Geweld is de hoofdoorzaak van fibromyalgie

Fibromyalgie is een pijnstoornis, met symptomen variërend van spierpijn en gevoelloosheid in de ledematen tot slaapstoornissen. Ontsteking en de reactie van het lichaam op stress door complexe interactie tussen de hersenen en andere organen spelen een rol bij fibromyalgie. Het kan moeilijk zijn om de beperkingen te vermijden die het moderne leven ons oplegt, maar er zijn zeker veel dingen die we kunnen beheersen, wat kan helpen de symptomen van deze ziekte te verlichten, inclusief levensstijl en voedselkeuzes.

Geweld is de hoofdoorzaak van fibromyalgie.

Er is geen eenvoudig of eenvoudig antwoord omdat psychisch geweld of stress fibromyalgie kan veroorzaken. Emotionele stress kan uw vermogen om uzelf te beschermen tegen verschillende chronische ziekten, zoals FMS-pijn, verzwakken. Er wordt ook gedacht dat er een verband bestaat tussen emotioneel trauma, slapeloosheid, hoofdpijn, pijn en andere symptomen. Immunisatie op jonge leeftijd kan een significant effect op de lange termijn hebben.

Het lijkt erop dat psychologisch geweld minder ernstig wordt genomen dan fysiek misbruik, omdat het geen uiterlijke tekenen vertoont zoals kneuzingen of gebroken botten. De hoogste gevallen van psychisch geweld, vooral in de kindertijd, maar ook in de volwassenheid, geassocieerd met mensen met fibromyalgie, duiden op de noodzaak om het potentieel van het ontwikkelen van fibromyalgie te kennen.

Trauma bij kinderen

Traumatische ervaringen en stress in de kindertijd werden altijd verwaarloosd als predisponerende factoren in de ontwikkeling van verschillende chronische pijnstoornissen en psychiatrische stoornissen, waaronder fibromyalgie, prikkelbare darm syndroom, slapeloosheid, depressie, angst, post-stress syndroom, traumatisch vermoeidheidssyndroom en chronisch. Het tij is aan het veranderen, omdat uit het onderzoek een significante correlatie blijkt tussen jeugdtrauma’s en de gezondheid van volwassenen.

Het centrale zenuwstelsel ontwikkelt zich snel tijdens de kindertijd en is geconditioneerd om te reageren op verschillende stimuli en stress die men tegenkomt in het leven. Omdat een verscheidenheid aan omgevingsstimuli wordt behandeld, worden nieuwe paden gecreëerd tussen de hersencellen in reactie op elke stimulus.

Een prettige ervaring bijvoorbeeld, zoals de omhelzing van een vader of snoep, creëert paden die de hersenen leren om met plezier op die stimuli te reageren. Op dezelfde manier zal een griezelige ervaring vormen creëren en oefenen die reageren met angst.

Dit proces van het creëren van nieuwe wegen in reactie op stimuli wordt neuroplasticiteit genoemd. Met de leeftijd neemt de neuroplasticiteit af, wat betekent dat het moeilijker is om nieuwe kanalen te ontwikkelen en de reacties van de hersenen op stimuli aan te passen. Kinderen hebben als voordeel dat ze een hoge mate van neuronale plasticiteit hebben.

Het benadrukt echter ook het belang van een belangrijke stimulans voor het ontwikkelende brein, om ontwikkeling op een positieve manier te garanderen.

Traumatische ervaringen gerelateerd aan fibromyalgie zijn: 
<< ongevallen 
<< emotioneel trauma 
<< Sommige virussen zoals hepatitis C en HIV 
<< De scheiding van de moeder en de kinderen die langer dan zes maanden duurde. 
<< Leven in een oorlog.

Meer “Fibromyalgie is gerelateerd aan stress bij kinderen en negatieve emoties worden niet behandeld 
voor seksueel misbruik. 
Volgens onderzoeken leed ongeveer 30-40 procent van de volwassenen op enig moment in hun jeugd aan fysiek, psychologisch of seksueel misbruik. Andere studies suggereren dat de echte statistieken veel hoger kunnen zijn en gerapporteerd. Verschillende onderzoeken onderzochten specifiek de rol van seksueel misbruik en fibromyalgie en de resultaten zijn verrassend. In verschillende onderzoeken meldde ongeveer 65 procent van de vrouwen met fibromyalgie seksueel misbruik.

Hoewel onderzoekers niet weten hoe of waarom misbruik van kinderen gerelateerd is aan fibromyalgie, is het belangrijk om de rol van geweld te beschouwen in de maatregelen die genomen zijn om de symptomen van fibromyalgie te genezen en onder controle te houden. Veel van het onderzoek naar geweld en fibromyalgie kwam de laatste 5-10 jaar naar voren. Dit betekent dat er weinig bewijs is dat cakes zoals geweld in de toekomst de symptomen van fibromyalgie kunnen beïnvloeden.

Een in 1995 door McGill University in Canada uitgevoerd onderzoek toonde aan dat in een groep van 83 vrouwen met fibromyalgie en 161 vrouwen in de controlegroep 37 procent van de vrouwen in de fibromyalgiegroep seksueel werd misbruikt.

Slechts 22 procent van de vrouwen in de controlegroep meldde seksueel misbruik. Vrouwen in de fibromyalgiegroep rapporteerden ook hogere niveaus van fysiek geweld (18 procent versus 4 procent), drugsmisbruik (16 procent versus 3 procent) en het leven van seksueel misbruik (17 procent versus 6 procent). procent).

Van bijzonder belang is een studie uitgevoerd in Birmingham, Alabama, die suggereerde dat mensen met fibromyalgie statistisch gezien waarschijnlijker een geschiedenis van seksueel of fysiek misbruik hadden, hoewel andere studies die resultaten lijken te weerleggen. De resultaten van een studie gepubliceerd door het American College of Rheumatology in hun tijdschrift Arthritis and Rheumatism vonden dat 65% van de patiënten met fibromyalgie een geschiedenis van seksueel misbruik rapporteerde in vergelijking met 52% bij goede deelnemers aan de gezondheidscontrolegroep. Deze studie toonde aan dat patiënten met fibromyalgie een geschiedenis van mishandeling hebben gemeld meer symptomen dan patiënten met fibromyalgie zonder die geschiedenis van de kindertijd. De onderzoekers schatten dat de studie aantoonde dat alleen een geschiedenis van geweld een grotere ernst van fibromyalgiesymptomen heeft dan dergelijke. Misbruik lijkt niet de oorzaak van het syndroom te zijn.

Patiënten met fibromyalgie hebben in het verleden een geschiedenis van dergelijk misbruik, ze zullen goed praten met hun dienstverleners. Therapie wordt altijd aanbevolen als een remedie tegen geweld en patiënten met fibromyalgie vormen geen uitzondering op de regel. Niemand kan met zekerheid zeggen, maar het is logisch om met de gevolgen van deze misstanden patiënten met fibromyalgie een betere levenskwaliteit te bieden. Aanbevolen behandeling aanbevolen behandelingen omvatten counseling, cognitieve gedragstherapie, hypnotherapie, post-stressstoornissen-traumatische en antidepressiva, zoals Cymbalta (duloxetine) en Effexor (venlafaxine). Boven alles, in de zorg van een persoon met pijn zonder transparante weefselpathologie of intensievere behandeling de emotionele pijn geïntensiveerd, stel de persoon gerust dat de ervaring van de pijn niet in je hoofd zit, maar in je zenuwstelsel gerelateerd: traumatisch. Hoe is het gerelateerd aan fibromyalgiareferences: fibromyalgie wordt veroorzaakt door een jeugdtrauma? Pat Anson, redacteur Dolor Nieuws NetwerkHet onderwerp van seksueel geweld door de symptomen van fibromyalgie. Om de discussie te ondersteunen en lid te worden van de groep “Leven met fibromyalgie en chronische ziekten” toont – op onze website voor kennisgeving per e-mail onze nieuwe berichten. En zoals wij op Facebook. Like onze Facebook-pagina voor meer informatie over fibromyalgie of klik hier … editor Dolor Nieuws NetwerkHet onderwerp seksueel geweld door de symptomen van fibromyalgie Om de discussie te ondersteunen en lid te worden van de groep “Leven met fibromyalgie en chronische ziekten” shows – op onze website voor kennisgeving per e-mail onze nieuwe berichten. En zoals wij op Facebook. Like onze Facebook-pagina voor meer informatie over fibromyalgie of klik hier … editor Dolor Nieuws NetwerkHet onderwerp seksueel geweld door de symptomen van fibromyalgie Om de discussie te ondersteunen en lid te worden van de groep “Leven met fibromyalgie en chronische ziekten” shows – op onze website voor kennisgeving per e-mail onze nieuwe berichten. En zoals wij op Facebook. Like onze Facebook-pagina voor meer informatie over fibromyalgie of klik hier …

Leave a Reply