Fibromyalgie en voetpijn

De pijn bij fibromyalgie is versterkt, plantaire fasciitis is een probleem dat verband houdt met de spieren, zodat de versterking van pijn uiteindelijk beperkend kan worden. Voetpijn bij fibromyalgie en de beperkingen ervan zijn meer dan gerechtvaardigd. Ja, je hebt een zeer intense pijn in de hiel of zool van de voet ontwikkeld en je hebt geen enkele klap gekregen. Dit kan te wijten zijn aan een  plantaire fasciitis.

dolordepiers-artri.png

Plantaire fasciitis is een ontsteking van het dikke weefsel in de plant of het onderste deel van de voet. Dit weefsel wordt fascia plantaris genoemd en is degene die de calcaneus met de vingers verbindt en de voetboog vormt.

Plantaire fasciitis wordt veroorzaakt door voortdurende trauma’s bij het lopen, over het uitrekken van de achillespees, door onvoldoende schoenen en overbelasting van het werk in het gebied. De pijn van plantaire fasciitis wordt gekenmerkt door pijn PREVIOUS OF PREDOMINIO IN NACHTTIJD VESPERTINE.

Onthoud dat plantaire fasciitis een veel voorkomend probleem is, als je last hebt van fibromyalgie, kan de pijn intenser zijn of langzamer herstellen, het is slechts een kwestie van tijd. De arts kan u een behandeling geven zonder de noodzaak van een beeldvormende test.

Voorkom voetpijn bij fibromyalgie

  • Problemen met de voetboog (zowel platte voeten als hoge voetboog).
  • Obesitas of plotselinge gewichtstoename
  • Lange afstanden lopen, met name bergafwaarts of op oneffen ondergrond.
  • Plotselinge gewichtstoename
  • Achillespees (de pees die de spieren van het kalf aan de hiel verbindt) strak.
  • Schoenen met slechte ondersteuning van de voetboog of zachte zolen.

Plantaire fasciitis en spoor Is er een relatie?

Er wordt vaak gedacht dat plantaire fasciitis wordt veroorzaakt door een spoor in de hiel, maar  Fasciitis-artri.pngonderzoek heeft vastgesteld dat dit niet het geval is. Op radiografieën worden hielspoor gezien bij mensen met en zonder plantaire fasciitis.

Leave a Reply