22 tekenen je bent opgegroeid met fibromyalgie. Controleer met welke u leed?

Ontkenning: Om het even welke medische inbegrepen informatie is gebaseerd op een persoonlijke ervaring. Neem voor vragen of opmerkingen over gezondheid of diagnoses contact op met een arts of een medische professional.

 

Hoewel de meeste mensen met fibromyalgie pas op middelbare leeftijd worden gediagnosticeerd, kunnen veel mensen hun symptomen terugvoeren naar de adolescentie of zelfs naar de kindertijd. Misschien voelde je je meer moe dan andere kinderen in je klas, of vaak ervoer je wat je arts ‘groeipijn’ noemde. Maar als dit je ‘normale’ jeugd is, kan het jaren duren voordat je weet dat de pijn, vermoeidheid, hersenmist of gevoeligheid om te raken waar je aan gewend bent, is eigenlijk een aanwijzing voor een onderliggende gezondheidstoestand.

Soms ontvangt een diagnose als volwassene niet alleen een naam voor uw huidige reeks symptomen, maar kan hij ook enkele van uw ervaringen uit uw kindertijd bevatten. We hebben onze Machtige gemeenschap met fibromyalgie gevraagd om enkele van de signalen te delen die ze met fibro zijn opgegroeid, die ze nu achteraf herkennen. Misschien brengt het volgende enkele herinneringen aan je eigen jeugd terug.

 

Dit is wat de community met ons heeft gedeeld:

1 . “Ik was altijd meer vermoeid dan leek ‘normaal’, vooral voor mijn leeftijd. Ook doorlopen episodes van hevige rugpijn, kniepijn en pijn in de benen. ”

2 . “Als kind kreeg ik te horen dat mijn ‘groeipijnen’ normaal waren, zelfs als die pijn geen andere logische verklaring had en  nooit  wegging. Ik kreeg ook van vrienden en familie te horen dat ik te overdreven of overdreven gevoelig was als ik pijn zou voelen bij aanraking op bepaalde plekken in mijn lichaam. ”

3 . “Als ik terugkijk, zou ik vreselijke migraine krijgen in de zon, [en] moest ik altijd dutten.”

4 . “Niet in staat zijn om deel te nemen aan gymles maar nooit een legitiem excuus te hebben naast ‘ik voel me gewoon niet lekker’.”

5 . “De misselijkheid was het ergste. Wat ik me het meest herinner is dat ik urenlang van de nacht heb doorgebracht met huilen op de badkamervloer, bang voor wat ik voelde. Het was warm van het hele lichaam, stekende pijn die kwam met trillen en extreme zwakte. Ik begreep niet waarom ik voelde dat ik moest overgeven, maar dat ik het nooit had gedaan en waarom het niet zou verdwijnen. ”

6 . “Toen ik begon te rijden, kon ik me de hoofdwegen niet herinneren, ook al heb ik hier mijn hele leven gewoond. [Ik] verlies mijn auto nu zelfs op de parkeerplaats. ”

7 . “Constante vermoeidheid … Ik zou van school thuis komen en meteen naar bed gaan en alleen wakker worden om te eten, te douchen en weer in slaap te vallen.”

8 . “Het gevoel van mieren kruipt in mijn huid. Zo’n raar gevoel en bijna onmogelijk om nauwkeurig te beschrijven. ”

9 . “Ik huilde mezelf ‘s nachts als ik rond de 7 was vanwege de pijn in mijn benen. Mijn vader zou helpen door warme washandjes op mijn schenen te leggen om de pijn te verzachten. Nu is warmte het enige dat de pijn helpt. ”

10 . “Opgroeiend met fibro, heb ik geduld geleerd. Ik moest geduldig wachten tot de fakkels zouden eindigen. Ik heb empathie geleerd. Ik heb geleerd nooit te zeggen: ‘Ik begrijp hoe je je voelt’, want hoewel ik weet dat mijn pijn erger is, zal niemand me geloven. Bovendien, wat mijn norm is, is misschien niet hetzelfde voor iemand anders. ”

11 . “Ik weigerde bepaalde kleding te dragen, zoals jeans of kleding met labels, omdat ze me zo irriteerden. Mijn ouders wezen erop dat ik kieskeurig was. ‘

 

12 . “Ik ben lang en heb altijd gehad wat iedereen in mijn hele lichaam ‘groeipijnen’ noemde. Als volwassene had ik CVS [chronisch vermoeidheidssyndroom] en fibro. Ik had ook TMJ, IBS en heb nog steeds last van hoogfunctionerende depressie en angstgevoelens. ”

13 . “Ik heb altijd al het mogelijke gedaan om op school te sporten. Door dingen getroffen worden en mensen doen teveel pijn. ”

14 . “Ik vreesde vaak dat ik moest lopen, op school of anders. Ik heb altijd gedacht dat ik gewoon ‘lui’ was en dat ik er heel hard voor was. ‘

15 . “Er zijn geen foto’s van mij uitgaan of reizen of op een strand liggen zoals de meeste tieners doen. Ik was te ziek. ”

16 . “Ik bracht veel tijd door in bed, erg moe. Ik legde het neer op geestelijke gezondheid, maar toen ik daarvan herstelde, bleef de vermoeidheid steeds erger worden! ‘

17 . “Ik brak mijn been op de leeftijd van 5 en sindsdien heeft mijn lichaam pijn gedaan toen er slecht weer kwam. Het stopte jaren geleden in mijn eerder gebroken been tot ongeveer een jaar geleden, waarvan ik dacht dat het raar was, totdat ik zes maanden geleden officieel werd gediagnosticeerd. ”

18. “Als een kind, het echt pijn om te zitten met gekruiste benen op de vloer. Ik was altijd aan het bewegen en aan het aanpassen, en dacht dat alle anderen hetzelfde voelden. ”

19 . “Toen ik een tiener was, miste ik veel school vanwege vermoeidheid / uitputting.”

20 . “[Ik had] ernstige ‘menstruatiepijn’ die op mijn armen en benen op en neer zou schieten en ervoor zou zorgen dat ik flauwvalde. Mijn ruggengraat voelt zo zacht aan als ik me kan herinneren. ‘

21 . “Ik werd altijd een aandachtzoeker genoemd omdat ik zo gemakkelijk en zo vaak gewond raakte. Ik begreep niet hoe andere kinderen in staat waren om alleen dingen aan te sturen waarvan ik wist dat ze pijnlijk waren. Nou, zo blijkt, die dingen deden geen pijn voor hen. ”

22 . “Ik vond dingen altijd veel pijnlijker dan wie dan ook, en ik was altijd in contact met netelroos. Ik kan me zelfs herinneren dat ik de vermoeidheid heb ervaren, evenals een overvloed aan andere symptomen. Toch vond ik het volkomen normaal om te voelen hoe ik het deed en ik heb het nooit aan iemand voorgelegd. ”

Leave a Reply