Waarom zouden alle patiënten met fibromyalgie moeten worden getest op de ziekte van Lyme?

Het lijkt erop dat je overal waar je bent, hoort over een beroemdheid met de ziekte van Lyme, van Avril Lavigne tot Desperate Housewives-ster Yolanda Foster. Ik herinner me een video van Good Morning America te hebben gezien waarin Louis praat over de artsen die haar symptomen afwezen en zei dat ze depressief, gestrest of valselijk symptomatisch was.

Lavigne ging op de camera staan ​​en beschreef hoe ze op een gegeven moment dacht dat ze zou sterven. Helaas zijn de ervaringen die ze heeft doorgemaakt niet ongewoon. Als je de diagnose fibromyalgie of de ziekte van Lyme hebt gekregen, kun je een soortgelijke ervaring opdoen om een ​​officiële diagnose te stellen, waarbij artsen de symptomen afwijzen als stress of depressie.

Deze aandoeningen veroorzaken vergelijkbare symptomen, zoals spierpijn, hoofdpijn, cognitieve stoornissen zoals hersendood en geheugenstoornissen, neurologische problemen, depressie, angstgevoelens en meedogenloze vermoeidheid. Maar je weet misschien niet hoe echt de ziekte van Lyme is. Wist u dat de ziekte van Lyme de grootste door vectoren verspreide epidemie in de wereld is? Het bootst veel voorkomende ziekten na zoals fibromyalgie, chronisch vermoeidheidssyndroom (myalgische encefalomyelitis), reumatoïde artritis en MS, evenals psychiatrische stoornissen zoals depressie en angst. Statistieken van de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) laten zien dat 10 keer meer mensen door Lyme werden getroffen dan werd vermoed.

Als u bent gediagnosticeerd met fibromyalgie, is het mogelijk dat u op een bepaald moment voor de ziekte van Lyme bent getest voordat uw arts uw fibromyalgiadiagose beëindigt. Betekent dit dat u geen ziekte van Lyme hebt als uw test negatief was? Misschien niet.

Omdat de bloedtest voor de diagnose van de ziekte van Lyme onbetrouwbaar was, is bijna 56% van de patiënten met de ziekte van Lyme negatief met behulp van het CDC-aanbevolen testsysteem met twee niveaus. wat de standaardtest is die door de meeste artsen wordt gebruikt. Voor mensen met fibromyalgie betekent dit waarschijnlijk dat een bepaald percentage van de mensen met de diagnose FM in feite kan lijden aan de ziekte van Lyme.

Als u denkt dat u de ziekte van Lyme heeft, nodig ik u uit om dit met uw arts te bespreken en om eventueel noodzakelijke onderzoeken te ondergaan.

Welke ziekte je ook beïnvloedt, besef dat je je grote pleitbezorger bent voor gezondheid. Niemand geeft meer om je gezondheid dan jij, en je weet niet wat je voelt. Laat een arts of iemand anders u nooit vertellen hoe u zich zou moeten voelen. Als uw zorgen niet naar uw tevredenheid zijn gericht, is het misschien tijd om een ​​nieuwe arts te zoeken. Neem de leiding over uw gezondheid en uw leven.

Ik wil eindigen met een speciale dank aan Avril Lavigne en alle beroemdheden die haar hebben gebracht, evenals andere belangrijke onderwerpen over gezondheid.

Leave a Reply