som er på markedet i dag sammenlignet med cannabis.

Cymbalta (Duloxetin) av Eli Lilly er en av medisinene foreskrevet for fibromyalgi. Av respondentene rapporterte 60 prosent at denne medisinen ikke fungerte for dem. 8 prosent sa at det var “veldig effektivt” og 32 prosent sa at det hjalp litt. Resultatene av de 3 reseptbelagte legemidlene var svært like. I tilfelle av Pfizers Lyrica (pregabalin) sa 61 prosent at det ikke fungerte, 10 prosent vurdert det som “veldig effektivt” og 29 prosent sa at det hjalp litt. Endelig er det Savella (Milnacipran) i Forest Laboratories, med 68 prosent av rapportering om at det ikke fungerte, 10 prosent sa det var “veldig effektivt” og 22 prosent sa at det hjalp litt.

Survey respons på bruk av cannabis for fibromyalgi

Mens 70 prosent av personene som ble intervjuet rapporterte at de aldri hadde prøvd medisinsk marihuana, hadde de få som hadde brukt anlegget, interessante resultater når de analyserte effektiviteten av cannabis for fibromyalgi. Sixty-two prosent sa at det var “veldig effektivt” for å behandle sine fibromyalgi symptomer, 33 prosent sa det hjalp litt, og bare 5 prosent sa det ikke hjalp i det hele tatt. Disse resultatene er ganske oppmuntrende til at disse pasientene kanskje ikke har brukt cannabis spesielt utviklet for fibromyalgi, og mange av respondentene var fortsatt nye for ideen om bruk av cannabis for fibromyalgi.

Andre studier som undersøker marihuana for fibromyalgi

Dette er ikke den eneste studien som viser effekten av cannabis for fibromyalgi. En studie, utført av Universitetet i Heidelberg i Tyskland og publisert i tidsskriftet Current Medical Research and Opinion, ga også noen betydelige resultater. 9 personer med fibromyalgi ble gitt daglige doser av THC, som varierte mellom 2,5 og 15 mg over en periode på 3 måneder. Alle fagene som var involvert i studien rapporterte en reduksjon i daglig smerte, så vel som elektronisk indusert smerte.

En studie publisert i Journal of Pain var også nyttig for å klargjøre fordelene med cannabis for fibromyalgi. Den dobbeltblindede, placebokontrollerte studien evaluerte bruken av et syntetisk cannabinoid kalt nabilone med 40 pasienter som har fibromyalgi. Det ble også funnet å forbedre symptomene hos alle pasienter. En 2010-studie utført ved McGill University i Montreal rapporterte også at små mengder nabilone var nyttige for å forbedre søvn hos pasienter med fibromyalgi.

En 2011-studie utført av forskere fra Hospital del Mar Research Institute i Barcelona, ​​Spania, fant at cannabis for fibromyalgi er en ekstremt effektiv form for behandling. Ikke bare ble muskelstivhet og smerte forbedret og lindret i stor grad, men alle symptomene på fibromyalgi ble på en eller annen måte behandlet med cannabis, inkludert bedre søvnkvalitet, bedre humør, appetitt og fordøyelse. Studien fant at ingen symptomer ble forverret etter å ha tatt cannabis. Mental helse var betydelig bedre hos de som fikk cannabis mot de som ikke gjorde det. Studien observerte at “signifikant smertelindring, stivhet, avslapping, døsighet og trivseloppfattelse ble observert,

Hvorfor cannabis kan være nyttig å behandle fibromyalgianti-inflammatoriske egenskaper av marihuana gjør det kandidat til fibromyalgi relief

Det er mange teorier om hvorfor cannabisbehandlinger var så effektive i behandlingen av symptomene på fibromyalgi. Cannabis er kjent for sine antiinflammatoriske og smertestillende egenskaper. Cannabis og begge forbindelser THC og CBD er kjent for å være svært effektive i behandlingen av smerte. Det kan imidlertid være en annen faktor involvert. Det kan være effekten som cannabis har på endocannabinoid-systemet (ECS) som gjør hele forskjellen. ECS er et system i kroppen designet for å støtte homeostasis. Dette betyr at det regulerer humør, appetitt, søvn, immunitet, nervesystem og mye mer. ECS består av CB1 og CB2 reseptorer som finnes i hele kroppen, i organer og muskler. Når mottakeren er aktivert, de er i stand til å regulere helse i kroppen. Normalt vil dette bli gjort med kjemikalier produsert i kroppen, men alder, sykdom, stress og andre livsfaktorer kan forhindre at kroppen produserer kjemikalier som ellers ville produsere helse i ECS ved å aktivere reseptorene. . Både THC og CBD aktiverer CB1- og CB2-reseptorene, og gjenoppretter kroppens helse når det er nødvendig.

Flere studier er nødvendig for å avgjøre flere detaljer om hvilke forbindelser, stammer og doser som er mest effektive i behandling av fibromyalgi. Mange av studiene som allerede er gjort peker på flere faktorer som viser cannabis evne til å behandle symptomene på lidelsen, og jo flere data vi har om hvordan forbindelsene fungerer i anlegget, desto bedre er ressursene vi må finne og skape så mye som mulig effektiv behandling. I mellomtiden, for de som bor i stater hvor medisinsk marihuana er lovlig, er nyheten mer enn bra. Behandling er tilgjengelig, og symptomene på fibromyalgi trenger ikke lenger å ødelegge en persons liv.

Leave a Reply