Waarom doet fibromyalgie pijn aan de schouderbladen?

De schouder, nek en hoofdpijn komen vaak voor bij zowel fibromyalgie (FM) als chronisch vermoeidheidssyndroom (ME / CVS); In feite verschijnt pijn in de eerste FM vaak in de schouder-, nek- en hoofdgebieden. Dr. Lapp heeft ontdekt dat “pijn, kramp en verkorting van de spieren” in deze gebieden vaak leidt tot een slechte houding, een afgeronde schouder en een oppervlakkige ademhaling van het chronisch vermoeidheidssyndroom en kan spanningshoofdpijn voorkomen bij tot 80% van de patiënten met ME / CVS Myofasciale triggerpoints zorgen ervoor dat lokale en doorverwijzingen vaker voorkomen in de rug, schouders en nek van mensen met fibromyalgie.

De theorie was dat een disfunctioneel autonoom zenuwstelsel in een stressvolle situatie zou leiden tot pijnlijke spieractiviteit bij fibromyalgie (geen oefening of trauma nodig …). Er is geen reden om erbij te horen; een mentale stresstest kan immers helemaal geen spieractiviteit omvatten, maar er is al pijn in het bovenlichaam bij FM en bij chronisch vermoeidheidssyndroom. Alleen al het kijken naar die spier met zijn vermogen om de schroeven overal te draaien, van de ruggengraat tot de schouder in de nek, liet me achter met mijn geschiedenis van pijn in dat gebied, een klein buisje. Interessant is dat deze spier, van alle spieren van het lichaam, een van de meest gevoelig is voor stress bij FM. Resultaten Uit de elektromyogrammetingen bleek dat patiënten met FM een significant grotere trapeziusactiviteit hadden tijdens mentale stress tests met ademhaling en zelfs tijdens het voeden (twee SNS-activators) en geïnstrueerde rust dan hygiënische controles. Pijnniveaus die toenamen in mentale stressoefeningen in de schouder / nek, maar niet in de onderrug, geven aan dat het bovenlichaam bijzonder gevoelig is voor pijn veroorzaakt door stress.

Rowe vindt bepaalde vormen van massage en fysiotherapie (myofasciale afgifte, enz.) Die helpen de zenuwen / spieren weer op juiste lijn te brengen en de pijn bij hun patiënten aanzienlijk kunnen verminderen. Hij suggereert dat ze dol zijn op dit soort lichaamswerk.Spierproblemen Om de onderzoekers te verrassen, was de spieractiviteit tijdens isometrische oefeningen verminderd bij patiënten met FM in vergelijking met controles. Dit kan te wijten zijn aan problemen met het spiermetabolisme of een slechte rekrutering van “motoreenheden”. Ze hadden gesuggereerd dat verhoogde kaliumspiegels een rol zouden kunnen spelen bij het verminderen van spiervezelwerving tijdens inspanning.

Ik weet niet zeker of de microcirculatoire testen bij ME / CVS, maar het lage bloedvolume, de verminderde bloedstroom en de paradoxaal hoge pijncijfers na inspanning bij die aandoening suggereren dat ze mogelijk zijn. De vermindering van de bloedstroom kan pijn zijn door een ontstekingsproces genaamd ischemie, een explosie van vrije radicalen. Het gehalte aan vrije radicalen en de productie van ontstekingsischemie komt, heel interessant, voor in normale bloedstromen die niet worden hervat tijdens de periode van lage bloedstroming.

Ik werk verschillende “banen”, en ik zit het grootste deel van de dag op een computer. En als je huisdieren hebt, mijn familie en een huis om te houden. En ja, ik heb fibromyalgie. Er is veel stress en er is niet veel tijd voor persoonlijke verzorging. Klinkt het bekend?

Traditioneel gezien is het mijn linkerkant die mij de meeste problemen gaf. Mijn linker schouderblad, onderarm, arm en hand zijn mijn zwakke punten. Ik heb problemen met mijn voeten, heupen, maag en cognitieve problemen, maar het is mijn linkerkant die enkele jaren niet meer werkte en aan die kant heb ik de meeste pijn.

Ik wist dit eerder omdat het een tijdschrift was, maar na het lezen van dit artikel kan ik nagaan hoe ‘mentale’ stress deze cascade van symptomen veroorzaakt. Vandaag heb ik hulpmiddelen en technieken die ik weet te gebruiken wanneer de pijn begint, maar nu kan ik herkennen wanneer het vordert voordat het begint … het geeft me de mogelijkheid om het te stoppen voordat het begint. begint

Het was een stukje wetenschap en ik heb veel van het artikel achtergelaten, maar wat was je opmerking? Deel uw ervaring en kennis van de onderstaande opmerkingen en help anderen te    leven met Fibro   .

Leave a Reply