De 40 slechtste symptomen van fibromyalgie en hoe daarmee om te gaan

Meer dan 5 miljoen mensen lijden aan fibromyalgie in de VS. UU. Bovendien blijven de cijfers stijgen. Er zijn tal van ongemakkelijke tekenen van fibromyalgie. Het wordt erkend als een ziekte die niet wordt gezien, omdat mensen niet kunnen zien hoe mensen aan de ziekte lijden. Meestal is fibromyalgie een zeer ernstige situatie die slachtoffers ervaren en hun tekenen moeten worden geïdentificeerd. Voor steun en discussie sluit je aan bij de groep   “Leven met fibromyalgie en chronische ziekten”

Besteed tijd en lees al deze 40 symptomen en hun coping-methoden.

1. Bekkenpijn

Chronische bekkenpijn komt vaak voor bij mensen met fibromyalgie. Een belangrijk ding om te onthouden is dat de pijn van FMS en ME / CVS over het algemeen niet altijd op dezelfde plaats zit.

Beheer:   Neem pijnstillers zoals opiaten, niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen en SSRI-antidepressiva.

2. moeilijk rijden ‘s nachts

Patiënten met fibromyalgie kunnen tijdens het autorijden in de nacht moeite hebben met de koplampen van auto’s.

Beheer:   draag een zonnebril en vermijd het rijden ‘s nachts.

3. Neiging om gemakkelijk te huilen

Fibromyalgie maakt emotionele reacties vaak sterker dan voorheen en moeilijker te beheersen. Je emoties zijn veel gevoeliger dan ooit. Ze huilen gemakkelijker en hebben minder emotionele reserves.

Beheer: het   vermijden of minimaliseren van stressvolle situaties kan emoties verminderen. Verlaat het huis en zoek hulp en deel je gevoelens met anderen.

4. Haaruitval

Bij patiënten met CVS en fibromyalgie is, zoals bij elke chronische ziekte, een veel voorkomende oorzaak van ongewoon haarverlies een aandoening die “Telogen effluvium” wordt genoemd.

Beheer:   conventionele behandeling omvat deep tissue massages, warmte, echografie en lichaamsbeweging.

5. Onregelmatige hartslag

De onregelmatige hartslag wordt gevonden bij mensen met fibromyalgie, vooral voor vrouwen die 50-59 jaar oud zijn.

Beheer:   probeer massagetherapie, waarvan is aangetoond dat het de hartslag verlaagt en stress vermindert.

6. Kneuzingen

Veel fibromyalgie-patiënten melden dat hun huid echt pijn doet bij aanraking.  Deze gevoelige huid staat bekend als   allodynia en kan tal van problemen veroorzaken, van roodheid en zwelling tot blauwe plekken en littekens.

Behandeling:   Als u blauwe plekken krijgt met huiduitslag of jeuk, vraag dan uw arts naar crèmes of zalven om de drang om te krabben te bestrijden, om zo mogelijk blauwe plekken te voorkomen.

7. zweten

Net als pijn en gevoeligheid neigen de symptomen van zweten en opvliegers vaker en ernstiger te zijn bij vrouwen, die concurreren met de menopauze voor de meest irritante en onbehandelbare plek.

Hantering:   Los poeder op uw gezicht of andere zweterige zones kan helpen zweet absorberen, zelfs voordat u weet dat het er is. Je kunt het ook toepassen nadat het zweet van je huid is gedroogd om te voorkomen dat het zweeft.

8. Frequent urineren en urineweginfecties

Urinaire en bekkenklachten zijn veel voorkomende symptomen van fibromyalgie, vooral bij vrouwen met de ziekte. Blaasincontinentie, urinaire frequentie en pijnlijke geslachtsgemeenschap zijn slechts enkele van de urinewegaandoeningen en bekkensymptomen die fibromyalgie kan veroorzaken.

Beheer:   als u stress-incontinentie heeft, moet u mogelijk uw vochtinname beperken. Oefeningen voor de bekkenbodem, ook wel Kegel-oefeningen genoemd, worden aanbevolen voor vrouwen met stress-incontinentie, urgentie of gemengd.

9. Gewichtstoename

De invaliderende pijn en vermoeidheid die je voelt met fibromyalgie kan je inactief en overgewicht achterlaten.

Hantering:   Vermijd het eten van dierlijke vetten, zoals rood vlees. Eet in plaats daarvan mager vlees zoals kip zonder vel, kalkoen en vis, die ook uitstekende bronnen van eiwitten zijn.

10. Migraine

Migraine-hoofdpijn kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder genetica en omgevingsfactoren. Serotoninespiegels nemen af ​​tijdens een migraineaanval.

Management:   Bepaalde voedingsmiddelen kunnen een migraine veroorzaken. Cafeïne, alcohol (vooral rode wijn en bier), genezen kazen, chocolade, aspartaam en mononatriumglutamaat met het overslaan van maaltijden of vasten hebben alle betrekking op het begin van een migraine.

11. onvermogen om uit te drukken

U kunt ook het onvermogen hebben om de juiste woorden op te vragen of de juiste namen te onthouden of de gezichten te zien, in sommige extreme gevallen van fibromyalgie. Het is ook mogelijk dat u veel problemen heeft om formulieren te volgen en de trein uit het oog te verliezen en u eenvoudigweg te verwarren. Bovendien zult u ook amnesie op korte termijn hebben. Het verlies van geheugen voor een korte tijd bestaat uit het vergeten van kleine dingen, dingen die in feite van groot belang zijn.

12. Overgevoeligheid – Gevoeligheid voor geurtjes, etc.

Fibromyalgie draagt ​​ook een serieuze bron van overgevoeligheid voor fel licht, geuren en harde geluiden. Je bent voorbestemd om erg op de aroma’s te letten en je uitzonderlijk gevoelig te maken voor niets. Je hebt misschien een beetje geduld en gevoeligheid voor alcohol, vrij laag voor voedsel en ook voor anderen.

13. Moeilijkheden met scherpstellen

Hij is van plan veel problemen op te nemen om zich te concentreren als het gaat om fibromyalgie. Er kunnen onverklaarbare hallucinaties en visuele blinde vlekken zijn. Je weet misschien niet hoe je moet scherpstellen, helemaal niemand en de positie kan toenemen.

14. Angst

Bezorgdheid is een vrij algemeen probleem met betrekking tot fibromyalgie en is iets dat je op geen enkele manier moet negeren. Angst is een veel voorkomend teken in onze leeftijd en tijd, maar net als anderen is het een onzichtbaar symptoom van fibromyalgie. Daarom moet je ervoor zorgen dat wanneer je angst voelt, dit te wijten kan zijn aan ziekte.

Administratie: het   is belangrijk om jezelf te nemen en je te concentreren op je eigen behoeften. Eet goed, rust, vermijd te veel activiteiten en plan uw activiteiten voor het tijdstip waarop u zich beter voelt. Als iemand je constant benadrukt en je de relatie niet kunt veranderen, beperk je de tijd die je ermee doorbrengt of stop je de relatie volledig.

15. Duizeligheid

Fibromyalgie kan ook duizeligheid en gevoelloosheid veroorzaken. Het kan beginnen te stoppen en vallen, etc. Dit is meestal gerelateerd aan fibromyalgie en een teken dat je nooit zou moeten negeren.

Beheer:   Drink veel water, eet kleine en frequente maaltijden en krijg voldoende rust. Verander de positie langzaam bij het opstaan ​​of opstaan. Maak geen plotselinge bewegingen van het hoofd. Maak uw huis veilig, verwijder rommel en beveilig tapijten en vloerkleden om vallen te voorkomen. Gebruik een rubberen mat in het bad en douche. Gebruik andere veiligheidsmaatregelen. Gebruik een stok of rollator als je het nodig hebt en gebruik de reling als je de trap op en af ​​gaat.

16. Verwarde mentale toestand

Fibromyalgie kan ervoor zorgen dat je constant een chaotische gemoedstoestand hebt, je mag niet zeggen wat je aan het doen bent en wat niet, en daarom is iets waar je rekening mee moet houden. Fibromyalgie kan er ook voor zorgen dat het verdwaalt en kan je in een nogal verwarrende staat brengen dat je niet echt beseft waarom, maar je weet dat het te wijten kan zijn aan fibromyalgie.

17. Onhandig

U moet weten dat fibromyalgie u ook onhandig kan maken en dat u zich over het algemeen lui en lusteloos voelt. Het is een teken dat je niet mag negeren.

18. Krampen

Vrouwen denken over het algemeen dat ze krampen hebben vanwege een aantal redenen, maar het is eigenlijk te wijten aan fibromyalgie krampen die ervoor zorgen dat hun lichaam ernstig pijn doet en hun leven in het algemeen in gevaar brengt. Daarom is het iets dat je op geen enkele manier moet negeren. Krampen kunnen je benen doen bezeren of je hele lichaam voelt zich behoorlijk gestoord. Wat de reden ook is, de krampen zijn echt ernstig en een onzichtbare indicatie van fibromyalgie.

Management:   Uit het onderzoek bleek dat na twee weken een oplossing genaamd “Fibro Flex” op hun huid te hebben aangebracht, patiënten met fibromyalgie een verbetering hadden ervaren na slechts twee weken constant gebruik.

19. Zwakte

Zwakte heeft betrekking op een bepaalde manier met fibromyalgie en men moet niet proberen om deze specifieke symptomen te negeren, omdat het kan met zich meebrengen vele andere complicaties als goed. Echter, kunt u beginnen te zwak overuren te voelen, niet vergeten dat het een teken van fibromyalgie. Veel medicijnen kunnen spierzwakte en spierbeschadiging veroorzaken als bijwerking of als een allergische reactie.

Beheer:   neem adderall om energie te krijgen.

20. Geheugenverlies

Geheugenverlies is meestal gerelateerd aan fibromyalgie. U kunt beginnen te voelen dat u zich de dingen niet herinnert en moet weten dat dit te wijten is aan fibromyalgie.

Behandeling:    Laat uw slaap niet in gevaar brengen, overweeg dan supplementen, meer lichaamsbeweging of lichaamsbeweging en houd je hersenen actief en gestimuleerd.

21. Chronische hoofdpijn

Chronische hoofdpijn is ook een algemeen teken van fibromyalgie. Het ontstaat met ernstige hoofdpijn en wordt uitgedrukt in migraine. Net als bij chronische hoofdpijn is voorlichting over fibromyalgie en pijnbeheersing nuttig bij het beheersen van de symptomen en het beperken van de impact ervan op het dagelijks leven.

Management:   Interessant is dat verschillende therapieën hoofdpijn zijn ook effectief in het verminderen van de symptomen van fibromyalgie, bijvoorbeeld antidepressiva (die pijnstillende effecten hebben), tizanidine (een spierverslapper pijnstillende effecten), managementvaardigheden psychische pijn ( bijvoorbeeld, stress management, coping skills, ontspanning opleiding) en aërobe oefening.

22.   Prikkelbare darmsyndroom

Ook bekend als IBS, en is meestal gerelateerd aan fibromyalgie. IBS veroorzaakt misselijkheid, buikpijn, diarree en vele andere tekenen. IBS is een veel voorkomende gastro-intestinale stoornis die spijsverteringsongemakken, buikpijn en alternatieve diarree en obstipatie veroorzaakt. Fibromyalgie is een aandoening van het zenuwstelsel die wijdverspreide pijn veroorzaakt door het hele lichaam.

Management:   Medicamenteuze therapieën voor fibromyalgie en IBS omvatten tricyclische antidepressiva zoals amitriptyline.

23. Slechte droom

Privéslaap is opnieuw een algemeen symptoom van fibromyalgie en slechte slaap kan tal van andere complicaties veroorzaken, zoals stress, angst, vermoeidheid, etc.

Beheer:   onderhoud regelmatige slaapgewoonten. Probeer tegelijkertijd naar bed te gaan en elke dag op dezelfde tijd op te staan, zelfs in het weekend en op feestdagen.

24. Verhoogde gevoeligheid voor pijn

U kunt het gevoel hebben dat u een extreme gevoeligheid voor pijn hebt als u fibromyalgie heeft. De pijn is niet veel, maar het is extreem en maakt de persoon minder resistent. Meer dan een derde van de mensen met fibromyalgie ontwikkelt een kleine vezelneuropathie veroorzaakt door chronische pijn.

Management:   Dr. Teitelbaum zegt dat medicijnen die bekend staan ​​als NMDA-receptorantagonisten, memantine (Namenda), kunnen helpen

25. Hoge vermoeidheidsniveaus

Het is een sensatie die kan worden beschouwd als het gevolg van iets anders; Fibromyalgie kan echter ernstige en grote vermoeidheidsintensiteiten veroorzaken die u onvermijdelijk zult verwaarlozen.

Beheer:   met dagelijkse activiteiten is het goed om een ​​geprogrammeerde routine vast te stellen. Wees voorzichtig met overdrijven, zodat je je extra energie niet uitput. Matiging van leren is een vaardigheid die u kan helpen dingen te doen ondanks ongemak en vermoeidheid.

26. Visuele blinde vlekken

Visuele blinde vlekken kunnen ook het gevolg zijn van fibromyalgie. Fibromyalgie kan je ogen ook levendiger maken, dus wees voorzichtig en let op deze tekenen.

Beheer:   voedingstekorten, evenals enkele van de medicijnen die we nemen, kunnen onze oogproblemen verergeren. Het zenuwstelsel verslechtert bij patiënten met FM, dus de zenuwen van de ogen kunnen verslechteren en problemen veroorzaken. Het is een goed idee om elk jaar je ogen te controleren.

27. Gevoel van misselijkheid

Fibromyalgie wordt geleverd met misselijkheid, zodat u zich duizelig kunt voelen en zelfs niet in staat bent om op uw benen te staan. Dit zijn de symptomen van misselijkheid en soms maken ze ook deel uit van fibromyalgie.

Toediening:   zaken als suiker, cafeïne, zuivelproducten, bewerkte voedingsmiddelen, conserveringsmiddelen en gluten kunnen de symptomen verergeren. Als u misselijkheid, duizeligheid en braken ondervindt, vermijd deze dan zo veel mogelijk. Blijf gehydrateerd en heb koekjes bij de hand. Sommige vormen van gember, zoals gekristalliseerde gember of zelfs ginger ale, kunnen helpen de maag te kalmeren en misselijkheid te verminderen. Vermijd citrusvruchten, sappen en zure voedingsmiddelen.

28. Geografische taal

Soms zwelt het enorm (zo veel dat ik echt groeven heb in de zijkant waar het tegen mijn tanden drukt). Het wordt moeilijk om het te manipuleren om ervoor te zorgen dat ik duidelijk spreek. Je zult je ook moe voelen na het eten of na een lang gesprek. Velen hebben zweren op de tong wanneer ze het soms in voedsel verbranden of een zere huid hebben, maar dat is het.

Behandeling: vrij verkrijgbare   pijnstillers, zoals paracetamol en NSAID’s, zoals ibuprofen, kunnen worden gebruikt om pijn en ongemak te verlichten. Mondspoelingen die plaatselijke anesthesie bevatten, kunnen worden gebruikt om pijn te verlichten. Zink supplementen helpen ook met de symptomen van de geografische tong. Corticosteroïde spoelingen en zalven helpen bij pijn, roodheid en zwelling, indien aanwezig.

28. Oorpijn

Fibromyalgie wordt vaak geassocieerd met symptomen die verband houden met het oor, zoals de volheid van de oren, oorpijn en oorsuizen.

Beheer:   Gebruik een warmwaterkussen op de nek rond het oor en gebruik een vrij verkrijgbare pijnstiller.

29. Amplitude tussenruimte

Ademhalingsproblemen en ademhalingsproblemen komen relatief vaak voor bij mensen die worstelen met fibromyalgie.

Hantering:   ademhalingsoefeningen, ontspanningstechnieken en aardingstechnieken zijn nuttig.

30. Verlies van libido

Sommige van de medicijnen die worden gebruikt bij de behandeling van fibromyalgie, zoals duloxetine en milnacipran (Savella), evenals SSRI-antidepressiva zoals paroxetine) en sertraline, kunnen een verminderd seksueel verlangen veroorzaken.

Operation:   Vochtige hitte, met inbegrip van weken in een warm bad kan helpen verlichten van de pijn van fibromyalgie en kan toestaan dat u om te genieten van seks.

31. Pijn rond de gevoelige punten

Een van de meest voorkomende symptomen van de ziekte is dat gevoelige punten hebben de gewoonte om steeds heel gevoelig rond de gewrichten van het lichaam. Tederheid is bekend als de knelpunten en zodra de druk wordt uitgeoefend op deze punten, is veel pijn. De pijn is alleen rond het oppervlak van de huid. De gebieden rond de nek, billen en rug zijn het meest getroffen. Toch is de pijn vaak onzichtbaar en niet volledig geïdentificeerd.

Beheer:   Van de aanbevolen behandelingen is acupunctuur (vanwege de pijnstillende effecten) een effectieve optie om pijngevoeligheid te verminderen en de kwaliteit van leven te verbeteren. Vrij verkrijgbare pijnstillers, zoals paracetamol, kunnen worden aanbevolen. Medicijnen zoals milnacipran en duloxetine werken door de chemie van de hersenen te veranderen om pijnniveaus te beheersen. Eén medicijn, pregabaline, blokkeert de zenuwcellen die betrokken zijn bij de overdracht van pijn.

32. Tintelend gevoel

Tintelingen zijn een ander veel voorkomend probleem in verband met fibromyalgie. Tintelingen zijn een onzichtbaar symptoom en veroorzaken een jeukende sensatie. Het maakt verschillende delen van het lichaam en het is gebruikelijker om een ​​tintelend gevoel te voelen.

Behandeling:   Sommige patiënten met fibro hebben verlichting gevonden door paresthesie door middel van massage, vitaminesupplementen zoals B-12, serotonine en magnesium en zelfs acupunctuur. En laten we de warmte- en koudetherapie niet vergeten. De hitte ontspant de spieren omdat het de bloedstroom verhoogt. En de kou verlaagt in feite de bloedstroom, die elke mogelijke ontsteking vermindert.

33. Chronische vermoeidheid

De meeste mensen met fibromyalgie ervaren een vorm van chronische vermoeidheid. Artsen zijn van mening dat dit te wijten kan zijn aan een infectie met een virus en kan leiden tot slaapproblemen, hormonale ongelijkheden tussen veel andere vergelijkbare situaties. Chronische vermoeidheid is het gevoel dat je voelt als je echt uitgeput bent. Je begint je overweldigd, lethargisch en zwak te voelen en het is gewoon een situatie van niet geschikt zijn

Beheer:   met dagelijkse activiteiten is het goed om een ​​geprogrammeerde routine vast te stellen. Wees voorzichtig met overdrijven, zodat je je extra energie niet uitput. Matiging van leren is een vaardigheid die u kan helpen dingen te doen ondanks ongemak en vermoeidheid.

34. Vermoeidheid: zich de hele tijd uitgeput voelen

Mensen die lijden aan fibromyalgie ervaren slaapstoornissen die hen motiveren om diepe slaapniveaus te bereiken. Vermoeidheid veroorzaakt een toename van uitputting en een algemeen gevoel van depressie. Andere indicaties zijn onder meer massale uitputting, langzame bloedstroom in het lichaam en een onvermogen om slaap of pijn te voelen.

Beheer:   met dagelijkse activiteiten is het goed om een ​​geprogrammeerde routine vast te stellen. Wees voorzichtig met overdrijven, zodat je je extra energie niet uitput. Matiging van leren is een vaardigheid die u kan helpen dingen te doen ondanks ongemak en vermoeidheid.

35. Stemming veranderingen

Je kunt ook het gevoel hebben dat je temperamenten grillig worden als je fibromyalgie hebt. Je zou kunnen ontdekken dat je in een vrij meedogenloze bui bent en kritiek hebt op de mensen van wie je houdt of een boos persoon wordt. Toch zijn er enkele voorschriften die de stemming niet verbeteren en een grote afname in iemands prikkelbaarheid veroorzaken en veel pijn kunnen veroorzaken.

Beheer:   zorg ervoor dat u voldoende magnesium inneemt in uw dieet, omdat er een verband is geweest tussen stemmingen en het niveau dat zich in het lichaam bevindt.

36. Hormonale variaties

De vreemde hormonale variaties zijn iets dat misschien niet zei als het gaat om fibromyalgie, maar ze moeten wel voorkomen. Hormonale variaties bestaan ​​uit een zeer lage of hoge productie van sommige hormonen, en dit is iets dat de meesten kunnen negeren, maar het is een van de gebruikelijke onzichtbare tekenen van fibromyalgie.

37. Je begint je gevoelloos te voelen

Gebrek aan respons is ook een veel voorkomend probleem met sterfgevallen door fibromyalgie. Pijn komt zeer vaak voor en de meeste patiënten lijden aan gevoelloosheid. Het getraumatiseerde gedrag is er omdat je spierpijn en stijfheid begint te voelen. De gevoelloosheid stoort de zenuwen en de effecten bij een volledig verlies van gevoeligheid, iets dat slachtoffers van fibromyalgie gewend zijn te ervaren.

Behandeling: de  Aanhoudende gevoelloosheid en tintelingen kunnen wijzen op een ernstig, achterliggend medisch probleem. Hoe eerder een diagnose wordt gesteld, hoe sneller u met de behandeling kunt beginnen. En vroege behandeling leidt vaak tot positieve resultaten. Uw arts zal waarschijnlijk enkele tests uitvoeren nadat u naar uw andere symptomen, aandoeningen en medische geschiedenis van uw familie heeft gevraagd. Voor sommige aandoeningen, zoals het tarsaaltunnelsyndroom of verwondingen, kan de vorming van ijs op het getroffen gebied gevoelloosheid en pijn verminderen. Laat een ijsblokje niet langer dan twintig minuten achter elkaar liggen. Voor mensen die te veel druk op de zenuwen ervaren, kunnen de sleutels helpen die druk en eventuele pijn en gevoelloosheid te verminderen. Ondersteunende schoenen kunnen ook helpen.

38. Depressie

We horen allemaal over depressie, maar het is iets dat ontstaat met fibromyalgie en kan worden uitgesloten omdat verdriet iets is dat meestal wordt uitgesloten door de meerderheid. Er zijn veel soorten depressies die een persoon kan voelen, omdat depressie spreuken van ochtendstijfheid, hoofdpijn en angst in het midden van vele anderen creëert. Het is een van de meest integrale delen van fibromyalgie en moet met uiterste voorzichtigheid worden gecontroleerd. Bovendien is het een symptoom dat helemaal niet onopgemerkt mag blijven.

Administratie: het   is belangrijk om jezelf te nemen en je te concentreren op je eigen behoeften. Eet goed, rust, vermijd te veel activiteiten en plan uw activiteiten voor het tijdstip waarop u zich beter voelt. Als iemand je constant benadrukt en je de relatie niet kunt veranderen, beperk je de tijd die je ermee doorbrengt of stop je de relatie volledig.

39. Botten en wanneer ze pijn doen

Kwetsende botten komen niet vaak voor, maar er wordt aangenomen dat mensen met fibromyalgie botbreuken hebben. Tederheid, botpijn en anderen worden veroorzaakt door een ernstige verstoring in de bloedbaan en fibromyalgie is iets dat dit met zich meebrengt. Er wordt aangenomen dat mensen die hieraan lijden moeite hebben met slapen en een onvermogen om fysieke oefeningen te doen. Achy-botten zijn een indicatie die mensen dagelijks ervaren, maar het is mogelijk dat iemand niet herkent dat het te wijten is aan fibromyalgie en dat het daarom iets is dat onder controle moet worden gehouden

Beheer:   mensen moeten ‘s nachts cafeïne en andere stimulerende middelen vermijden en slapen in een rustige, donkere kamer met comfortabele bedden. Ze mogen niet eten of tv kijken in bed. Artsen kunnen lage doses tricyclische antidepressiva voorschrijven. Aspirine   of andere niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen (NSAID’s) hebben over het algemeen een beperkt voordeel. Pijnstillers, zoals   tramadol   of   paracetamol  , kunnen helpen. Opioïden, die na verloop van tijd verslavend kunnen worden en minder effectief worden, moeten worden vermeden bij de behandeling van chronische aandoeningen zoals fibromyalgie.

40. Rare en verontrustende nachtmerries

Op geen enkele manier nam je aan dat je nachtmerries zou hebben als gevolg van fibromyalgie, maar het is een feit dat fibromyalgie leidt tot nachtmerries en velen van hen. Je zult waarschijnlijk levendige en kwellende dromen ervaren en, op dezelfde manier, ernstige slaapproblemen hebben als het gaat om fibromyalgie en daarom is het een symptoom dat je zou moeten overwegen. Het kan ook hypersomnie veroorzaken, dat te veel slaapt.

Management: het   is algemeen aanvaard dat een dieet compleet met vitamines, mineralen en aminozuren, eiwitblokken die de spieren, zenuwen en hersenen ondersteunen, kan helpen de symptomen van fibromyalgie te verlichten, zoals pijn en vermoeidheid triggerpoint en chronische slapeloosheid , slechte en levendige dromen en nachtmerries

Leave a Reply