6 pijnloze symptomen van fibromyalgie

De pijn geassocieerd met fibromyalgie  kan gemakkelijk je hele leven ontsporen. Het is een pijnlijke en schijnbaar eindeloze ervaring die je niet in staat stelt om de dingen te doen die anderen als vanzelfsprekend beschouwen. Maar als deze pijn het meest opvallende symptoom is en degene die gewoonlijk patiënten voor de eerste keer naar de dokter stuurt, zijn er veel symptomen van fibromyalgie.

En omdat veel van deze symptomen geen dingen zijn die mensen doorgaans associëren met fibromyalgie, blijven ze vaak onopgemerkt, wat een diagnose kan vertragen. Dus, hier zijn enkele pijnloze symptomen van fibromyalgie waar je op moet letten.

6 pijnloze symptomen van fibromyalgie

Fibro Fog

Een van de meest voorkomende en ongecompliceerde symptomen van fibromyalgie is wat bekend staat als “fibro mist”. Het is in wezen een soort psychische stoornis die van tijd tot tijd mensen met fibromyalgie treft. symptomen.

Fibroform maakt het meestal moeilijk om je te concentreren op dagelijkse taken of je vergeet eenvoudige details die je net hebt geleerd. Het is niet ongebruikelijk voor iemand met fibro-mist om iets te doen als het achterlaten van de huissleutels aan de deur of een half uur op zoek naar hun mobiele telefoon om dat te realiseren. ligt in zijn handen.

Je kunt zelfs merken dat je de namen vergeet van de mensen die je net hebt leren kennen, wat best gênant kan zijn. Maar dit zijn allemaal dingen die iedereen van tijd tot tijd overkomen, waardoor het moeilijk wordt om dit symptoom onmiddellijk te associëren met fibromyalgie. Maar als je constant moeite hebt om je te concentreren, is het mogelijk dat je fibro-mist voelt.

angst

Angst is een ander veel voorkomend en pijnloos symptoom van fibromyalgie. Helaas voelt iedereen zich af en toe angstig en hebben veel mensen over de hele wereld last van angststoornissen. 18% van alle Amerikanen lijdt bijvoorbeeld elke dag aan ernstige angst, waardoor het de meest voorkomende geestesziekte in het land is.

Maar aanhoudende angst wordt ook geassocieerd met fibromyalgie. En dat betekent dat als u regelmatig paniekaanvallen of gevoelens van angst ervaart, u mogelijk aan de ziekte lijdt.

Frequente stoelgang

Prikkelbare darmsyndroom is een ziekte die ongeveer 10% van de wereldbevolking treft. En het wordt gekenmerkt door een breed scala aan problemen met uw darmen. Dit kan je constiperen of juist het tegenovergestelde doen en ervoor zorgen dat je vaak diarree hebt. Dit is eigenlijk een veel groter probleem dan zijn naam doet vermoeden.

Echter, fibromyalgie kan vaak leiden tot symptomen die lijken op die van IBS. En mensen met fibromyalgie voelen zich vaak gestrest of hebben vaak een stoelgang.

Dus, als je vaak (of niet vaak genoeg) naar de wc gaat, heb je mogelijk last van fibromyalgie.

Frequent urineren

Een andere van de vreemde maar pijnloze symptomen van fibromyalgie is vaak plassen. In wezen zal een persoon die aan dit symptoom lijdt, ontdekken dat ze een oncontroleerbare drang hebben om vaak te plassen, ongeacht hoeveel ze drinken of hoe vaak ze uitgaan.

En hoewel dit misschien geen serieus probleem lijkt, stel je dan voor dat je heel erg moet plassen maar niet kunt opstaan ​​vanwege je intense fibromyalgiepijn. Of stel je voor dat je de kleine slaap hebt die je kunt krijgen, onderbroken door de noodzaak om het toilet te gebruiken. Dit maakt frequent urineren een nogal ongemakkelijk symptoom.

jeuk

Jeuk is een van de meest voorkomende en pijnloze symptomen van fibromyalgie en een van de meest irritante. Sommige mensen met jeuk veroorzaakt door fibromyalgie zeggen dat het erger is dan pijn. In wezen is het een gevoel van kruipende beestjes op je huid of ernstige jeuk die je gewoon niet lijkt te genezen.

Geen enkele hoeveelheid crèmes of lotions lijkt echt te helpen en krassen laat alleen je bloederige huid zonder enige opluchting achter. Natuurlijk associëren maar weinig mensen jeuk met fibromyalgie, waardoor het een heel gemakkelijk symptoom is om over het hoofd te zien.

Tintelingen of gevoelloosheid, handen en voeten

Naast de pijn veroorzaakt door fibromyalgie, veroorzaakt dit andere sensaties in uw lichaam. Een van de meest voorkomende is een tintelend gevoel in de handen of voeten. Je herkent de sensatie waarschijnlijk als wat je voelt als je leden in slaap vallen.

Het is een gevoel van gevoelloosheid in de ledematen, gevolgd door een gevoel van spelden en naalden wanneer het gevoel terugkeert. Maar terwijl iedereen van tijd tot tijd in slaap valt na in slaap te vallen of zittend op een ledemaat, kan het gevoel van fibromyalgie op elk moment optreden en wordt het meestal over het hoofd gezien door mensen die er last van hebben.

Fibromyalgie veroorzaakt een breed scala aan symptomen, en de meeste zijn gemakkelijk te missen als je niet voorzichtig bent. Controleer altijd de symptomen en raadpleeg uw arts als deze ernstig worden.

Leave a Reply