Botox-injecties voor fibromyalgie

Botox-injecties voor fibromyalgie? Ja, je hebt het goed gehoord. Op zoek naar een niet-medische behandeloptie? Botox is mogelijk een optie voor u.

Fibromyalgie is een pijnlijke aandoening met gegeneraliseerde spierpijn en gevoeligheid. Fibromyalgiepatiënten ervaren niet alleen fysieke pijn, maar ze kunnen er ook psychische problemen van ondervinden. Het veroorzaakt niet alleen pijn, maar het kan ook chronische vermoeidheid en vermoeidheid veroorzaken, evenals andere soorten ongemak. Het National Institute of Arthritis and Musculoskeletal and Skin Diseases (  NIAMS  ) vond dat 80 tot 90% van de patiënten met fibromyalgie vrouwen zijn. De oorzaak van fibromyalgie is nog steeds onbekend en er is dus geen remedie.

Hoewel er geen behandeling voor fibromyalgie is, zijn er behandelingsopties. Hier zullen we kijken naar een specifiek type behandelingsoptie: Botox.

Hoe werken Botox-injecties?

Botox  is het onderwerp geweest van wetenschappelijk en medisch onderzoek. Het richt zich op specifieke spieren en voorkomt dat ze pijnsignalen door het lichaam sturen. Als gevolg hiervan registreert je lichaam niet dat je pijn voelt. Met andere woorden, Botox werkt omdat het verzwakt en voorkomt dat de spieren pijn voelen.

In mijn ervaring heeft een familielid fibromyalgie. Ze gebruikte Botox als een behandeling, die haar veel heeft geholpen en haar heeft geholpen haar pijn te verlichten. Dit kan echter niet voor iedereen zijn.

voordelen

Afhankelijk van uw conditie, kan uw arts Botox aanbevelen als een behandeling. Er zijn verschillende voordelen van het gebruik van Botox om fibromyalgie te behandelen. Hier zijn enkele positieve aspecten die hieronder worden opgesomd:

De procedure is veilig

Het is volkomen veilig voor patiënten met fibromyalgie. Het aantal gebruikte injecties is zeer beperkt, waardoor het een veilige behandeling is   . Hoewel de risico’s laag zijn, kunt u griepachtige symptomen hebben na de injectie. Het is echter vrij zeldzaam.

Niet-medicamenteuze optie

Als u op zoek bent naar een specifieke niet-medische behandelingsoptie, is Botox misschien iets voor u. Het is een niet-medicamenteuze optie en het kan uw keuzes verbreden over hoe u met uw behandelproces wilt omgaan.

Effectieve tijd

Hoewel Botox niet eeuwig meegaat, heeft het wel enkele voordelen voor de tijd waarin een patiënt pijnverlichting kan ervaren. Dit varieert echter afhankelijk van de toestand van de patiënt. Pijnvermindering kan tot vier maanden duren, waardoor het een effectieve manier is om pijn te verminderen, zelfs als het geen permanente oplossing is.

Herhaalde vorm van behandeling

Uw arts kan aanbevelen dat u de procedure herhaalt als u goede ervaring heeft met de eerste Botox-injectie. Ontvang echter niet te vaak injecties, omdat dit uw lichaam kan immuniseren tegen Botox.

Pijnvrij

Botox is niet volledig pijnloos. U moet echter slechts lichte pijn voelen als u de injectie krijgt. Dit is alleen te wijten aan het feit dat het wordt toegediend op de plaats van al pijnlijke spieren en waarschijnlijk pijnlijk is. De pijn is zeker draaglijk en de pijn is matig.

De nadelen

Aan de andere kant zijn er enkele nadelen die u in overweging moet nemen wanneer u Botox als een mogelijke behandelingsoptie beschouwt. Hier zijn enkele nadelen van Botox als behandelingsoptie voor fibromyalgie:

Trigger-punten

Botox moet direct aan de triggerpoints worden toegediend. Om de pijn te behandelen, moet de injectie worden aangebracht op de plaats van waaruit de pijn is ontstaan. Om precies te zijn, wordt het geplaatst waar de spieren samentrekken. Bovendien deactiveert het de spieren, waardoor het onmogelijk is om op het hele lichaam te worden aangebracht.

beperkt

De injectie is beperkt vanwege het onvermogen om alle symptomen die gepaard gaan met fibromyalgie te genezen. Het biedt echter verlichting van pijn, wat kan helpen om andere symptomen, zoals psychisch leed, positief te verbeteren.

Langzame start

Het kan enige tijd duren om van kracht te zijn. In feite zal de pijn gewoonlijk niet worden verlicht tot zeven tot negen dagen na de injectie.

Bijwerkingen

Het is zeer onwaarschijnlijk dat er bijwerkingen zullen optreden. Er zijn echter wel accounts waar patiënten meer pijn voelen of pijn voelen op een andere site. Dit staat bekend als de  wet van onbedoelde gevolgen.  Dit kan gebeuren omdat het van het individu afhangt (soms zijn er goede resultaten, soms slechte resultaten).

Laatste gedachten

Botox kan een geweldige behandelingsoptie zijn voor fibromyalgiepatiënten, afhankelijk van de toestand van het individu. Ga voor meer informatie naar het My Fibro- team   , een sociaal netwerk voor mensen met fibromyalgie, waar u openlijk met andere patiënten kunt bespreken. Als je meer vragen hebt, is  Pain Doctor  een andere interessante bron   . Als u zich zorgen maakt over Botox als behandelmethode, neem dan contact op met uw arts.

Leave a Reply