Rechtbanken bevestigen fibromyalgie als een reden om absolute blijvende invaliditeit aan te geven

De Sociale Kamer van het Hooggerechtshof van Catalonië heeft in een recent arrest, S 1403/2015, van 24 februari (Rec. 6239/2014), overwogen dat fibromyalgie en chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS) aanleiding is om de “Permanente handicap”.

De uitspraak verwijst naar een geval van een vrouw, een exploitant van de chemische industrie, die leed aan recidiverende ernstige depressie zonder psychotische symptomen, cervicale pijn en degeneratief proces zonder radiculaire betrokkenheid, fibromyalgie en CVS.

In de uitspraak benadrukt de TSJ van Catalonië de  herhaalde jurisprudentiële doctrine  over de configuratie die de LGSS maakt over de handicap, waarin staat dat “de beoordeling van blijvende invaliditeit moet worden gedaan in overeenstemming met de functionele beperkingen afgeleid van de kwalen van de arbeider. “

Voor de afdeling moet  de handicap worden begrepen  als de capaciteitsvermindering als gevolg van ernstige anatomische of functionele verminderingen die de werkcapaciteit verminderen of annuleren, en zonder de kwalificatie te observeren de mogelijkheid van herstel van de werkcapaciteit wanneer deze als onzeker of zeer lange termijn.

Dat wil zeggen, niet alleen moet worden erkend als er geen fysieke mogelijkheid is om enig werk uit te voeren, maar ook als je nog steeds vaardigheden behoudt om een ​​bepaald soort activiteit uit te voeren, hoef je dit niet met minimale effectiviteit te doen, zoals de realisatie van elk werk, zelfs voor eenvoudige, vereist een schema, verplaatsing en onderlinge relaties, evenals zorgvuldigheid en aandacht.

In het geval vormen de klachten van de patiënt  een beeld  dat “de correcte uitvoering van alle soorten werk verhindert, inclusief taken van een zittende en lichte aard waarvoor geen bijzonder intense fysieke inspanningen vereist zijn”.

“Tegenwoordig wordt het getroffen door een ernstige ernstige aandoening, die voldoende intens aanwezig is om hun werkcapaciteit te annuleren, waaraan de andere degeneratieve aandoeningen zijn toegevoegd”, voegt de uitspraak eraan toe.

De aanklager presenteert een ernstige recidiverende ernstige depressie zonder psychotische symptomen, cervicale pijn en degeneratief proces zonder radiculaire aandoening, fibromyalgie en CVS.

Daarom is de TSJC verwerpt het beroep voor het omkeren ingediend door het Nationaal Instituut voor Sociale Zekerheid (INSS) tegen het arrest van het Sociaal Court 1 van Gerona reeds verrichte in 2013.

IPA-situatie van een sociaal opvoeder die lijdt aan fibromyalgie en CVS

De sociale kamer van het TSJ van Catalonië in arrest nr 1403/2015, van 24 februari (Rec. 6239/2014), zei ook dat de situatie IPA voor alle werkzaamheden van een sociaal pedagoog die lijdt aan fibromyalgie en chronisch vermoeidheidssyndroom , bevestiging van de uitspraak van de arbeidsrechtbank en de verwerping van het beroep door het Nationaal Instituut voor Sociale Zekerheid.

Working welke diensten van educadora- geleverd leed zeer geavanceerde syndroom fibromyalgie en chronische vermoeidheid, graad III, in combinatie met een chronische depressieve stoornis, mild cognitive impairment en antevenido carpaal tunnel syndroom, onder andere ziekten.

Is van mening dat de ruimte die alleen vanwege de ernst van fibromyalgie en chronische vermoeidheid, in de mate die geleden wordt, moet worden erkend, dat het zelfs met bekwaamheden om enige activiteit te doen,  echte vermogens heeft om het werk  met enige efficiëntie te voltooien .

Het is pathologieën door intense pijn die ze veroorzaken, ernstig de productiecapaciteit te ondermijnen in termen van prestaties, capaciteit en efficiency, en zonder dat ze licht werk kan uitvoeren gewoon niet meer aan de invaliderende situatie enervate rekening gewaardeerd in het geval van permanent en absoluut.

Bij het instellen van de LGSS gedaan op de absolute blijvende invaliditeit is een groot aantal jurisprudentie dat heeft de opdracht gekregen om te wijzen uit dat  een dergelijke een graad van invaliditeit niet alleen moeten worden opgenomen als het ontbreekt aan fysieke mogelijkheid  voor elke professionele werk,  maar ook bij het behoud van vaardigheden om een activiteit uit te voeren, niet hoeven te doen met een minimum aan effectiviteit , omdat de uitvoering van een werk, zelfs hoe eenvoudig, vergt een requirements planning, shift en interactie evenals zorgvuldigheid en aandacht.

De invaliditeit  moet worden opgevat als het verlies van capaciteit voor ernstige anatomische of functionele reducties  die verminderen of teniet te doen het werk capaciteit , zonder welke zou de rating van de mogelijkheid van herstel van de arbeidsgeschiktheid te remmen wanneer deze aanwezig is als onzeker of zeer lange termijn is .

Leave a Reply