Endocanabinoïde deficiëntie leidt tot fibromyalgie. Nationale pijnenquête

In 2014 ontdekte een onderzoek onder meer dan 1.300 patiënten met fibromyalgie door de National Pain Foundation en het National Pain Report dat medische marihuana effectiever is dan Lyrica, Cymbalta of Savella, de drie geneesmiddelen die door de Food and Drug Administration zijn goedgekeurd voor de behandeling van kanker. stoornis. (Als u nieuwsgierig bent naar de effectiviteit van Lyrica, Cymbalta en Savella, dan bent u mogelijk geïnteresseerd in mijn artikel: “Waarom uw fibro-medicijnen niet werken.”)

Er is groeiend anekdotisch bewijs dat marihuana de pijn van fibromyalgie verlicht, maar huidig ​​onderzoek is nog steeds zeldzaam. Cannabis blijft een door Schedule I gereguleerde substantie in de Verenigde Staten, waardoor het voor onderzoekers moeilijk is de analgetische eigenschappen van de plant te bestuderen. Tot op heden zijn er minder dan een handvol kleine studies met cannabis of derivaten daarvan om fibromyalgie te behandelen. De meesten van hen hebben aangetoond dat het gunstig is, vooral voor pijnverlichting.

Maar waarom lijkt cannabis zo goed te werken? Dr. Ethan Russo, medisch directeur van PHYTECS, is van mening dat veelzijdige symptomen van fibromyalgie kunnen worden veroorzaakt door een tekort aan het endocannabinoïdesysteem (ECS) van het lichaam, een aandoening die klinische tekort aan endocannabinoïden wordt genoemd (DEC). Misschien is de reden waarom cannabis zo effectief is, dat het gewoon een aanvulling is op wat het lichaam nodig heeft – net zoals mensen een supplement nemen om vitamine D- of B12-tekort te behandelen.

Russo onderzoekt het bewijs voor zijn hypothese in een toekomstig artikel getiteld “klinische endocannabinoïde tekort heroverwogen. Lopende onderzoek ondersteunt de theorie van migraine, fibromyalgie, prikkelbare darm syndroom en andere resistent zijn tegen behandeling” Zijn idee is theoretisch, is er wat onderzoek waaruit blijkt dat binnenkort misschien iets op het spoor.

ECS is samengesteld uit cannabinoïde-receptoren in de hersenen, het ruggenmerg, zenuwen, darmen, organen en andere plaatsen in het lichaam. Het helpt het lichaam zijn homeostase te behouden en neemt deel aan een aantal fysiologische processen, waaronder pijn, stemming, geheugen en eetlust, onder anderen. Het lichaam produceert van nature endocannabinoïden – dezelfde soorten endocannabinoïden als cannabis – die het ECS-systeem voeden en het in goede conditie houden.

Fibromyalgie veroorzaakt symptomen door het hele lichaam, waarvan de belangrijkste pijn, vermoeidheid, cognitieve stoornissen en slaap zijn. Bepaalde aandoeningen, zoals het prikkelbare darm syndroom (IBS) en migraine, komen zeer vaak voor bij mensen met fibromyalgie – zo erg zelfs dat Russo gelooft dat ze allemaal kunnen worden gekoppeld aan een CSE-tekort.

Zijn theorie is logisch. Het ECS speelt een rol in zoveel grote systemen van het lichaam, dus als het echt slecht zou werken, zou het verklaren waarom mensen met fibroom zulke uiteenlopende symptomen hebben. Het aanvullen van de ECS met cannabinoïden uit de cannabisplant zou in theorie de symptomen verlichten omdat een tekort wordt behandeld.

Russo stelde eerst voor dat fibromyalgie, IBS en migraine veroorzaakt zouden kunnen worden door een ECS-tekort in 2001. (Klik hier om zijn eerste beoordeling over het onderwerp te lezen.) Zijn laatste artikel maakt de balans op van een nieuwe onderzoek ter ondersteuning van de deficiëntie in ECS. voor fibromyalgie, IBS en migraine.

“Andere studies hebben een sterkere basis voor de theorie verschaft,” schrijft hij, “terwijl klinische gegevens ook verminderde pijn, verbeterde slaap en andere voordelen voor cannabinoïdtherapie hebben aangetoond.

De CED is gebaseerd op het principe dat veel hersenaandoeningen zijn geassocieerd met neurotransmitter-deficiënties. Bijvoorbeeld, dopamine is betrokken bij de ziekte van Parkinson en serotonine en norepinefrine zijn in verband gebracht met depressie.

“Als de endocannabinoïde functie werd verminderd, het zou volgen, dat een verlaagde pijndrempel operationele met spijsverteringsstoornissen, stemming en slaap onder de bijna universele fysiologische systemen die onvoldoende worden bediend door de ECS zou zijn”, schrijft Russo.

Het is een hele mond vol, maar in feite betekent dit dat als de ECS niet goed werkt, dan kan het de pijn, slaap, de spijsvertering en andere problemen zo vaak voor bij fibromyalgie patiënten uit te leggen. De toevoeging van cannabinoïden in het lichaam door het gebruik van cannabis kan helpen om het evenwicht in de ECS te herstellen.

“Het is een sleutel in een sluis in je lichaam die met een reden bestaat”, zegt dr. Jahan Marcu, hoofdwetenschapper bij Amerikanen voor veilige toegang. “We sturen cannabinoïden om dit systeem te activeren dat zou moeten werken. Het is een soort zorg en voeding van de ECS zodat hij zijn werk kan doen. “

Het beste bewijs voor DEC is afkomstig van een Italiaanse studie naar migraine, die verminderde niveaus van een endocannabinoïde bekend als anandamide onthulde bij patiënten met chronische migraine vergeleken met gezonde controles.

“De verlaagde niveaus van [anandamide] in de cerebrospinale vloeistof van chronische migrainepatiënten ondersteunen de hypothese van het falen van dit endogene cannabinoïdesysteem bij chronische migraine,” lees de studie.

Helaas zal de Italiaanse studie waarschijnlijk nooit worden herhaald in de Verenigde Staten, omdat dit een riskante en invasieve lumbale punctie vereist.

In de darm moduleert ECS de beweging van voedsel langs het spijsverteringskanaal, waardoor spijsverteringssappen vrijkomen die voedsel en ontstekingen afbreken.

Cannabis is lang gebruikt om spijsverteringsproblemen te behandelen en was een van de eerste effectieve behandelingen voor diarree veroorzaakt door cholera in de 19e eeuw.

“Jammer genoeg, terwijl veel patiëntenonderzoeken de voordelen van het behandelen van IBS-symptomen met cannabinoïden hebben aangeprezen, en er is overvloedige anekdotische ondersteuning te zien op het internet, is er weinig klinisch werk gedaan”, schrijft Russo.

Sommige studies met marihuana voor fibromyalgie hebben positieve resultaten opgeleverd. Over het algemeen vermindert marihuana pijn en angst en verbetert de slaap en algeheel welzijn.

“Er is inderdaad bewijs dat de niveaus van ten minste één endocannabinoïde (anandamide) de circulatie van patiënten met fibromyalgie verhogen”, zegt professor Roger G. Pertwee van de Universiteit van Aberdeen in Schotland. “Er is ook aanzienlijk bewijs dat anandamide vaak wordt vrijgegeven op een manier die ongewenste symptomen zoals pijn en spasticiteit bij bepaalde aandoeningen vermindert. … Het is algemeen aanvaard dat THC, het belangrijkste psychoactieve bestanddeel van cannabis, pijn kan verlichten, waaronder neuropathische pijn, bijvoorbeeld door direct cannabinoïde-receptoren te activeren. … Sommige niet-psychoactieve componenten van cannabis blijken ook de symptomen van pijn te verminderen, althans in diermodellen. “

Voor anekdotisch bewijs citeert Russo het rapport van de National Pain Foundation / National Pain Report in zijn recensie: “De resultaten van de enquête pleiten sterk voor cannabis in plaats van slecht werkende geneesmiddelen op recept. Deze bevindingen ondersteunen zeker een dringende behoefte aan meer definitieve gerandomiseerde gecontroleerde studies van een goed geformuleerd en gestandaardiseerd op cannabis gebaseerd medicijn bij fibromyalgie, aangezien bestaande geneesmiddelen met officiële goedkeuring nog lang geen realiteit lijken te zijn.

Er moet meer onderzoek worden gedaan om het bestaan ​​van DEC te bewijzen of te weerleggen.

“Wat we echt nodig hebben, is gerandomiseerde gecontroleerde onderzoeken om hier zorgvuldiger naar te kijken, en dit is het enige type bewijs dat de [Food and Drug Administration] en de meeste artsen uiteindelijk acceptabel zullen vinden,” zei Russo.

MRI’s en PET’s zijn nog niet in staat om endocannabinoïde niveaus te detecteren bij levende patiënten, maar naarmate de technologie vordert, kan dit een mogelijkheid worden. Het vermogen om endocannabinoïdeniveaus daadwerkelijk te testen bij fibromyalgiepatiënten en deze te vergelijken met gezonde controles zou de Russo-theorie helpen bevestigen.

“We staan ​​op het punt om deze mogelijkheid te hebben”, zegt Russo. “Het is in mijn plannen om in de toekomst naar dit soort dingen te kijken.”

Leave a Reply