Nieuw vaccin voor fibromyalgie-behandeling dat echt werkt.

Als iemand u een vaccin om uw fibromyalgie genezen kon geven, je het doen? Dit klinkt misschien als een droom, maar het is dichter bij de werkelijkheid dan je beseft. Het biomedisch bedrijf Los Angeles   EpicGenetics   en onderzoekers van het Massachusetts General Hospital op zoek zijn naar de goedkeuring van de Food Administration en de Amerikaanse Drug Administration (FDA) om een klinische proef volgend jaar op de proef   Bacillus Calmette-Guerin (BCG)   als een mogelijke behandeling voor fibromyalgie.

BCG is een generiek vaccin tegen tuberculose dat bijna 100 jaar oud is en miljoenen keren veilig is toegediend, “verklaarde Dr. Denise Faustman, hoofd van het laboratorium van Faustman in het Massachusetts General Hospital. “Al meer dan 10 jaar heeft onze onderzoeksgroep in het Massachusetts General Hospital actief de rol onderzocht die het BCG-vaccin zou kunnen spelen bij de behandeling van verschillende vormen van auto-immuniteit. Onze huidige focus is type 1 diabetes, maar wereldwijd wordt BCG getest in verschillende auto-immuunziekten. In de komende twee jaar zullen we beginnen met de klinische studie van BCG bij fibromyalgie. “

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie ontvangen meer dan 100 miljoen kinderen het BCG-vaccin elk jaar. Het wordt voornamelijk gebruikt in ontwikkelingslanden waar tuberculose nog steeds actief is. Het BCG-vaccin is niet verkrijgbaar in de Verenigde Staten vanwege het lage infectierisico. In de VS wordt BCG bij een klein aantal patiënten gebruikt om blaaskanker te behandelen.

Dus de voor de hand liggende vraag is waarom zou een vaccin voor een besmettelijke longziekte worden gebruikt voor fibromyalgie? Het antwoord ligt in het immuunsysteem.

Vaccins worden meestal aan gezonde mensen gegeven om infectie te voorkomen. In dit geval zou het BCG-vaccin echter worden toegediend aan fibromyalgiepatiënten in een poging hun symptomen te onderdrukken.

Toen EpicGenetics een aantal jaren geleden een diagnostische test voor fibromyalgie moest maken, voerden onderzoekers allerlei laboratoriumtests uit bij fibromyalgiepatiënten om erachter te komen hoe ze verschillen van gezonde individuen en wat hun symptomen kan veroorzaken. Onderzoekers hebben verschillende afwijkingen in witte bloedcellen bij fibromyalgiepatiënten ontdekt, waardoor ze concludeerden dat de symptomen geassocieerd zijn met een onderdrukt immuunsysteem.

Beeldresultaat voor nieuw vaccin voor behandeling met fibromyalgie dat echt werkt.

“Wij geloven dat fibromyalgie een verkeerde benaming is”, zei dr. Bruce Gillis, CEO van EpicGenetics. “Deze mensen lijden bijvoorbeeld niet aan iets dat hun spieren beïnvloedt. Waar ze aan lijden is dat hun immuunsysteem geen normale hoeveelheden beschermende eiwitten kan produceren. … Er zijn cellen in het immuunsysteem, mononucleaire cellen uit perifeer bloed. Ze produceren geen normale hoeveelheden beschermende eiwitten, de zogenaamde chemokines en cytokines. “

De ontdekking leidde tot de ontwikkeling van de FM / A-bloedtest voor fibromyalgie. (Ja, ondanks wat hun artsen kunt u hebben verteld, is er een bloedtest voor fibromyalgie! Het is gewoon niet op grote schaal in de medische gemeenschap geaccepteerd.) De test wordt gekeken naar het niveau van de vier chemokines en cytokines in lage niveaus bij patiënten met fibromyalgie. Deze vier chemokinen en cytokinen zijn dezelfde als die worden gestimuleerd door het BCG-vaccin.

“Gezien wat er in de medische literatuur gepubliceerd, zijn wij van mening dat dit vaccin de afwijkingen van het immuunsysteem [fibromyalgie] zal worden afgewikkeld”, zegt Gillis.

Gillis en Faustman zijn op zoek naar FDA goedkeuring aan de eerste BCG vaccins bij patiënten toedienen met fibromyalgie begin volgend jaar.

“Dit is de eerste keer dat een directe behandeling van fibromyalgie zal plaatsvinden,” zei Gillis. “Zoals u weet, behandelen de medicijnen [die momenteel op de markt zijn] voor fibromyalgie alleen de symptomen. Ze hebben geen voordelen in het immuunsysteem. [Farmaceutische bedrijven] geven toe dat ze alleen de symptomen behandelen, maar je moet de ziekte behandelen, en daarom gaan we verder met de aanvraag van het vaccin [FDA]. “

Beeldresultaat voor nieuw vaccin voor behandeling met fibromyalgie dat echt werkt.

Als de theorie van Gillis waar is, dan zullen “chemokinen en cytokines die deficiënt zijn in patiënten met fibromyalgie niet meer deficiënt zijn [zodra het BCG-vaccin is toegediend]”, zei Gillis. “De niveaus van productie zullen normaliseren en je zult moeten aannemen dat de symptomen zullen verdwijnen. We denken dat we op de rand zijn van iets belangrijks. “

Omdat het vaccin zo’n lange geschiedenis heeft, wordt niet verwacht dat het bij patiënten aanzienlijke bijwerkingen veroorzaakt.

Het BCG-vaccin zal naar verwachting $ 20 tot $ 25 per dosis kosten – een nominaal bedrag vergeleken met de lopende kosten van het dagelijks innemen van medicijnen.

“We denken dat een fibromyalgiepatiënt hoogstens een of twee doses nodig heeft, zodat je begrijpt waarom ik niet veel steun krijg van farmaceutische bedrijven,” zei Gillis.

Naast de vaccintest werkt EpicGenetics samen met de University of California, Los Angeles (UCLA) en de University of Illinois School of Medicine in Chicago om de genomen van maximaal 250.000 fibromyalgiepatiënten te sequencen.

“We zijn op zoek naar elke vorm van genetische patronen of anomalieën of mutaties,” zei Gillis.

Patiënten met fibromyalgie-positieve test met behulp van de FM / a-test kunnen deelnemen aan de genomische studie.

De FM / a-test kost momenteel $ 936, maar wordt gedekt door een aantal verzekeringsmaatschappijen en Medicare. Het ondersteuningsteam van EpicGenetics helpt patiënten te bepalen of hun verzekeringsmaatschappij de test zal afleggen. Een rentevrij betalingsplan is beschikbaar voor mensen die niet verzekerd zijn of waarvan de verzekering de test niet dekt.

Als u meer wilt weten over de FM / a-test, gaat u naar FMTest.com. Klik hier om meer te lezen over het EpicGenetics Fibromyalgia Genome Project en de BCG Vaccine Study. Als u geïnteresseerd bent in het afleggen van de FM / a-test, vul dan het registratieformulier in op de startpagina van FMTest.com. Als je nog vragen hebt of een probleem hebt met het verzenden van het formulier, stuur dan een e-mail naar [email protected] of bel (310) 277-4600.

Over de auteur:

Donna Gregory Burch werd in 2014 gediagnosticeerd met fibromyalgie na enkele jaren van onverklaarbare pijn, vermoeidheid en andere symptomen. Later kreeg ze de diagnose chronische Lyme-borreliose. Donna behandelt nieuws, behandelingen, onderzoek en praktische tips om beter te leven met fibromyalgie en Lyme in haar blog,   FedUpwithFatigue.com  . Je kunt het ook vinden op  Facebook   en   Twitter  . Donna is een bekroonde journalist wiens werk online is verschenen en in kranten en tijdschriften in Virginia, Delaware en Pennsylvania. Ze woont in Delaware met haar man en haar vele pelsbabys.

Leave a Reply