SANIDAD AVISA: Personen ouder dan 40 jaar mogen IBUPROFENO NOOIT NEMEN, dit zijn de redenen …

Dit medicijn is de sterremedie van al onze kwalen en we vertrouwen er blindelings op.Een recent onderzoek wijst op de bijwerkingen en problemen die ibuprofen kan veroorzaken: het verhoogt gastro-intestinale complicaties en verdrievoudigt het risico op cardiovasculaire problemen. De gezondheidsautoriteiten waarschuwen al lang voor de negatieve gevolgen van een te frequent gebruik van dit geneesmiddel.

ibuprofen

Een andere relevante waarschuwing is de aanbeveling van het eerlijke en aanbevolen bedrag. 400 mg is het meest aangewezen om milde en gematigde pijn te behandelen tot maximaal drie pillen per dag. Een tablet van 600 mg om de 6 uur verdubbelt meestal het risico op een hartaanval, evenals andere coronaire problemen, hypertensie, lever-, maag-, nier- of ernstige darmproblemen.

De Medical Research Council van het Verenigd Koninkrijk heeft samen met andere gezondheidsautoriteiten over de hele wereld gevraagd om dit medicijn alleen in gevallen van ernstig of absoluut noodzakelijk voor te schrijven en waar mogelijk op zoek naar andere alternatieven. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat als we meer dan 40 jaar oud zijn of een geschiedenis hebben van hart- en vaatziekten in het gezin, het raadzaam is om een ​​ander type pijnstiller te kiezen.

Leave a Reply