Ny vaksine for behandling av fibromyalgi som faktisk fungerer

Hvis noen kan gi deg en vaksine som kan kurere din fibromyalgi, ville du gjøre det? Det kan høres ut som en drøm, men det er nærmere virkeligheten enn du tror. Den Los Angeles-baserte selskapet for biomedisinske,    EpicGenetics    og Massachusetts General Hospital etter FDA-godkjenning for å gjøre vaksinen mot  Bacillus Calmette-Guerin (BCG)  for å teste neste år som en mulig behandling for fibromyalgi.

BCG er et generisk TB-vaksine som er nesten 100 år gammelt og har blitt administrert trygt millioner ganger over, sier Dr. Denise Faustman, direktør for Faustman Lab ved Massachusetts General Hospital. “I over ti år har vår forskningsgruppe på Massachusetts General Hospital aktivt undersøkt BCG-vaksinenes rolle i behandlingen av ulike former for autoimmunitet. Vårt nåværende mål er Type 1 diabetes, men generelt blir BCG testet i en rekke autoimmune sykdommer. I løpet av de neste to årene vil vi starte kliniske studier på BCG i fibromyalgi. “

Ifølge Verdens helseorganisasjon mottar mer enn 100 millioner barn BCG-vaksinen hvert år. Den brukes hovedsakelig i utviklingsland hvor TB fortsatt er aktiv. En BCG-vaksine er ikke tilgjengelig i USA på grunn av lav risiko for infeksjon. I USA brukes BCG hos et lite antall pasienter for å behandle blærekreft.

Det åpenbare spørsmålet er: Hvorfor bør en vaksine mot smittsom lungesykdom brukes mot fibromyalgi? Svaret er i immunforsvaret.

Vaksiner blir vanligvis gitt til friske mennesker for å hindre infeksjon. I dette tilfellet vil BCG-vaksinen imidlertid gis til pasienter med fibromyalgi for å lindre deres symptomer.

Som EpicGenetics fikk i oppgave å lage en diagnostisk test for fibromyalgi flere år siden, gjennomførte forskerne en rekke laboratorietester med fibromyalgipasienter å bestemme deres forskjell fra friske kontroller og deres symptomer. Forskere har oppdaget flere forandringer av hvite blodceller i pasienter med fibromyalgi, noe som førte til den konklusjon at symptomene forbundet med svekket immunsystem.

“Vi tror at [begrepet] fibromyalgi er et upassende uttrykk,” dr. Bruce Gillis, administrerende direktør for EpicGenetics. “Disse menneskene, for eksempel, lider ikke av noe som påvirker musklene. Blant dem lider de at deres immunsystem ikke kan produsere normale nivåer av beskyttende proteiner. … Det er celler i immunsystemet kalt mononukleære perifer blodceller. De produserer ikke normale nivåer av beskyttende proteiner kalt kjemokiner og cytokiner. “

Oppdagelsen førte til utviklingen av en FM / blodprøve for fibromyalgi. (Ja, til tross for uttalelser fra leger, er det en blodprøve for fibromyalgi, som ikke er akseptert i medisin. Testen analyserer konsentrasjonene av fire kjemokiner og cytokiner som har blitt funnet i reduserte mengder fibromyalgi pasienter. Disse fire kjemokiner og cytokiner er de samme som de som stimuleres av BCG-vaksinen.

“Gitt det som har blitt publisert i medisinsk litteratur, tror vi at denne vaksinen vil reversere abnormiteter i immunsystemet [fibromyalgi],” sa Gillis.

Gillis og Faustman søker FDA-godkjenning for å levere de første BCG-vaksinene hos pasienter med fibromyalgi tidlig neste år.

“Dette er første gang at direkte behandling for fibromyalgi har blitt utført,” sa Gillis. “Som du vet, behandler anti-fibromyalgi-legemidlene som er på markedet i dag bare symptomene. De har ingen fordel over immunsystemet. [Legemiddelfirmaene] innrømmer at de bare trenger å behandle symptomene, men de trenger å behandle sykdommen, og så gjør vi fremgang med bruk av vaksinen [hos FDA]. “

Når Gillis’ teori er sann, da ‘er kjemokiner og cytokiner, som har et underskudd på pasienter med fibromyalgi, ikke er mangelfull være [så snart BCG-vaksine administreres,’ Gillis sa. “Produksjonsnivåene normaliserer og du må anta at deres symptomer forsvinner. Vi tror vi er på randen av noe stort. “

Siden vaksinen har en lang historie, bør den ikke forårsake store bivirkninger hos pasienter.

BCG-vaksinen bør koste mellom $ 20 og $ 25 per dose – et nominelt beløp i forhold til den pågående kostnaden for daglig medisinering.

“Vi tror at en pasient med fibromyalgi trenger en eller to doser for å forstå hvorfor jeg ikke får mye støtte fra farmasøytiske selskaper,” sa Gillis.

I tillegg til vaksineforsøket samarbeider EpicGenetics med University of California i Los Angeles (UCLA) og Chicago College of Medicine ved University of Illinois for å sekvensere genomene på 250.000 fibromyalgi pasienter.

“Vi ser etter genetiske mønstre eller abnormiteter eller mutasjoner,” sa Gillis.

Pasienter med positiv fibromyalgi som bruker FM / a-testen, kan delta i genomforskningen.

FM / A-testen koster for tiden 936 dollar, men er dekket av enkelte forsikringsselskaper og Medicare. EpicGenetics support team hjelper pasienter med å avgjøre om forsikringen dekker testen. For de som ikke er forsikret eller hvis forsikringen ikke dekker testen, er en rentefri betalingsplan tilgjengelig.

Leave a Reply