Jeg er en lege med fibromyalgi. Dette er hva jeg vil at folk skal forstå om det

Jeg er en lege med fibromyalgi. Dette er hva jeg vil at folk skal forstå om ham. Hero image Fibromyalgi, en mye misforstått sykdom, forvirrer og frustrerer både pasienter og leger. Jeg vet fordi jeg har sett ham på begge sider, som en lege og som en kvinne med sykdommen.

Denne vanlige kroniske sykdommen er preget av generalisert muskelsmerte, tretthet og mental forvirring. Det anslås at for tiden 5 millioner amerikanere lider av denne lidelsen, og om lag 90 prosent av de diagnostiserte er kvinner.

Likevel er det fortsatt mye forvirring om hva sykdommen egentlig er og hvordan den behandles. Her er fem sannheter om fibromyalgi som ikke er kjent, selv av de fleste leger:

1. Fibromyalgi er ekte og kan behandles, men det krever en helhetlig tilnærming.

Forskning på fibromyalgi har falt langt bak andre sykdommer, slått ned av kontrovers og et århundre diskusjoner om det er en “ekte” sykdom.

Dette endret seg i 2002, da en banebrytende studie viste uregelmessigheter i hvordan hjernen prosesserer smerte i fibromyalgi. Disse hjernediagnostiseringsstudiene ga objektive data for å vise at fibromyalgi var “ekte” og frigjort et tiår med intensiv forskning som resulterte i tre FDA-godkjente medisiner som kjedelige smerte signaler.

Men de medisinene behandler ikke de ofte sviktende symptomene på tretthet og diffus tenkning, kalt “fibrofog”. For å oppnå dette må leger og pasienter kjenne de forskjellige behandlingsmulighetene, spesielt holistiske tilnærminger, for eksempel å gjøre endringer i kostholdet for å redusere betennelse eller legge til kosttilskudd for å øke produksjonen av cellulær energi.

2. Det er ikke lenger et komplett mysterium.

Jeg hører ofte at myten gjentar at “vi vet ikke hva som forårsaker fibromyalgi.” Nylige medisinske undersøkelser viser at de fleste leger fortsatt ikke vet hvordan de skal hjelpe pasientene med fibromyalgi, til tross for eksistensen av noen svært effektive behandlinger. Fibromyalgi er ofte beskrevet i medisinske tidsskrifter som “forvirrende”, “mystisk” og “forvirrende”.

TV-reklame som sier at fibromyalgi er en tilstand av hyperaktive smertefulle nerver, forteller ikke hele historien. Faktisk er smerteprosesseringsproblemer bare toppen av isfjellet. En mye større faktor er et stressrespons (eller fare) som har blitt gal og er stadig på “rødvakt”, noe som fører til en kjedereaksjon som resulterer i tretthet, mental forvirring og muskelsmerter.

Den eneste måten å oppnå en varig forbedring i alle disse symptomene er å systematisk adressere de negative effektene på kroppen av et kronisk hyperaktivt stressrespons. En kronisk aktiv stressrespons forårsaker ødeleggelse ved å unngå dyp søvn og holde musklerne spente, noe som resulterer i smerte og følsomhet; svekker fordøyelsen og energiproduksjonen; og kaster hormoner ut av balanse. Det forårsaker også smerte sensing nerver å øke volumet av sine signaler.

3. Fibromyalgi er primært en søvnforstyrrelse.

Dessverre, mange leger, blant annet spesialister søvn er uvitende om søvnproblemer som følge av fibromyalgi. Men fibromyalgi er på mange måter en søvnforstyrrelse, en tilstand av kronisk berøvelse av søvn. Studier har vist igjen og igjen at pasienter opplever utilstrekkelig søvn er ofte avbrutt av hjernebølger “våkne”. Dette sult i dyp søvn bidrar til trøtthet, muskelsmerter og tåkete tenker karakteristisk for sykdommen.

Å behandle søvn er nøkkelen til å behandle fibromyalgi, og det er der jeg ser størst nytte for å redusere smerte, tretthet og mental forvirring. Søvn bør alltid forbedres før noen annen behandling fungerer, så det er viktig å behandle dette med helsepersonell for å behandle skjulte søvnproblemer som obstruktiv søvnapné og deretter legge til medisiner og kosttilskudd for å gjenopprette søvn. normal dyp

4. De fleste leger vet ikke mye om fibromyalgi, og det er ikke deres feil.

Fibromyalgi er en forældreløs sykdom som ikke er hevdet av noen spesialitet, og tvert imot klumset dekker reumatologi, nevrologi, søvn og smertestillende sykdommer. Flertallet av oppmerksomhet faller på de overveldede primærhelsetjenestene som ikke har tid til å gå på jakt etter nye behandlingsideer blant sjøen i medisinske tidsskrifter. De store medisinske tidsskrifter forkaster fibromyalgi. Faktisk, siden 1987, har bare en studie om fibromyalgi blitt publisert i   New England Journal of Medicine  , den mest lesende medisinske tidsskriftet i verden.

Siden den travle primære omsorg leverandøren ikke har tid til å aktivt søke nye behandlinger for fibromyalgi, må forskning gjør oppmerksom på annen måte, nemlig ved sine pasienter. Så i min nye bok,   The FibroManual  ,  jeg følger   en guide for helsetjenester med medisinsk veiledning støttes av forskning, slik at pasientene vil peke til legen din.

5. Det er ingen kur mot fibromyalgi, men det er effektive behandlinger.

Det er ingen kur mot fibromyalgi, ennå. Men vi har ikke botemidler for mange kroniske sykdommer, som diabetes og høyt blodtrykk. Det vi har er effektive behandlinger som styrer disse sykdommene godt nok til å være minimal skadelig for helsen. Og kraftige behandlinger for fibromyalgi er også tilgjengelige.

Når folk spør meg om jeg har gjenopprettet fra fibromyalgi, sier jeg: “Ja.” Jeg har funnet måter å føle seg mye bedre på og minimere virkningen på livet mitt. Til slutt har jeg fortsatt fibromyalgi, og det er ingen magisk løsning som helt eliminerer alle symptomene. Det krever arbeid, og jeg har lært at sammenheng i min selvomsorgsrutine er viktig for å holde mine symptomer under kontroll.

Leave a Reply