NIEUWE TEST KAN FIBROMYALGIE DETECTEREN

Ze zijn op zoek naar patiënten met fibromyalgie voor een klinische proef in de bloedtest.

Lijden aan fibromyalgie betekent het omgaan met pijn, slaapstoornissen, depressie en denk- en geheugenproblemen.

 

Net zo moeilijk kan de scepsis zijn van vrienden, familie en de medische gemeenschap die twijfelen aan de validiteit van de ziekte zelf.

Weinig begrepen en vaak verkeerd gediagnosticeerd, fibromyalgie treft ongeveer 2 procent van de bevolking, volgens de Centers for Disease Control and Prevention.

Dat aantal wordt besproken door anderen die zeggen dat het invloed heeft op meer dan 10 miljoen Amerikanen, of naar schatting 6 procent van de bevolking, zei dr. Bruce Gillis, oprichter van Epicgenetics, een biomedisch bedrijf dat de FM / bloedtest ontwikkelde. Gediagnosticeerde fibromyalgie.

Wat is

Fibromyalgie is een chronische aandoening die wordt gekenmerkt door gegeneraliseerde pijn en gevoeligheid van spieren en gewrichten in het hele lichaam of in gelokaliseerde gebieden, samen met andere symptomen, waaronder frequente hoofdpijn, slechte slaap, rusteloze benen of krampen in de benen, gevoelloosheid of tintelingen

Onder de slachtoffers treft het ongeveer 60 procent van de vrouwen en 40 procent van de mannen, zei Gillis.

Al honderden jaren is fibromyalgie verkeerd begrepen, zei Gillis. De patiënten – meestal vrouwen – werden als neurotisch bestempeld. Een eeuw geleden konden vrouwen worden geïnstitutionaliseerd. In de jaren 1970, dokters wijd voorgeschreven Valium te behandelen, zei Gillis.

Het was geclassificeerd als een syndroom of een reeks symptomen in plaats van een ziekte, zei Gillis, die eerder in de particuliere praktijk was om patiënten met fibromyalgie te behandelen.

Om fibromyalgie te testen, hebben veel patiënten drie tot vijf jaar artsen bezocht voor ‘uitsluitingstests’, zei Gillis. Lupus werd bijvoorbeeld getest en weggegooid of reumatoïde artritis werd ten onrechte gediagnosticeerd.

Met de hulp van grote medische universiteiten, waaronder de University of California, Los Angeles; De universiteit van Illinois aan de Chicago School of Medicine en de Harvard Medical School ontwikkelde de FM / a-test.

Diagnose van fibromyalgie door identificatie van de aanwezigheid van specifieke afwijkingen van witte bloedcellen waarvan is vastgesteld dat ze bij deze patiënten bestaan. De test is compatibel met de FDA en werd in 2013 geïntroduceerd.

De test vereist minder dan één vloeibaar greintje bloed. Het analyseert de chromosomen van witte bloedcellen in het immuunsysteem en de bewegingspatronen van cytokines, zei Gillis.

Patiënten met fibromyalgie hebben een onregelmatig patroon met betrekking tot deze eiwitten. Zorgverleners kunnen de test aanvragen, die wordt gedekt door Medicare en vaak door een verzekering.

“Ik denk dat we voorop lopen bij het bevorderen van wetenschappelijke informatie over fibromyalgie en het beantwoorden van deze kritische vragen voor patiënten: 1) Heb ik fibromyalgie? 2) Hoe en waarom heb ik fibromyalgie ontwikkeld? En 3) Is er een directe behandeling voor fibromyalgie? ‘Zei Gillis.

Campagne 250

In een poging om niet alleen de oorzaak van fibromyalgie te onderzoeken, maar om een ​​effectieve behandeling te ontwikkelen, zoekt campagne 250 250.000 vrijwilligers om gratis de FM / a-test af te leggen.

Patiënten die een positieve diagnose krijgen, kunnen ervoor kiezen om deel te nemen aan een klinisch onderzoek van een specifiek vaccin tegen fibromyalgie dat zal proberen symptomen gerelateerd aan fibromyalgie te verlichten.

De studie zal worden geleid door Dr. Denise Faustman, directeur van Immunobiology Laboratories bij het Massachusetts General Hospital / Harvard Medical School, die gemeenschappelijke markten en DNA-kenmerken bestudeert in haar onderzoek naar een FM-vaccin.

“Mensen met fibromyalgie hoeven niet meer naar anderen te luisteren en zeggen:” Alles zit in je hoofd “of” Ze ziet er prima uit. “Je kunt het immuunsysteem niet aan het werk zien”, zei Gillis.

Leave a Reply