Fibromyalgi, en langsom død: en sykdom som kan ta opptil 10 år å bli diagnostisert

Fibromyalgi er ikke sett, det lider. Fibromyalgi er usynlig, men de millioner som lider av det, er det ikke.

Fordi fibromyalgi har blitt et helseproblem

Selv om institusjoner fortsetter å se andre steder, er fibromyalgi en realitet som fortsetter å vokse, som ikke inkluderer sosial klasse, kulturelt nivå, alder eller kardinal punkt. Det kan begynne i barndommen og bli verre gjennom årene, med utseendet av nye symptomer.

Langt fra å være psykologisk, som mange har insistert, tyder den nyeste undersøkelsen i verden på at det er en nevroimmun sykdom og dermed kompromitterer alle kroppssystemer, og kan virke opp til mer enn tretti forskjellige symptomer. De mest invalidiserende er smerte og kronisk tretthet.

“Fibromyalgi er en kronisk og svekkende sykdom av ukjent årsak og uten effektiv behandling.”

I mange år har han unngått denne definisjonen og har foretrukket å anklage pasientens løgner, whiner, neurotiske, depressive, trickster, victimista … så mye at det meste av samfunnet har trodd at fibromyalgi er synonymt med cuentista og alle fora er talt på en scornful og mistenkelig måte av disse pasientene.

De berørte er utsatt for en “populær rettssak” med en dom: “fengsling for livet”, dømt til å låse seg hjemme, ikke forberede seg, ikke å smile … fordi hvis de gjør det, blir de omformet. “Det vil ikke være så ille når alt er avgjort”, “Se hvordan hun ler, det vil ikke skade for mye …”

I tillegg til å være syk, spør samfunnet deres rett til å leve og å være lykkelig. Personer med fysiske vanskeligheter som er vellykkede på sportslig eller personlig nivå, er eksempler på å følge og inspirere beundring, og ingen tviler på deres handikap. Denne beundringen og empati er tydelig i alle sykdommer bortsett fra fibromyalgi.

Fibromyalgi pasienten som klarer å være lykkelig, til tross for sykdommen, og klarer å lykkes, til tross for de store vanskelighetene, blir ikke verdsatt for sin styrke og lyst til å utmerke seg, heller ikke et eksempel på livet, det er bare en grunn til å stille spørsmål til hans diagnose og med ham profesjonaliteten til legen som ga den til ham.

Det faktum at den harde virkeligheten av denne harde sykdommen har blitt nektet så lenge, har forårsaket uopprettelig fysisk og psykisk skade for mange berørte mennesker.

Behandling

Med hensyn til helse har polypharmacy blitt misbrukt og narkomaner blitt opprettet, og det faktum at deres miljø og samfunn er “ingenting” har ført til familiens sammenbrudd, trakassering og avskedigelser. og ugunstige setninger. uførhet for arbeid.

Når for alle disse sikkerhetsskadeene er pasienten nedsenket i en depresjon, er den som fortsatt er besatt av å benekte beviset, bekreftet av det faktum at “hans problem er psykologisk”.

For mange år siden kunne vi rettferdiggjøre denne “upassende behandlingen” på grunn av uvitenhet om opprinnelsen til patologien, men etter tretti år virker det ikke lenger. Selv om vi fortsatt ikke vet hva opprinnelsen er, selv om det fortsatt ikke er målbar markør, er det på tide å ta ansvar og begynne å lete etter det.

Fordi fibromyalgi har gått fra et helseproblem til et sosialt problem. Det påvirker 5,4% av befolkningen, 92,7% er kvinner i fare for sosial utstenging.

“Fibromyalgi er en kronisk og invaliderende tilstand av ukjent årsak og uten effektiv behandling.” Dette er en enkel og lett forståelig setning, det er på tide å godta det, ta ansvar og handle for eksempel ved å investere i forskning og ressurser for passende behandling av sykdommen.

Fibromyalgi er ikke bare en smerte, som noen sier, som om det ikke var mye. Det påvirker hele kroppen, slik at pasienten går fra spesialitet til medisinsk spesialitet, i mange år, til endelig å få en diagnose som ikke hjelper mye fordi den foreskrevne medisinen ikke gjør smerten gå bort.

Resultatet er en ekstraordinær utgift til helsesystemet og bortkastet pasient tid, og bidrar til symptomene på bivirkningene av polyfarmak og frustrasjon. Frustrasjon deles også av leger som ønsker å hjelpe pasienten, men føler seg hjelpeløs for mangel på tid i konsultasjoner og ressurser for å betjene dem på en tverrfaglig måte som de fortjener.

Løsningen er å ha den politiske viljen til å investere i forskning og opplæring av eksperter som driver disse enhetene. Denne form for omsorg vil være billigere for systemet og vil forbedre pasientens livskvalitet og dermed familiens og fagmiljøet. Kanskje en av grunnene til at den ikke studeres, er fordi “fibromyalgi ikke dør …”

Med fibromyalgi, lever du ikke, du overlever

Leave a Reply