MIJN MOEDER HEEFT FIBROMYALGIE. LEES DIT MAAKTE ME SCHREEUW OM HAAR.

Chronische pijn heerst tegenwoordig steeds meer. Het lezen van de volgende regels brak mijn hart en de tranen liepen over mijn gezicht. Al het lijden dat mijn moeder leed en de pijn die ze doormaakte, begon voor mijn ogen te flitsen. Ik hoop dat het lezen van deze regels u een idee zou geven van hoe het leven is voor mensen met chronische pijn.

“Chronische pijn en chronische ziekten zijn echter vaak onzichtbaar. In veel gevallen zijn er geen pleisters, zichtbare uitslag of loopneus betrokken. Degenen die lijden aan chronische pijn lijken vaak “normaal”, misschien een beetje kwetsbaarder of triest dan gemiddeld. Ik leed aan chronische hoofdpijn gedurende viereneenhalf jaar en chronische heuppijn gedurende twee en een half jaar.

Hij leek vaak depressief, ongeïnteresseerd en boos, terwijl ik gewoon pijn had. Er waren veel dagen dat ik niet uit bed kon komen. Na een gesprek werd het soms moeilijk.

Ik ben een baan kwijt vanwege mijn pijn. Ik heb plannen geannuleerd en vrienden genegeerd. Ik voelde me verkeerd begrepen en alleen. Ik leed. Ik weet dat het antwoord daar was en uiteindelijk heb ik mezelf genezen.

Op het moment echter wilde ik uit de top van mijn longen alle dingen schreeuwen die alle mensen met chronische pijn willen weten:

 1. Alleen omdat je het niet kunt zien, wil nog niet zeggen dat ik geen pijn heb.
 1. Het zit niet helemaal in mijn hoofd.
 1. Het is niet alleen de griep. Het zal niet binnen een week verdwijnen.
 1. Zeg alsjeblieft nooit: “Denk er maar niet aan.” Als je constant pijn hebt is dit onmogelijk.
 1. Knuffels kunnen magie doen. Het zijn dus goede berichten. Ik moet weten dat je er bent voor mij.
 1. Bedankt voor het delen van de “magische remedie” die je online hebt gelezen. Vertrouw me, ik heb erover gehoord en als het relevant was, heb ik het geprobeerd.
 1. Ik probeer heel hard om een ​​normaal leven te leiden.
 1. Ik probeer mijn verdomde best om geen plannen te annuleren en nooit plannen te annuleren, als ik een keuze had.
 1. Ik kan er niet uit komen.
 1. Sommige dagen zijn beter, sommige dagen zijn erger. Sommige dagen kan ik me zelfs bijna normaal voelen, andere dagen kan ik zelfs niet uit bed komen.
 1. Ik maak me zorgen om jou Ik wil meer weten over je leven en dromen. Ik wil dat je gelukkig en gezond bent.
 1. Mijn chronische pijn is anders dan de chronische pijn van andere mensen. Alle ziekten en pijnklachten zijn uniek. Onze ervaringen kunnen verschillen, maar we hebben allemaal pijn en kunnen zich tot elkaar verhouden.
 1. Probeer me alsjeblieft niet te overtuigen om te drinken en “leef een beetje”. Ik wil alleen maar een beetje leven, in feite veel leven. Een drankje is echter het laatste waar ik aan denk.
 1. Als ik er depressief of verveeld uitzie, betekent dit dat ik echt ontzettend veel pijn heb en er alles aan doe om er gelukkig en normaal uit te zien.
 1. Ik kan niet uitleggen hoe chronische pijn voelt. Ik kan echter niet zeggen: “Je zult het weten als je het eenmaal hebt” omdat ik nooit zou willen dat iemand zoveel leed voelde.
 1. Ik heb veel slaap nodig. Maar slapen kan moeilijk zijn met zoveel pijn en vaak laat het me nog steeds uitgeput.
 1. Alleen omdat ik chronische pijn heb, wil nog niet zeggen dat ik weet hoe ik ermee moet omgaan of ermee moet leven.
 1. Soms heb ik het gevoel dat ik in een gevangenis ben, iemand anders zijn leven leid.
 1. Ik heb nog steeds interesses, passies, doelen en dromen.
 1. Ik wil niet dat je me vergeet. Ik wil niet dat je het opgeeft.

 

 1. Ik heb de genezing nog niet opgegeven. Diep van binnen weet ik dat er een antwoord is (of zal zijn). “

Leave a Reply