Wat ik lijd aan een vrouw met fibromyalgie

In het voorjaar van 2010 werd ik een gediplomeerd medisch assistent. Ik was erg opgewonden en wilde graag met patiënten werken. Ik heb stage gelopen bij een medische familiepoli en een praktijk voor verloskunde en gynaecologie. Ik wilde werken op het gebied van gezondheid sinds ik een student op de middelbare school was. Zodra mijn symptomen verslechterden en ik mijn diagnose kreeg, wel, die droom stierf een pijnlijke dood. 

Aanvankelijk, toen ik zoveel tijd in bed doormaakte vanwege ernstige en slopende vermoeidheid, begreep mijn man het niet en was het niet erg meelevend. Hij kwam eindelijk aan en zijn empathie bloeide als een zeldzame bloem. Hij gebruikte zijn geschenk om voor me te zorgen. Helaas leidde dit er uiteindelijk toe dat we geduldiger en zorgvoller waren dan man en vrouw. Dat brak mijn hart!

Het houden van vriendschappen is een uitdaging. Aangezien ik niet meer rijd en ik niet altijd in bedrijf ben, gaan de meeste van mijn vrienden door met hun leven. Ik blijf gewoon een stipje op hun radar. Ik weet dat velen van jullie zich kunnen verhouden. Eenzaamheid is niet iets dat iemand van ons zou hebben gekozen. We moesten in een gemeenschap zijn.

Ik heb dit allemaal en meer bedroefd, zoals:

  • Mijn verzwakte spieren die me ervan weerhouden lange wandelingen te maken.
  • De vermoeidheid die me bijna in bed houdt.
  • Mijn onvermogen om in en uit een badkuip te komen, waardoor ik niet lang kan douchen.
  • De mist van de hersenen die aanneemt wanneer ik het het minst verwacht.
  • Wordt beroofd van de vreugde van het koken.
  • Het niet kunnen zitten voor lange tijd vanwege pijn in het stuitbeen.

Soms moet ik mezelf een goede huilbui gunnen omdat de verliezen zich ophopen en moeten worden vrijgegeven als een roestige oude klep. Jij en ik kunnen op verschillende manieren spijt hebben van verschillende dingen die we tijdens deze reis onderweg zijn kwijtgeraakt, maar ik ben dankbaar voor de kameraadschap die we hier kunnen vinden. 

Het is een eer om deze reis samen met jou te maken!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *