Ikke bruk disse betennelsesmatene hvis du lider av fibromyalgi, leddgikt eller muskelsmerter

Inflammatory mat er de som favoriserer og forårsaker mer betennelse i hele kroppen. Inflammatoriske prosesser er utgangspunktet for flere sykdommer og forverrer symptomene på fibromyalgi, leddgikt og muskelsmerter.

Foreløpig er smerte tilstanden mest behandlet av leger og spesialister. Vi kjenner alle til noen som lider av en nesten kronisk smerte, eller vi er de som lider av det. Analgetika og ikke-steroide antiinflammatoriske midler er de bestselgende stoffene i verden. I henhold til sannsynlighetene vil denne trenden ikke bli reversert i de kommende årene.

Men vår diett fortsetter å være mangelfull og rik på inflammatorisk mat. Mens vi alle tror at leddsmerter kun kan være forårsaket av leddgikt, kan det bli diagnostisert i dusinvis av sykdommer i en hovent kropp. Sammendrag: Betennelse = smerte. De inflammatoriske prosessene i kroppen gir opphav til mange sykdommer, men hva er opprinnelsen til betennelsen?

5 Inflammatory matvarer som du bør unngå.

Mens leger foreskriver smertestillende smertestillende, er det godt å kjenne til roten til betennelsen og stoppe enhver prosess. Analgetika arbeider for å lindre ubehag, men ikke kurere. Hippokrates sa: “La maten være din medisin og medisin din mat.” Hvis du lider av leddsmerter, muskelsmerte eller en type fibromyalgi, er det svært viktig at du fjerner disse inflammatoriske matene fra ditt daglige kosthold.

1. sukker

Både raffinert sukker og høyt bearbeidede matvarer (instant meals, snacks, junk food, etc.), er de verste matvarene for ledd og muskelsmerter. Sukkerholdige eller bearbeidede matvarer (som ikke alltid er søte) er inflammatoriske matvarer fordi de irriterer mage-tarmkanalen betydelig, der en stor del av immunforsvaret ligger. Eksperter hevder at kronisk betennelse stammer fra tarmene.

2. Alkohol.

Som vi har sett hundrevis av ganger, er alkohol gift for organismen, og når den kommer inn i blodet, starter kroppen flere prosesser for å eliminere den. Mens du kan ta et eller annet glass sporadisk, husk alltid å gjøre det med moderat. Overflødig er den verste fienden av smerte, det ødelegger tarmfloraen, fremmer veksten av sopp og hindrer kroppens evne til å avgifte. Dette skjer fordi alkohol, selvfølgelig, er et sukkermolekyl kombinert med et fettmolekyl.

3. Korn.

Korn er ikke inflammatorisk mat. Problemet er at de pleier å være vanskeligere å fordøye, og hvis du viser en viss gastrisk følsomhet (men mild det kan være), kan de forverre tilstanden din og fremme “leaky gut syndrome”. Det er et betennelsesproblem når følsomheten for gluten gjør problemet verre. Husk at det ikke er nødvendig å være celiaki for å vise følsomhet for dette proteinet; Det kan også forekomme i milde tilfeller.

Alt dette er verre hvis vi legger til fytinsyre og lektiner som har mange korn. Begge hindrer evnen til å absorbere kalsium, magnesium og andre essensielle mineraler.

4. Raffinert vegetabilske oljer.

De vanligste inflammatoriske matvarer i gruppen oljer er canola, soya og mais. De bidrar til betennelse fordi de vanligvis presenterer visse genetiske modifikasjoner som gjør dem vanskelig å fordøye. Du vil vanligvis finne dem i restauranten måltider eller som ingredienser i raffinerte måltider. Prøv å unngå dem!

5. Pasteuriserte meieriprodukter.

75% av verdens befolkning har litt laktoseintoleranse. Det er åpenbart at det i noen mennesker er så mildt at det ikke viser synlige symptomer. Imidlertid forekommer visse prosesser som fører til betennelse i kroppen. Pasteuriserte meieriprodukter betraktes som betennelsesmidler som fremmer felles- eller muskel smerte.

Noen undersøkelser fastholder at flertallet av personer som er følsomme for gluten, også opplever problemer når de bruker melkeprodukter. Dette skjer fordi kyrene er matet med gluten og inneholder mange hormoner og kjemikalier som deretter overføres til melk. Dairy casein er et protein som kan virke på samme måte som gluten når det kommer inn i kroppen.

Leave a Reply