21 Symptomen Kinderen met fibromyalgie zijn geëlimineerd als “groeipijn”

Als kind was ik ‘s nachts wakker omdat ik zo hevig pijn had dat ik er niet tegen kon, en de spieren van mijn benen zo pijnlijk strak waren dat zelfs zittend op mijn lakens ondraaglijk was. Maar na een bezoek aan talloze artsen en maanden van testen, kreeg ik te horen dat mijn benen en knieën in perfecte staat waren. “Het is waarschijnlijk maar een groeipijn”, zeggen de artsen. “Niets te doen.”

Als je fibromyalgie hebt, klinkt het misschien te bekend. Veel vleesbomen beginnen in de kindertijd tekenen en symptomen te krijgen, maar het gebrek aan bewustzijn over hoe vleesbomen en andere chronische pijn kinderen kunnen treffen, leidt ertoe dat veel artsen de pijn en symptomen uitsluiten die een kind kan voelen. Te vaak kost het jaren (of zelfs decennia) om een ​​arts te vinden die echt luistert en in staat is om een ​​juiste diagnose te stellen.

De medische gemeenschap moet stoppen met het afwijzen van klachten van kinderen en hun symptomen beschrijven totdat ze gewoon “groeipijnen” zijn. Om de vroege tekenen van fibromyalgie bij kinderen beter te begrijpen, vroegen we onze Machtige gemeenschap om fibrosymptomen te delen. kinderen die bewezen hebben meer te zijn dan alleen “groeipijnen”. Deze symptomen moeten serieus worden genomen.

Dit is wat onze community met ons heeft gedeeld:

 1. “Ernstige pijn en krampen na PE Ik kreeg altijd te horen dat iedereen pijn had na het sporten, dus ik ben opgegroeid met de gedachte dat iedereen hetzelfde voelde als ik.” – Kai M.
 2. “Ik ervoer extreme vermoeidheid voor mijn leeftijd. Dit werd geassocieerd met intense pijn in het hele lichaam, huid en botten. Ik was ook extreem gevoelig voor de pijn die normaal een gezonde persoon hinderde. Toen de andere kinderen in mijn klas PE bespeelden, was ik meestal niet in staat omdat mijn benen pijn deden alsof ze blauwe plekken op hun hele oppervlak hadden. Mijn handen deden pijn en mijn armen gaven me het gevoel dat ik was geraakt. “- Mikki I.
 3. “Fibro-drukpunten. Ik heb altijd pijn als mensen erop aandrongen. – Brittany H.
 4. “Rusteloze benen die me dwars door de klas heen hielden, pijn die me in mijn benen hield, gevoelens van licht en vreselijke geluiden en vermoeidheid die me achter mijn vrienden sleepten om redenen die” onbekend “waren. Marissa E.
 5. “De zon was zo helder dat ik mijn ogen niet kon openen. Zelfs binnen. “- Ekka N.
 6. “Mijn enkels schenen altijd pijn te doen. Ik probeerde de sport en vond het concept leuk, maar de fysieke spanning hield niet van mijn enkels. Het was altijd ‘jij bent een oude vrouw, Lex!’ En we maakten allemaal grapjes over het feit dat het groeipijnen is. Depressie gebeurde ook erg jong. Toen ik op mijn 17e de diagnose kreeg, gebeurde alles. Ik ben nu 19 en ik krijg nog steeds ‘je bent te jong om dit slechte te kwetsen’. “- Alexis Mae G.
 7. “Brandende sensaties en constant knagend in mijn benen, en soms ook mijn armen.” – Kyndra E.
 8. “Afgezien van de standaard fibro-symptomen waren de grote tekenen voor mij: Ongewone gevoeligheid voor kledingmaterialen, veranderingen in weersomstandigheden en zwakte gerelateerd aan fysieke inspanning. Ik zou worstelen door met gekruiste benen op de vloer te zitten (wat op middelbare scholen nodig was) en buiten met de andere kinderen te spelen. – Georgia D.
 9. “Intolerantie voor hitte! Ik ben altijd woedend geworden als ik het warm heb. “- Chelsea M.
 10. “Vermoeidheid. Zo moe en ik zou niet begrijpen waarom. Ik voelde pijn in mijn vingers en benen waardoor ik het gevoel kreeg ze te verdraaien, maar ik bewoog niet eens. Mijn handen en voeten zouden opzwellen en pijnlijk zijn en ik zou geen idee hebben waarom. “- Samantha M.
 11. “Pijn in de benen. Mensen vertelden me dat het scheenbaden waren van cheerleading. Ik knikte alleen maar en accepteerde. Maar diep van binnen wist ik gewoon dat het iets anders was. – Christina MP
 12. “Ik kon niet slapen met het gewicht van mijn rechterknie naar links, het voelde alsof mijn hoofd te zwaar was voor mijn nek.” – Gwen K.
 13. “Een gevoel ergens tussen een voetkramp en een spier getrokken in de zolen van mijn voeten. Mijn heup zat altijd opgesloten of barstte uiteen, wat werd afgedaan als een groeiende pijn of “een van die dingen”. Pas sinds we op 30 werden gediagnosticeerd, beginnen deze dingen logisch te worden. – Sophie R.
 14. “Ik had veel pijn in mijn keel. Later had ik amandelen verwijderd. Ik kreeg ook de diagnose Epstein Barr. “- Paulette N.
 15. “Vermoeidheid, maagpijn die is veroorzaakt door hormonen of prikkelbare darmsyndroom, spier- en gewrichtspijn. Vang altijd insecten en maak ze slechter en langer dan degenen om me heen. Ik werd constant gevraagd of ik depressief was door mijn arts toen ik het zat was om me altijd ziek en moe te voelen. – Julie M.
 16. “Ik ging op mijn rug liggen en plotseling kon ik niet zitten of bewegen. De hele onderrug zou me pijn doen, het zou me bang maken … “- Amber Y.
 17. “Gedurende mijn tienerjaren voelde ik pijn zo hevig dat ik me in de positie van de foetus boog, alles werd wit omdat de pijn zo sterk was dat ik niet eens om hulp kon vragen.” – Jenny H.
 18. “Ik had extreme spierkrampen in mijn onderbenen. Ik heb het in mijn balletlessen gegraveerd, maar na 12 jaar dansen was het iets dat ik nog nooit eerder had meegemaakt en ik had moeten weten dat er iets mis was. Mijn huisarts gaf me spierverslappers en zei me net dat ik verder moest. – Elyse B.
 19. “Vermoeidheid. Het was veel erger toen ik aan mijn menstruatie begon. Ik heb in die tijd veel school gemist. “- Vonda M.
 20. “Een strak samendrukken rond mijn ledematen waardoor ik me duizelig zou voelen en alsof ik flauw zou vallen. De artsen zeiden dat het alleen maar groeipijnen was en dat ik dramatisch was. – Emma F.
 21. “Als tiener moest ik sporten terwijl ik op de middelbare school zat, maar springen over obstakels of rustig rennen op een baan kan leiden tot slopende quadriceps, hamstrings en schenen. Het was frustrerend. Gênant. Erger nog, de meeste instructeurs geloofden niet dat ik de pijn had die ik voelde en dacht dat ik deed alsof. Ik werd geschrokken en gestraft omdat ik probeerde uit de klas te komen. Terugkijkend op wat ik nu weet, brengt het me een niveau van vrede om het eindelijk te begrijpen. Om eindelijk te weten dat alles niet in mijn hoofd was. “- Natalie H.

Leave a Reply