Lady Gaga maakt een einde aan het bespreken van fibromyalgie

Lady Gaga werd geëerd met een ELLE Women in Hollywood Award en brak in tranen uit over haar fibromyalgie.

 

De zangeres en actrice dirigeert momenteel  A Star Is Born  in de bioscopen, en ze nam wat tijd om de prijs te ontvangen, terwijl ze een oversized ‘power suit’ droeg van de collectie Lente 2019 van designer Marc Jacob. Het was de keuze van het pak zelf, dat ze droeg in plaats van een traditionele jurk, die zoveel hoofden draaide en specifiek werd gekozen als reactie op haar strijd tegen seksuele agressie, PTSS en de chronische pijn van fibromyalgie.

In haar opmerkelijke toespraak sprak ze haar fibro rechtstreeks aan:

… Ik kreeg de diagnose PTSS en fibromyalgie, waarvan veel mensen denken dat het niet echt is, en ik weet niet eens wat ik daarover moet zeggen.

‘Maar ik zal je vertellen wat het is. Het is een syndroom dat in wezen een cycloon is van door stress veroorzaakte pijn. En ik zou echt willen dat mijn vriend  Lena Dunham  hier vanavond was omdat ik denk dat ze dit waarschijnlijk veel beter zou kunnen uitdrukken dan ik.

Jennifer Lopez ‘vriend Alex Rodriguez heeft een video van het evenement gedeeld:

 

Hoogtepunten:

  • Ze richtte zich rechtstreeks tot het pak en zei: “Als een aanranding voor seksuele aanranding door iemand in de entertainmentindustrie, als een vrouw die nog steeds niet moedig genoeg is om zijn naam te zeggen, als een vrouw die leeft met chronische pijn, als een geconditioneerde vrouw al op heel jonge leeftijd om te luisteren naar wat mannen me vertelden te doen, besloot ik vandaag dat ik de kracht wilde terugnemen. Vandaag draag ik de broek. “
  • Bespreken van geestelijke gezondheid: “Depressie, angst, eetstoornissen, trauma – dit zijn slechts enkele voorbeelden van de krachten die tot deze tornado van pijn kunnen leiden.”
  • Over de betekenis van de prijs zelf: “Voor mij is dit wat het betekent om een ​​vrouw in Hollywood te zijn. Het betekent, ik heb een platform. Ik heb een kans om iets te veranderen. Ik bid dat we luisteren en geloven en meer aandacht schenken aan degenen om ons heen voor mensen in nood. “

Leave a Reply