Zwelling en fibromyalgie

Inzicht in fibromyalgie Zwelling

Vaak diagnosticeren medische professionals artritis, terwijl zwelling en ontsteking eigenlijk te wijten is aan fibromyalgie. Echter, zoals hierboven vermeld, is er een belangrijk verschil tussen de twee: artritis beïnvloedt de gewrichten, terwijl zwelling en ontsteking door fibromyalgie dat niet doet.Omdat ontstekingen bij mensen met fibromyalgie niet in de gewrichten voorkomen, lijkt het meer op oedeem. Meestal klagen degenen die dit type zwelling ervaren ook dat de huid in die ontstoken gebieden rood wordt – maar dit is niet altijd het geval.

Hoewel ontsteking gerelateerd aan fibromyalgie kan optreden in bijna elk deel van het lichaam, dat meestal wordt aangetroffen in de voeten en handen. Meestal melden degenen die zwelling van hun voeten melden vaak dat de zwelling zich uitstrekt tot hun benen. Sommige mensen hebben zelfs gemeld dat hun zwelling slechts op sommige van hun tenen aanwezig is.

De ontsteking gerelateerd aan fibromyalgie kan verdwijnen en verschijnen zonder een waarschuwing. Het kan een paar uur, dagen of weken duren. Soms melden mensen zelfs dat hun voeten zo groot worden dat ze hun schoenen niet kunnen dragen. Als je last hebt van dit opgeblazen gevoel, moet je weten dat je een aantal dingen kunt doen om dit tegen te gaan.

Zoals eerder vermeld, geloven veel mensen dat de ontsteking en zwelling geassocieerd met fibromyalgie direct gerelateerd is aan het niveau van stress in het leven van een individu. Daarom, als je fibromyalgie hebt en je lijdt aan zwelling als gevolg van je stoornis, zul je moeten doen wat je kunt om stress in je persoonlijke leven te verminderen of zelfs volledig te vermijden. Bovendien kan veel rusten helpen om ontstekingen te verminderen of te voorkomen.

 

Heb je een verband opgemerkt tussen stress en de hoeveelheid ontsteking die je hebt? Ik heb het niet, maar ik zal op zoek zijn naar een trend die ik nu weet.

 

Deel uw ervaring en kennis in de onderstaande opmerkingen en help anderen   om goed te leven met deze Fibro  .

Leave a Reply