Hoe kan fibromyalgie fataal zijn? Wat wil je weten?

“Fibromyalgie kan dodelijk zijn?” Dit is waarschijnlijk de eerste vraag die opkomt na de diagnose fibromyalgie. Het is tenslotte een enge diagnose voor een ziekte die maar weinig mensen begrijpen. Dus het is logisch om bang en verward te zijn als je denkt dat je fibromyalgie ontwikkelt of dat je net bent gediagnosticeerd. En het is logisch dat het eerste dat je wilt weten, is of het je kan doden.

Wel, het goede nieuws is dat fibromyalgie je niet zal doden. Fibromyalgiesymptomen zullen niet terminaal worden en je zult niet sterven aan fibromyalgie-complicaties zoals je zou doen met een ziekte zoals kanker.

Maar het slechte nieuws is dat fibromyalgie op andere manieren gevaarlijk kan zijn en je leven zou kunnen verkorten. Laten we praten over wat deze middelen betekenen en antwoorden hoe fibromyalgie dodelijk kan zijn.

Fibromyalgie kan dodelijk zijn?

Fibromyalgie kan dodelijk zijn? Het korte antwoord is nee. Fibromyalgie is geen terminale ziekte zoals kanker of aids. Terwijl kanker, indien onbehandeld, uiteindelijk tumoren rond het lichaam zal verspreiden, waardoor de vitale organen worden gesloten, zal fibromyalgie je niet doden.

Fibromyalgie veroorzaakt een gevoel van intense pijn in het lichaam om redenen die we niet volledig begrijpen. Maar terwijl de pijn na verloop van tijd kan verergeren, en hoewel het moeilijk wordt om een ​​normaal leven te leiden, zal fibromyalgie geen vitale organen zoals kanker doen stoppen.

Dus fibromyalgie, op zichzelf, zal je nooit doden. Bovendien verhoogt het niet significant het risico van doodgaan van natuurlijke oorzaken volgens wetenschappelijke studies.

Dit betekent echter niet dat u zich geen zorgen hoeft te maken. Omdat er iets is dat fibromyalgiepatiënten sneller doodt dan het grote publiek: zelfmoord.

Zelfmoord en fibromyalgie

Mensen met fibromyalgie hebben aanzienlijk meer kans op zelfmoord dan de meeste mensen. Het is gemakkelijk te begrijpen waarom, natuurlijk.

Fibromyalgie is een pijnlijke ziekte die langzaam je vermogen om de dagelijkse routines te doen wegneemt die de meeste mensen als vanzelfsprekend beschouwen. Iemand met ernstige fibromyalgie heeft moeite om voor zichzelf te zorgen, of zelfs naar het toilet te gaan.

Gedurende deze tijd raken ze steeds meer geïsoleerd van vrienden en familie die worstelen om het hoofd te bieden aan het feit dat de persoon die ze kennen langzaam wordt vervangen door een zieke die voortdurend lijdt en niet grappig is. . Het is volkomen oneerlijk dat mensen zich overweldigd voelen door de ziekte, maar het feit is dat ze het doen.

Dus je staat niet alleen voor een vreselijke ziekte, maar de mensen waar je op vertrouwt voor je steun verdwijnen vaak weg als je omstandigheden voortduren.

En, naast dit alles, voeg het feit toe dat je te maken hebt met een intense en chronische pijn. Wie zou het kunnen verdragen om te leven met een pijn die zo intens is dat het lijkt alsof de spieren uit het bot worden gehaald? En dit betekent niet een mentale waas die het moeilijk maakt om te functioneren en voortdurend diep vermoeid voelt.

Het is daarom duidelijk dat mensen met fibromyalgie uitstekende redenen hebben om zich depressief te voelen. Het zou hoogst oneerlijk zijn om het tegenovergestelde te suggereren. Ondertussen veroorzaakt fibromyalgie ook depressieve en angstige stoornissen.

Wat betekent dit allemaal voor mensen met fibromyalgie?

Nou, eigenlijk zit een persoon met fibromyalgie vast in een zeer deprimerende situatie met een ziekte die de chemie van zijn hersenen verandert om het depressiever te maken en dat vaak heel vaak doet.

Als je een situatie zou bedenken die zelfmoord zou veroorzaken, zou je niet beter kunnen doen dan fibromyalgie. Daarom moeten we de vraag onderzoeken “kan fibromyalgie dodelijk zijn?” Een beetje anders.

Omdat het heel duidelijk is dat als fibromyalgie je niet volledig kan doden, dit leidt tot de zelfmoord van veel mensen die eraan lijden. Naar schatting heeft meer dan de helft van de mensen met fibromyalgie ooit zelfmoordgedachten gehad. Daarom is het zo belangrijk om hulp te zoeken als je fibromyalgie hebt.

Dit zal je naar zelfmoord brengen als je het toestaat. En dit zou een slechte beslissing zijn. Op je slechtste dagen lijkt het misschien alsof er geen andere uitweg is. 95% van de zelfmoorden vindt plaats op het hoogtepunt van een depressieve episode. Maar voor de meeste mensen zijn er dagen dat je niet wilt sterven.

Je kunt die dagen echter niet hebben als je zelfmoord pleegt. De sleutel tot zelfmoordpreventie is dus het ontwikkelen van een netwerk van coping-mechanismen om u te helpen in moeilijke tijden. Zoek naar mensen met wie je kunt praten over je worstelingen. En wees eerlijk en open over zelfmoordgedachten. Er zijn mensen en middelen om om hulp te vragen. Je bent niet alleen.

Leave a Reply